Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám poslední dobou s tím Haribem roztrhl pytlík a pro samé medvídky není kam plivnout. Zatím mě to však nijak neirituje. Po vcelku slušném Grizzlym se zase jedna nepoučitelná pipinka nažrala z mističky a vyspala v postýlce nějaké agresivní lidožravé kurvy a ta, když to poznala, rozhodla se ji pozvat na večeři. Zatímco se v Grizzlym po lese velkolepě promenovalo pár profláklých držek, až mi z toho pukal v ruce kukuřičný klas, tohle si bohatě vystačilo s jedním nesympatickým nýmandem a ultraodolnou prdelkou patrně s výcvikem z Loun servájvra, z čehož však uvařili ještě o jednu myšelínskou hvězdu lepší kaši. Mišánek už sice není až takový génius, co si je schopen hrát na schovku a hltat výhradně badgaye, nýbrž jen obyčejný hladový tupoň na lovu, avšak to jej činilo daleko hrozivějším a verbala spokojenějším. Kdybych měl shrnout přesné pocity z filmu do dvou slov, řekl bych „Blérvičský baribal“. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Hlavu, zadek, nohu, uhryzni jim znovu… Úspěšná sázka na autenticitu, vhodně zvolená ambientní hudba, survival závěr kazící dojem způsobem nasnímání i kopírkou 127 hodin a jako předčasný vrchol působivý atak mlsného médi, co si chce rozbalit bonbónek ze staniolu… pardon stanu. Jen nechápu, kde byl Billy Bob Thornton, aby ho zastřelil. Hledal brýle? Ty brýle, které nepoužil ani při čtení scénáře Grizzlyho? Nedávno jsem viděl dokument o medvědech na Aljašce. Když se jeden z nich až moc přiblížil ke štábu, všichni poklekli a začali mu vlídným hlasem vykládat, že on je tady šéf, že mu to tam patří a že je prostě supr. No a medvěd se po tom návalu servility otočil a šel si po svých. Takže pamatujte, takhle se to dělá! Žádný pepřový sprej, zběsilý útěk či předstírání mrtvého, ale pěkně mu mazat med kolem huby (samozřejmě obrazně).. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku syrovější než Grizzly, zejména ranní útok mlsného baribala na stan nezodpovědných výletníků je naprosto úžasný a s ničím takovým se v jinak bombastičtějším bratříčkovi nepotkáte. Jenže před a vlastně i po útoku je Backcountry vcelku o ničem. Dva lehkomyslní mladí lidé na výletě, lehce mrazivá scéna s cizincem a spousta chození lesem. Na oba hlavní hrdiny se vcelku v pohodě kouká, ale několikrát si řeknete, tak, jdou spát a teď to přijde a pak nic, dokonce ani laciná sexuální scéna se nedostaví! Medvěda se sice nakonec dočkáme a jeho vystoupení stojí za to , ale po něm a snad to nebude takový spoiler, už jen několik minut lehkého survivalu a konec. Docela málo. Těsná čtyřka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další medvědí horor a opět docela povedený. Narozdíl od relativně slušně financovaného Grizzlyho se museli tvůrci omezit na minimalističtější formu, co se medvěda týče, ale jinak to byl velmi solidní survival v nádherné přírodě s poměrně sympatickou dvojicí, ačkoliv mužská část páru mi občas lezla na nervy. Ovšem ta cesta na Golgotu, která se odehrávala v závěrečné třetině, byla drsná a útrpná. To se povedlo. Škoda toho pomalejšího rozjezdu, ale i tak u mě vládne převážně spokojenost. 65% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na některé situace vás nepřipraví ani Bear Grylls. Skutečný teror, při kterém si budete zakrývat oči, sice přichází až po hodině, ale v klidu vás nenechá ani jedná z předchozích minut. Film subjektivními záběry, detaily tváří hrdinů a malou hloubkou ostrosti účinně vyvolává pocit permanentního ohrožení neurčitého původu. Můžeme se domýšlet, co přesně a od koho ústřednímu páru hrozí, v jak moc velkém nebezpečí se nacházejí. Hodinový „build-up“ zároveň slouží k představení Jenn a Alexe, kteří nám nejsou lhostejní i díky tomu, že jednají rozumně (pro většinu rozhodnutí, která se ukážou jako chybná, mají racionální odůvodnění) a zároveň nejsou dokonalí a jeden k druhému zcela upřímní. Závěrečný akt je tak vysilující nejen fyzicky, svou viscerální intenzitou, ale také emocionálně. Doklad toho, že i s velmi jednoduchým konceptem lze při jeho důsledném a přesvědčivém naplnění natočit opravdu brilantní a brutální survival, vedle kterého působí třeba Divočina s Reese Witherspoon jako nedělní procházka parkem. 85% Zajímavé komentáře: castor, maddy, warrenur, doMchek ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno