Reklama

Reklama

Náčelník Velký had

  • Východní Německo Chingachgook, die große Schlange (více)
Trailer

Obsahy(1)

Velký Had, poslední z kmene Mohykánů, zachránil život náčelníkovi Delavarů. Odměnou mu má být ruka krásné Wahtawah, nevěstu však unesou nepřátelští Huroni. Velký Had a jeho přítel Lovec jelenů se ihned vydávají po jejich stopách. Cesta je zavede do chaty starého Toma, jenž tam žije s dcerou Juditou. Poblíž se utábořili Huroni, a stali se tak terčem pozornosti vojáků, kteří dychtí po dobře placených skalpech. V potyčce zvítězí Indiáni a mezi zajatými bělochy se ocitne i Tom. Vyjednávání Velkého Hada s Ostrým šípem k ničemu nevede, budoucí náčelník Huronů odmítá myšlenku na sjednocení Indiánů. Nakonec se podaří zajatce vyměnit, při předávání ale jeden z bělochů zastřelí Ostrého šípa - a po krátkém příměří je veta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem hltal indiánky a to díky skvělému západoněmeckému Vinnetouovi. Východní Němci začali vyrábět socialistickou alternativu indiánek se svalnatým Srbem Gojko Mitičem. Divák musí, chtě nechtě srovnávat s Vinnetouem, který se stal vzorem všech filmových indiánek. V takovém srovnání dopadají tyhle filmy z NDR hodně špatně. Zde se jedná v podstatě o Cooperův příběh "Lovec jelenů", který je sám o sobě pěkný a romatický, ale tohle zfilmování je strašná nuda; nemá to vůbec napětí, žádnou gradaci, je to jen jakési monotónní vyprávění příběhu. A ti herci, to je příšerné!, opět se mi potvrzuje, že Němci (zvláště Sasíci a ti východní) mají strašný vkus. Ralf Römer jako Lovec jelenů je komickou loutkou, a ty nehezké německé ženy: Lilo Grahnová jako Judith naprosto tuctová, Andrea Drahotová jako indiánka Wahtawa rovněž...Ve srovnání s tímto produktem NDR je i francouzsko-rumunský "Lovec jelenů" lepším filmem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Druhá Mitičovka je přeci jenom o něco podařenější než ta první. Hlavně to zpracování mi tentokrát přišlo o dost profesionálnější. Exteriéry jsou docela pěkný akce je dost a souhlasím z názorem, že i když Mitič nebyl žádnej kvalitní herec tak v rolích Indiánů je přirozenej a prostě mi to k němu pasuje. Takže tenhle film který se inspiruje Posledním mohykánem je celkem ucházející. Na druhou stranu netřeba mu stavět vzdušné zámky. Mitič je sice nařáchlý hovado, ale v bitkách se zase trestuhodně skoro nepředvede navíc ty prkený dialogy v jeho podání občas nechtěně pobaví. A taky si tvůrci než se pustili do zpracování na téma Poslední mohykán mohli zjistit pár detailů např že Velký had nebyl synem Unkase, ale naopak. Jinak to ušlo.55% ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Synové velké medvědice. Vyjma Tecumseha nejlepší indiánský film s Gojko Mitičem (mayovky, kde hrál nepočítám!!). Film byl z větší části točen v Tatrách, prostředí je rozhodně krásné, Gojko Mitič hraje dobře, příběh mě bavil (já se u tohoto filmu nenudil) - možná je to tím, že jsem nečetl knihu ani nečetl jiná zpracování stejné látky. 4 hvězdy i když slabé já dám. Apropos Rolf Römer se mně taky nijak zvlášť nelíbí. Jestli mají "mitičovky" s filmovými mayovkami něco společného, tak je to obsazování nemnoha herců do mnoha rolí. V mitičovkách se to týká např. právě Römera, dále třeba Hanjo Hasseho a dalších. 70 % ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Do slova a do písmene velmi chudý příbuzný Vinnetoua, jako ostatně všechny východoneměcké indiánky. Jen ten Gojko Mitić, ten se pro roli indiánského bojovníka snad narodil. Ostatně u nás už několik generací bezpečně "ví", že právě takhle vypadá správný Indián. Za zmínku stojí choreografie indiánských rituálních tanců a svatební oděv Čingačgúkovy nevěsty, který září bělostí i po několika dnech zajetí. Ti Huroni holt znali tajemství čistoskvoucího prádla... ()

Mitch645 

všechny recenze uživatele

Ne úplně zdařilé zpracování slavného Cooperova románu. Přesto se jedná o nejlepší film z východoněmecké série indiánek s Gojko Mitičem v hlavní roli, rozhodně i třídu lepší než Synové velké medvědice. Pro mě určitě klasika, ke které se čas od času povinně vracím podobně jako k filmovým mayovkám. Kdyby ale soudruzi víc zapracovali na scénáři a na akčních scénách, mohlo to být o něčem jiném. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se i v Pieninském národním parku. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Během natáčení filmu na Štrbském plese, byl ztracen tomahawk náčelníka Velkého Hada – Gojko Mitiće. Znovu byl nalezen začátkem října 2018 po 51 letech při čištění jezera potápěči. (Vanilla77)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách, plávajúca drevená chata bola postavená pre potreby filmu priamo na Štrbskom plese. (corona)

Reklama

Reklama