Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (869)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů a produkčních problémů jsem čekal stejnou (ne-li horší) sračku jako Rogue One. O to příjemněji mě Solo překvapil, jelikož to, co nefungovalo u RO, tady funguje skvěle. Děj tu jakž takž drží (u RO se rozpadal a jedna nelogická hovnařina střídala druhou), film nenudí (RO nuda k posrání), zajímavé a sympatické charaktery (tedy až na nejvíc otravného droida v historii SW, a Lando taky nic moc btw), akce tu střídá akci (u RO se k tomu člověk musel prozívat až do konce), a není to klasická digi sračka (opět zdravíme RO a Jurrasic World), bo se tu používají praktické efekty jako v ep. 7. Jen nevím jestli to byla chyba promítačky, ale Solo je asi nejtmavější SW v historii lidstva. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O filme Solo sa dá v stručnosti povedať, že ide o absolútnu a s láskou vyrábanú poctu dlhoročným fanúšikom Star Wars. To už síce platilo aj o Rogue One, ale teraz je na úplné pochopenie filmu bez preháňania potrebné poznať nielen filmy pôvodné a prequelové trilógie, ale v istých podstatných ohľadoch dokonca aj animované televízne seriály Star Wars: Klonové vojny a Star Wars Povstalci. Je tu aj doslova tona odkazov na knihy a komiksy. Ja osobne som si vo všetkých týchto faktoch vyslovene rochnil a musím zato dať veľký palec hore, ale plne si uvedomujem, že to nie je prípad väčšiny. Samotný dej filmu je svižná jazda, ktorá v sebe nesie silne westernový "feeling" a podobne ako Rogue One sa vo formálnych prvkoch veľmi líši od filmových epizód Star Wars. Tam, kde bol Rogue One vážny vojnový film, je Solo vtipným a ľahkým dobrodružstvom. Pravou trefou do čierneho je ale tá kopa postáv, charakterov a figúrok, ktorú Han na svojej ceste stretne. Všetky totiž, od tých najdôležitejších až po tie takmer epizodické, dýchajú životom a dokazujú, že si s nimi filmári aj herci vyhrali. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když nic nečekáš, nic tě nezklame. A možná i z tohoto důvodu funguje Solova sólovka (Ha!! Humor!) i na nás, kteří bychom chtěli scénáristům ep. 8 nacpat do uší roztopený vosk s přídavkem extra pálivého čili. Největší problém tu mám s úporně unylým příběhem, který je jen kompilátem různých (špinavých) space oper se sem tam přidanými prvky třebas westernu. Jenže i tak to jako celek funguje perfektně (možná až na moment s vesmírnou chapadlovitostí) a přestože Solo ani jednou nenahodí ikonický škleb Harisonna Forda, tak tu herci fungují na zcela v pohodě a má to nádhernej špinavej vizuál bez nablýskaných plechů, či zářících světelných mečů a trochu toho lidského zmrdství, které nemá nic společného s temnou stranou síly. Ale teď chci sólovku pro Obi-Wana Kenobiho! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Ron Howard nedokázal z toho filmu vysát veškerý život, jak jsem se po jeho brownovkách bál, ale jen jeho podstatnou část. Rutinně kvalitní film, na který se zapomíná minutu po zhlédnutí. Barevná paleta dokázala objevit nové odstíny šedi (záběry zprostřed pouště v pravé poledne mají svým gradingem blíž k zamlžené zasněžené pláni), ale vlastně to sedí, protože kdyby filmy byly barvy, Solova sólovka je rozhodně šedivá. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Rogue One se skupinka no name postav bere zbytečně vážně a občas někoho zastřelí, tak partička okolo největšího frajírka předaleké galaxie stylově hláškuje a zkouší se vzájemně přelstít, což je mnohem větší zábava. Oba vedlejší filmy kultovní série jsou jen dojné krávy, ale vzhledem k bídné úrovni třetí trilogie Star Wars nemá smysl kopat ani do jednoho z nich. Solo tak z této nové filmové várky vychází trochu překvapivě jako jasný vítěz. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Jedná se o první film z filmové série Star Wars (od r. 1977), kde se neobjevuje nikdo z rodiny Skywalkerů a ani droidi C-3PO a R2-D2. Anthony Daniels (C-3PO v předešlých filmech) si zde však zahrál wookieho, kterého Chewbacca (Joonas Suotamo) osvobodí z Kesselského dolu. (TwoFace)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 213,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 392,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno