Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je vážně skvělá a dobrym důvodem, proč se člověk chce koukat dál. Jenže minimalismus výpravy nutí vyprávět pomocí přehánění a malou Williamsovou k přehrávání, což se dá vydržet jen za předpokladu, že se vám líbí se na ni dívat. Nebo aspoň na její obočí. Nejsem si jistej, esi se takhle fakt chovaj -náctky. Ale třeba jo. Inspirace Telefonní budkou podle mýho názoru vůbec neni na závadu. 70%, ale bez obočí spíš šedesát: jednak za ten minimalismus, jednak za to, že mě to i v mejch třiatřiceti letech fakt trochu přimělo k zamyšlení nad tim, co všecko je kyberšikana. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Jeden pokoj, jedna holka, dva hlasy a dnešní online realita... i tak málo stačilo na dokonalou kombinaci pro čím dál tím více aktuálnější téma. Internet ovládá celý svět a zde je krásně ukázáno, co dokáže. Je tak jednoduché se v dnešní době odkazem dostat k někomu do PC, nemluvě o napojení webkamery, na toto by se mělo upozorňovat na školách. Maisie ukázkový výkon, v GoT má oblíbenkyně, takže o to víc potěší, že se perfektně dokáže vypořádat s touto rolí a zcela jistě ji uvidíme mnohem častěji na plátně. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Maisie je skvělá. Film je poměrně drsný, nejen kvůli kyberšikaně kterou ukazuje, ale vůbec jen kvůli tomu, že ukazuje tu moc, kterou dáváme všem těmhle virtuálním "spojením" a "výmyslům." Podle mě to plní svůj účel, má to vhodně zvolenou stopáž a odsýpá to- takže jsem se nenudila. Některé konkrétní motivy je nutné asi brát s trochou nadsázky a spíš je chápat jen symbolicky, ale to co chtěl film říct podle mě i řekl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu prehnané, ale má to svoju pointu. Všetko je tu postavené na jednej herečke z Game of Thrones, ale nejde o herecký koncert. Ten nápad s vurtuálnou šikanou ani nepustí poriadne hrať. Chýba tu logický postup v konaní, ale oceňujem aspoň posolstvo, ktoré je pri čoraz rýchlejšiemu technologickému vývoji nutné odoslať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Povinne premietnuť všetkým detiskám na druhom stupni ZŠ, u ktorých sa začínajú prebúdzať pubertálne maniére spojené so šikanou a nezodpovednosťou nad vlastným konaním - či už v reálnom alebo virtuálnom svete. Takéto filmy ako Cyberbully mám nesmierne rád, lebo po celý čas je človek v napätí ohľadom vývoja deju a reakcií hlavnej postavy na nové a nové vydieračské výzvy. A navyše, celá téma filmu by mohla pomôcť zamyslieť sa dospievajúcej mládeži nad dôsledkami vlastného konania. Možno si teraz každý pre istotu zalepí senzor na kameru :) Inšpirácia u Phone Booth je nepochybná, ale našťastie premietnutá do iného prostredia. Čo dodať? Skvelý film, ktorého jedinou slabinou je snáď len krátkosť času, kľudne by som vydržal aj ďalšiu pol hodinu... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)
  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)

Reklama

Reklama