Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (222)

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Staré filmy=kvalitní filmy. Čistý humor okořeněný trefnými hereckými výkony. Ne každý musí brát válku tak vážně, jak vypadá. A chytří vojáci se zde nejspíš vypařili, což ke komedii patří. Film můžu vidět mnohokrát a stále mi přijde vtipný a zábavný a nikdy mne neomrzí. Například snad do smrti nezapomenu na scénu s franzözische Schlüssel. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Asi najreprezentatívnejší z týchto troch francúzskych komédií z čias 2 svetovej. Ktovie, či by si tvorcovia mohli rovnako dovoliť takto poľahčiť a zvoľniť, ak by ako národ ostali v tomto hrôzostrašnom konflikte na strane porazených. Každopádne je film sám o sebe nesmierne vynaliezavý, nápaditý a vypointovaný v jednotlivých mizanscénach, schádza mu možno tak väčšia vyváženosť a odvážnejší revizionizmus. A pre niektorých ťažko skúšaných pamätníkov mohol v dobe vzniku vzbudzovať relevantné odpudenie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady Mirabelka, je to Šípek ? Ne, žádný Šípek, tady velitel Von Kurtell. Zůstaňte na místě, jedeme za vámi...cha cha cháááá. Tak nějak začínají osudy tří hlavních aktérů této lehké, francouzské válečné komedie. Ikdyž starší film, ale do dnes vyvolává úsměv. Jean Lefebure jako Pitiviére, Henri Guybert jako Tassine a Pierr Mondy jako nadrotmistr Chaudard se " rozhodnou " zachránit svojí zajatou Sedmou rotu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po letech si pustit sedmou rotu, když mám naváto a jen se bavit jednoduchým, ale precizně provedeným humorem hlavních protagonistů. Žádné velké vymýšlení, pohodové lovení zajíců v lese a pár podfouknutých němčourů. S odstupem času kdo ví, jak vysoko se dá postavit mezi ostatní sedmé roty, ale rozhodně neurazí a pobaví snad i mladšího diváka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Scéna výbuchu okna s francouzským vojákem byla natočena v restauraci letištního klubu La Ferté-Alais. (classic)
  • Natáčelo se na spoustě francouzských míst: Cerny, Jouars-Pontchartrain, Bazoches-sur-Guyonne (slavná scéna s obchodem), Rochefort-en-Yvelines, Villiers-le-Mahieu. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Natáčení se ukázalo jako velmi obtížné pro Alda Maccioneho (Tassin), který se nepohodl s režisérem Robertem Lamoureuxem. Přestože natáčel komedii, režisér byl vůči italskému herci, který byl od přírody vtipálek, příliš vážný a neústupný. Lamoureux Maccioneho opakovaně přeučoval, jakmile štáb příliš pobavil. Jednoho dne měl herec režisérových vrtochů plné zuby, náhle opustil natáčení a na protest zatelefonoval do produkce. (classic)

Reklama

Reklama