Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov minulého roku sa nedostal do našich kín, na rozdiel od priemerných Papierových miest, nezozbieral žiadne akademické nominácie a nezarobil žiadne veľké peniaze. Jeho najväčšou prednosťou je presné zachytenie pocitov 18 ročných deciek, ktorí sa dokážu chovať ešte prirodzene predtým, ako sa skazia "reálnym" životom. Pokiaľ sa toho dožijú a možno je aj lepšie sa toho nedožiť. Filmy hodnotím plným počtom ak ma za prvé nesmierne dojmú, alebo intelektuálne na dlhšie rozoberú. Toto je prvý prípad a vôbec nemám pocit, že toho dosiahli tvorcovia lacnejšími prostriedkami. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tolik zajímavých ingrediencí, které jsou ale podány tak - no vlastně tak úplně přesně. Všechno je, jak má být. Nebýt závěru a jedné hádky, tak by byl film i přes všechny ty famózní nápady strašně plochý a nudný. Závěr je super díky všemu, co bylo do té doby odvyprávěno, ale jeho samotné natahování na mě zase působí jako prachsprosté ždímání emocí z diváka. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zvláštně natočený film o věcech smutných, stylem vesele i vážně, očima teenagera, který nejenže hledal sám sebe, ale dokázal být nejbližším člověkem spolužačce s leukémií, spolu se svým kamarádem Earlem. Zajímavý styl členění děje na kapitoly a i když se mi první polovina moc nezamlouvala, nakonec to režisér ustál velmi dobře. I slzička ukápla... ()

echo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů který Vás totálně zasáhne a stejně mu nedáte 5 hvězd. Na začátku filmu si řeknete ok tak to tedy bude o teenagerech a budou zde klasické klišé. No bude samozřejmě také ale příběh se nesoustředí na dva kamarády ale na Rachel která je na umření. Film tepe na srdeční funkce od druhé poloviny filmu a to tak, že jsem to opravdu nečekal. Je zde spousta odkazů na určité filmy, které je dobré znát a pak to tedy ještě chytne lepší atmosféru. Ale ten konec to si nemůžu pomoct, to je na heart attack. Poslední věc je, že Brian Eno se na soundtracku vyznamenal i když to byla převážně jeho tvorba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutná téma, slušný nápad čo sa týka spracovania, len tá náplň dejovej linky bola nanič - nudné, sterilné a s veľkým odstupom od postáv. V podstate som sa cítil len ako nezaujatý pozorovateľ, ktorému bolo jedno ako to nakoniec dopadne. Aj keď vlastne bolo jasné už na začiatku ako to skončí. Výraznejším pozitívom tu bola hlavne hudba. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama