Reklama

Reklama

The Cake Eaters

  • Austrálie The Cake Eaters (více)
Trailer

Na venkově, v malém městečku The Cake Eaters, žijí dvě propojené rodiny, které se musí vyrovnat s láskou a ztrátou. Otec rodiny a místní řezník se musí vyrovnávat se ztrátou své manželky Ceci. Jeho nejmladší syn Beagle pracuje v místní střední škole v bufetu, nejstarší Guy byl několik let pryč na cestě za svým snem stát se rockovou hvězdou, kvůli tomu ale prošvihl matky pohřeb. Beagle touží po dívce jménem Georgia, která je ale smrtelně nemocná. (poz3n)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, skromný, malý film s velkým nábojem v sobě. Jedna z pistolnic, Mary Stuart Masterson, ze svého koltu vystřelila citlivý a laskavý filmový projektil, který dokáže diváka vzít za srdce a dokáže mu nastínit, že i ten nejtemněji vyhlížející život může přinést světlé okamžiky. O Friedrichově chorobě jsem jaktěživ neslyšel, díky brilantnímu výkonu Kristen Stewart však o jejích svalových symptomech vím mnoho. Kristen svět nezávislých filmů opravdu svědčí a dokazuje, že hrát umí, jen potřebuje tu správnou příležitost. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem měla v merku už hodně dlouho a čekání se vyplatilo. Nevšední příběh zabalený do citlivého obalu. M. S. Masterson si s režií poradila vskutku dobře a z herců vytáhla přesvědčivé výkony(zvlášť Kirsten Stewart). Jen by nemusela tak často odbočovat od hlavní linie příběhu, ničí tím atmosféru. Sečteno podtrženo, jsou to jasné 4*. ()

Reklama

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

"Naděje je to s křídly, co hnízdí uvnitř nás a pěje píseň beze slov a stále zvedá hlas." Tak z tohohle mám opravdu smíšené pocity. Nevím, co mám cítit. Bylo to tak sakra skvělé a nebo mi to ještě nedochází? Příběh hrstky lidí, které trápí (?) láska a vztahy. Krásná Georgia (než si ostříhá vlasy) a nesmělý Beagle, který nakonec zůstane tím pravým hrdinou (mám na mysli, jak se staral o matku). Byla tam láska, určitá překážka (její nemoc), nesouhlas matky (zdá se mi to, nebo ji opravdu využívala, aby se proslavila?) a příběhy starých lásek. Tenhle kousek budu asi ještě dlouho rozdýchávat. ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Krom skvělé Kristen Stewart není na filmu nic tak zajímavého, aby mě to donutilo si jej pustit znovu. Zdlouhavé, chvílemi nudné, moc postav, které člověk za dobu filmu prostě nepochopí. Škoda. A trošku otevřený konec, což mi taky vadilo, ale na jednu stranu, lepší, než ve většině filmů, kde je hlavní postava smrtelně nemocná, zamiluje se a umře. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"U can kiss me if U want to.." a mne sa gúľali slzy ako hrachy. Každá jedna scéna, v ktorej sú Georgia a Beagle spolu je gilbertovskejšia než samotný Gilbert - čistá, nežná, láskavá a najmä slobodná a skutočná. Všetky ostatné línie sú plné sentimentu, často americky neznesiteľného, moja romantická duša ale nemože inak. Odpúšťam, Mary Stuart, a ďakujem zároveň. Kristen a Aaron sú mega hviezdy. Tak dobre teda, hviezdičky. Oči, prekrásne oči. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka při natáčení tohoto filmu spolupracovala s dvěma sestrami, které touto chorobou trpí. Jedna z nich po shlédnutí filmu řekla, že na začátku filmu si myslela, že Kristen touto chorobou opravdu trpí. (Reesam)
  • Poté, co Georgia (Kristen Stewart) stráví noc s Beaglem (Aaron Stanford) a chystá se vstát z postele, je možné vidět otlačený popruh od podprsenky. Údajně ale Georga byla celou noc nahá. (Reesam)

Reklama

Reklama