Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Láska je slepá (2020) (pořad) 

Netflix top ten, tudíž se to (zásluhou drahé polovičky) naší domácnosti nevyhnulo. Originální nápad (třebaže všichni účinkující byli pohlední a charismatičtí, což slepé zamilování ve výsledku zastínilo), a cele dobře zpracované, ačkoli by se díly daly z hodiny srazit na dvacet minut. Dokoukáno, ale případné pokračování už mě mine.

plakát

Půjčovna masa - Série 1 (2018) (série) 

Skvělé kyberpunkové kulisy (tím spíš, že se jedná o seriál) a parádní zápletka se zálohováním vědomí. Ke konci už je zvratů na můj vkus až zbytečně moc, jinak by bylo 5*. A na 16+ je krve i sexu požehnaně.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

2019: Zklamání pokračuje aneb do baru vejdou Benioff, Weiss a Abrams. Hlavní zápletka potřetí (/pošesté) jinak, vedlejší zápletky jak ze středoškolské eseje, promrhaný potenciál v komixech velkolepého světa Sithů, černý mistr plytkých a nedokončených frází, a to vše korunováno spanilou jízdou koňomutů po přídi vznášejícího se křižníku. Pohádkově disneyovský rozpočet, volnou ruku při tvorbě galaxie a jistotu v podobě přístupu k dokončeným i nedokončeným Lucasovým poznámkám, tedy jistotu na trhák roku, dokázal Abrams dvouhodinově prosrat na plné čáře, až to chvílemi vypadá, že se nadchl pro rekonstrukci Carrie Fisher a z nevyužitých záběrů nechal nastříhat celý film. Dvě hvězdy za vizuál a završení příběhu Rey.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Dokoukal jsem to až do konce; zápletka má něco do sebe, herci hrají uvěřitelně, kulisy pozdního socialismu jsou do puntíku vyšperkované.. a pak celý dojem zkazí až do trapnosti omílaná a vnucovaná představa všudypřítomné a všemocné StB, dalších tajných služeb, drsně se tvářících hajzlíků v kožených bundách utlačujících pasivní a věčně ustrašenou společnost. Trn z paty nevytrhne ani přítomnost anglického přízvuku, a nic zvláštního se v plejádě domácí produkce se socíkovskou tematikou tudíž nekoná.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Další z filmů natočených podle marvelovské šablony úspěchu. Akce, efekty vysokého rozpočtu, odlehčující humor a zároveň nic nového pod sluncem. K tomu první půlhodinka v duchu americké komedie ze střední, a další půlhodinka coby americká óda na evropská města. Samozřejmě bylo pěkné sledovat premiéru pražského festivalu světel, ale říz a spád, které měly sólo marvelovky zejména druhé fáze, se tak nějak vytratily. Snad se to zase rozjede.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

A jéje. Po úspěšném Apocalypsovi a Budoucí minulosti, kterou považuji za jednu z nejlepších marvelovek vůbec, se to zase zvrtlo, příběh nahradila umělá dilemata, akci psycho monology, charakterně propracované postavy tlupa nesympatických výrostků (Cyclops a Nightcrawler), ke kterým si vytvořit pouto prostě nelze, a nezbývá než doufat, že je chladná mimozemská pichna Jessica ve vhodnou chvíli chladně propíchne. Což se bohužel nestane a veškeré naděje na kvalitní biják definitivně uhasí genderová dilemata silných, ale nedoceněných x-women, kterým žádný z těch fuj chlapů nenaslouchá, protože se rozhoduje podle toho, co považuje za správné, což se ve filmové produkci posledních let prostě nedělá.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Příběh stojí za starou bačkoru, ale jako vizuální pohádka pro dospělé s notnou dávkou nostalgie a úsměvnými "roztomilostmi" se to vyvedlo.

plakát

Skleněný (2019) 

Po Podprůměrném a Průměrném přichází Nadprůměrný. Vzhledem k prvním dvěma dílům jsem si mnoho nesliboval, ale ukázalo se, že sloužily jako unylá a zvláštní předehra pro Skleněného. Unylá, zvláštní a nezbytná předehra, která však umožnila vychutnat si každou minutu filmu.

plakát

Aquaman (2018) 

Děj je natolik patetický, že snad každá scéna úspěšně spoileruje zbytek filmu. Je třeba najít trojzubec pro zastavení války světů, kdopak ho asi tak najde ? Po několik staletí se o něm sice nic nevědělo, ale před pouhými několika dny archeologové objevili zázračnou nerozluštitelnou bedýnku... nebo že by rozluštitelnou ? Matka před skokem do moře slíbila, že se jednoho dne vrátí na molo. Sakra, prý umřela v hlubině ! Ale nikdo ji zemřít neviděl, takže se určitě znenadání objeví, až to bude potřeba.. Bingo ! A Amber že je zasnoubená se zlým bráchou ? Tak těm to zajisté nevydrží... tři tuctové hvězdy a čtvrtá za velkolepost podvodních scén.