Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

(Jemné spoilery) Perfektná Maisie! Akurát ten scenár mi príde že má kopu múch - nemyslím že zdieľanie nahých fotiek je horšie ako zabiť sa. Navyše to celé vyznie ako antišikanérska reklama. Ale i tak určite chválitebný a napínavý TV filmík pri ktorom mi hodina ušla ako voda. Z podobného súdka odporúčam o kúsok lepšie Hard candy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne som mal možnosť vidieť Maisie hrať aj v niečom inom ako Game of Thrones a musím povedať, že dievča naozaj umí. Čo sa filmu týka, dokázal vo mne miestami vyvolať skutočne mrazivé pocity a vzhľadom na to, že v ňom prakticky vystupovala len jedna postava a príbeh sa odohrával v jednej izbe, dávam veľký palec hore. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to v hledáčku už delší dobu a přece i trochu kvůli Maisie. Přitom každým rokem tohodle tématu přibývá čím dál, tím víc. A je to logický, jelikož jak kyberšikany, tak i hackerů přibývá a je třeba tomu nějakým způsobem čelit. Tohle je taková čistě teenagerská klasika. Vzhledem k průběhu to dopadlo ještě dobře a ukázalo to tu cestu, že i k hackerům se dá otočit zády, když máš kolem sebe správný lidi. Sice nevíme, co se dělo dál, můžeme jenom domyslet, ale jedno je jasný. Hackeři cílí převážně na slabší povahy, takže nepropadejte depresím. Jako hodinovka slušná práce. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Námet ojedinelý a zabalený do dobrého komorného prevedenia v podaní nie veľmi sympatickej Maisie Williams. Nech už sa mi ako osoba vôbec nepáči, za tento zaujímavý snímok a stvárnenie mladej teenagerky vystavenej ťažkým morálnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim nielen jej život, má u mňa malé +. Ako Casey, ktorú stvárňuje, je vystavená faktu, že na internete sa neschová ani pod nickmi, falošnými menami a identitami. Túto "hru", ktorú hrala doteraz ona, s ňou však začne hrať neznámy "ochranca" tých, ktorým cez sociálne siete ublížila. Vytiahne na ňu zbrane najťažšieho kalibru, "hru" povýši na úplne nový level, a prinúti ju konať tak, aby to malo fatálne následky. "Ochranca" o nej vie všetko, ona (a rovnako aj divák) o ňom však nič nedozvie. A to ani po 62 minútach stopáže filmu. Har har. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který se narodil do internetové doby, mě Cyberbully nervovalo od samotného začátku až do konce. Uznávám, že to byla trošku přeháňka s tím hackerem, ale na druhou stranu film perfektně vykonstruoval příběh, který je nejistý od začátku do konce. A výborná Maisie Williams byla, jakožto pomyslná třešnička na tom nejsyrovějším dortu pod sluncem zakrytém šikanou, naprosto výborná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)

Reklama

Reklama