Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení se vylouplo z tohoto medvědího thrilleru. Film se může pyšnit především výborným budováním atmosféry. Není tu tolik opravdové akce, ale to vůbec nevadí. V první polovině musím pochválit to, jak se autoři snažili zmást diváka, no a v té druhé to už je chytlavý lesní survival. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Hlavu, zadek, nohu, uhryzni jim znovu… Úspěšná sázka na autenticitu, vhodně zvolená ambientní hudba, survival závěr kazící dojem způsobem nasnímání i kopírkou 127 hodin a jako předčasný vrchol působivý atak mlsného médi, co si chce rozbalit bonbónek ze staniolu… pardon stanu. Jen nechápu, kde byl Billy Bob Thornton, aby ho zastřelil. Hledal brýle? Ty brýle, které nepoužil ani při čtení scénáře Grizzlyho? Nedávno jsem viděl dokument o medvědech na Aljašce. Když se jeden z nich až moc přiblížil ke štábu, všichni poklekli a začali mu vlídným hlasem vykládat, že on je tady šéf, že mu to tam patří a že je prostě supr. No a medvěd se po tom návalu servility otočil a šel si po svých. Takže pamatujte, takhle se to dělá! Žádný pepřový sprej, zběsilý útěk či předstírání mrtvého, ale pěkně mu mazat med kolem huby (samozřejmě obrazně).. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si musel dohledat, kdy jsem naposledy viděl takhle dobrý a působivý „animal“ horor (v natural ranku, nic monster), a bylo to před 26 (!) lety, konkrétně Baxter. A i já musím zmínit onen zvířecí útok, při kterém se mi svíralo hrdlo (neméně působivá je však i scéna během spánku). Vlastně není až tolik potřeba: scénář nemusí být nic extra, stačí jen když se zvrhne v boj o přežití, slušní herci, co si získají divákovy sympatie a dobré řemeslo, což Backcountry splňuje. Chyběla mi jen lepší závěrečná tečka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám poslední dobou s tím Haribem roztrhl pytlík a pro samé medvídky není kam plivnout. Zatím mě to však nijak neirituje. Po vcelku slušném Grizzlym se zase jedna nepoučitelná pipinka nažrala z mističky a vyspala v postýlce nějaké agresivní lidožravé kurvy a ta, když to poznala, rozhodla se ji pozvat na večeři. Zatímco se v Grizzlym po lese velkolepě promenovalo pár profláklých držek, až mi z toho pukal v ruce kukuřičný klas, tohle si bohatě vystačilo s jedním nesympatickým nýmandem a ultraodolnou prdelkou patrně s výcvikem z Loun servájvra, z čehož však uvařili ještě o jednu myšelínskou hvězdu lepší kaši. Mišánek už sice není až takový génius, co si je schopen hrát na schovku a hltat výhradně badgaye, nýbrž jen obyčejný hladový tupoň na lovu, avšak to jej činilo daleko hrozivějším a verbala spokojenějším. Kdybych měl shrnout přesné pocity z filmu do dvou slov, řekl bych „Blérvičský baribal“. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodinu sa tam nic poriadne nedeje az to dožerie aj jedneho znudeneho medveda, ktory tam nabehne a konecne si pochutna na tom namachrovanom hlavnom hrdinovi. No a potom musime este pol hodinu sledovat ako sa dopajda domov z lesa zranena hlavna hrdinka. Asi to niekomu k stastiu bude stacit. Ja som o filme dopredu nic nevedel. Moja chyba. 3/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama