Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (869)

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno by sme sa nemuseli sprchovať spoločne.“ Booože, strašne neviditeľný film. Prišiel, videl som, odišiel, neublížil, nenadchol. Nestrhol ma, nedojal ma, neprekvapil ma. Paradoxne herci dobrí (Woody Harrelson, Donald Glover, Paul Bettany), Chewie vždy poteší, vizuálne pekné a ukážkovo zapadajúce do Star Wars univerza. Ale proste nič mi to nedalo, ani nevzalo. A Han Solo nie je moja obľúbená postava, zabite ma. Najhorší Star Wars film od roku 1977 (vrátane). P.S. – Naozaj to bol Gremlin? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $275miliónovTržby USA $213,767,512Tržby Celosvetovo $392,924,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,434,713Tržby za predaj DVD v USA $16,041,501║ V podstate asi tak zbytočná nádstavba ako Rogue One, len ľahký priemer, kde proste chýba hercom správna charizma, jednoducho povedané ako keby sa vrátil do série drevený Hayden Christensen ale hneď niekoľko krát. Štúdiu Disney sa začína Lucafilm rozpadať pod rukami, chcú strašne rýchlo chrliť filmy ale nasadené tempo im podlamuje nohy. Dokonca pri tomto je Lucasova trilógia I-III nadmieru čarovná a legendárne epizódy IV-VI sú na svetelné roky ďaleko, nuž iná liga. Samozrejme že po technickej stránke tu nie je čo vytýkať, skôr toporný herci a všedný dej to nemá kam vytiahnuť. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když nic nečekáš, nic tě nezklame. A možná i z tohoto důvodu funguje Solova sólovka (Ha!! Humor!) i na nás, kteří bychom chtěli scénáristům ep. 8 nacpat do uší roztopený vosk s přídavkem extra pálivého čili. Největší problém tu mám s úporně unylým příběhem, který je jen kompilátem různých (špinavých) space oper se sem tam přidanými prvky třebas westernu. Jenže i tak to jako celek funguje perfektně (možná až na moment s vesmírnou chapadlovitostí) a přestože Solo ani jednou nenahodí ikonický škleb Harisonna Forda, tak tu herci fungují na zcela v pohodě a má to nádhernej špinavej vizuál bez nablýskaných plechů, či zářících světelných mečů a trochu toho lidského zmrdství, které nemá nic společného s temnou stranou síly. Ale teď chci sólovku pro Obi-Wana Kenobiho! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takže takhle to celé vzniklo: nejdřív ho chtěl sežrat, ale pak si dali společnou sprchu a rázem se stali kámoši na celý život! Pochopitelně si stojím za tím, že většina negativně laděných (nejen zdejších) kritik nedokáže filmu odpustit onu nálepku Star Wars, která k němu sice patří, navzájem se ale spíš moc nepotřebují. SOLO je bez okolků samostatně fungujícím heist sci-fi blockbusterem, jehož postavy mi přirostly k srdci a akce mi kouzlila úsměvy ve tváři. Za sebe bych tak s podobnými štěky jednou do roka neměl vůbec žádný problém. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O filme Solo sa dá v stručnosti povedať, že ide o absolútnu a s láskou vyrábanú poctu dlhoročným fanúšikom Star Wars. To už síce platilo aj o Rogue One, ale teraz je na úplné pochopenie filmu bez preháňania potrebné poznať nielen filmy pôvodné a prequelové trilógie, ale v istých podstatných ohľadoch dokonca aj animované televízne seriály Star Wars: Klonové vojny a Star Wars Povstalci. Je tu aj doslova tona odkazov na knihy a komiksy. Ja osobne som si vo všetkých týchto faktoch vyslovene rochnil a musím zato dať veľký palec hore, ale plne si uvedomujem, že to nie je prípad väčšiny. Samotný dej filmu je svižná jazda, ktorá v sebe nesie silne westernový "feeling" a podobne ako Rogue One sa vo formálnych prvkoch veľmi líši od filmových epizód Star Wars. Tam, kde bol Rogue One vážny vojnový film, je Solo vtipným a ľahkým dobrodružstvom. Pravou trefou do čierneho je ale tá kopa postáv, charakterov a figúrok, ktorú Han na svojej ceste stretne. Všetky totiž, od tých najdôležitejších až po tie takmer epizodické, dýchajú životom a dokazujú, že si s nimi filmári aj herci vyhrali. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Několikrát zmíněný „velký“ gangster žijící na planetě Tatooine je samozřejmě Jabba Hutt. Gangsterský klan Huttů je ve filmu zmíněn i přímo, ale při jiné příležitosti. (Sidarius)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama