Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (869)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se nedokonalá replika zoufale snaží přiblížit nedostižnému originálu. Opravdu jsem nepotřeboval slyšet, že za Hanem Solem stojí to nejtuctovější cherchez le femme a otřepaný heist. Solo je bohužel symptomem toho, co by ze SW mohlo stát, pokud vy tenhle trend pokračoval: generátor zbytečných příběhů a ekvivalent silikonu. Zaplní mezery, ale nijak hezky nevypadá. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solo by mnohem lépe fungoval jako seriál. Nenarážím na to že se podobá Firefly, to je fajn bonus, ale nic zásadního. Ale jde o to že tenhle spin-off v podstatě vůbec nemá hlavní příběh. Vůbec žádný. Kasdan si vzal za úkol seznámit Hana, Žvejka, Falcon a Landa - a v tomhle boduje kvalitně, jinak je to nicméně epizodická směska pár samostatně stojících misí, která v rámci celku vůbec nijak negraduje, a v úvodu nastíněnou premisu (Han a jeho buchta) vůbec nijak neřeší. A Ehrenreich jako Han je překvapivě docela fajn, zato Emilia Clarke dokazuje že je fakt mizerná herečka, ta by měla už provždy zůstat u draků a full frontal nudity. 8/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Disney spin-offy paradoxne kraľujú nad kľúčovou ságou. Solo rozširuje SW mytológiu iba minimalistickým spôsobom a málokedy dokáže navodiť závan nostalgie. To ma síce mrzí, ale na druhej strane predstaví skvelú a zábavnú akciu, pri ktorej som sa vôbec nenudil. A ak už mytológiu nerozširuje, aspoň ju s prepáčením nedosie*a (The Last Jedi, posielam pozdrav). A Chewie je najväčšie zlatíčko ako vždy. P.S. SPOILER Darth Maul, si najlepší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pokúšal som sa niekde v sebe vyhrabať aj štvrtú hviezdičku, ale nejde to. Pre mňa mierne sklamanie a film, ktorému veľmi chýba iskra. Rozhodne sú tam aj zábavné scény, ale dialógy a riešenie väčšiny situácií je proste "lazy writing". Oceňujem celkovú špinavosť až na spôsob akéhosi madmax westernu, Powell sa prekonáva a... to je asi tak všetko. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takže takhle to celé vzniklo: nejdřív ho chtěl sežrat, ale pak si dali společnou sprchu a rázem se stali kámoši na celý život! Pochopitelně si stojím za tím, že většina negativně laděných (nejen zdejších) kritik nedokáže filmu odpustit onu nálepku Star Wars, která k němu sice patří, navzájem se ale spíš moc nepotřebují. SOLO je bez okolků samostatně fungujícím heist sci-fi blockbusterem, jehož postavy mi přirostly k srdci a akce mi kouzlila úsměvy ve tváři. Za sebe bych tak s podobnými štěky jednou do roka neměl vůbec žádný problém. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Inspirací pro explozi coaxia na planetě Vandor byl záběr podvodní exploze natáčený frekvencí 120 000 snímků za vteřinu. (Baltazzar)
  • Jméno droida L3-37 je narážka na tzv. Leetspeak (též L33t či 1337), způsob psaní slov spočívající v nahrazování písmen číslicemi a jinými znaky. (Baltazzar)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama