Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (125)

  • I když prokletí piráti z Černé perly nic necítí, tak Ragetti (Mackenzie Crook), když se vloupe do Guvernérova domu a snaží se vzít medailonek Elizabeth (Keira Knightley) a ta se brání žhavými uhlíky, které na něho spadnou, začne skučet bolestí. (holyterry)
  • Když Černá perla útočí na Port Royale, má viditelně dané kanóny vodorovně, ale děla a jejich letecká dráha mají odchylku až o 100°. Zjednodušeně děla létají pod takovými úhly, které by díky vodorovné poloze kanónů nemohli uletět. (holyterry)
  • Když Barbossa (Geoffrey Rush) bojuje ke konci filmu s Jackem (Johnny Depp), má několikrát ruku na měsíčním světle, ale jeho ruka se vůbec nemění do mrtvolné podoby. (holyterry)
  • Scéna, kdy Will (Orlando Bloom) a Jack (Johnny Depp) chodí po vodním dně pomocí dřevěné loďky, je díky fyzikálním zákonům nemožná. Buď by vztlaková síla vymrštila loďku na hladinu a nebo by s ní Jack a Will nemohli pohnout, protože by na loďku tlačila tlaková síla nejméně 250N (newton). (holyterry)
  • Ve scéně, kdy se do domu Elizabeth (Keira Knightley) vloupají piráti, má jeden z nich v ruce hořící louč. Když na něj ale Elizabeth vysype horké jiskry, v ruce ho už nemá. V dalším záběru, když seskakuje ze schodů, ho znovu má. (Lucasosum)
  • Ve scéně, kdy Barbossa (Geoffrey Rush) řekne Elizabeth (Keira Knightley), aby mu vrátila šaty, odpoví: „Ještě jsou teplé," přestože předchozí děj uvádí, že je Barbossa prokletý a nic necítí. (Jackie21099)
  • Na začátku filmu, když Elizabeth (Keira Knightley) sebere malému Willovi (Orlando Bloom) minci, tak ji při prohlížení drží jen prostředníčkem a palcem, ale při záběru z jiného úhlu drží medailon ve více prstech. (Mr.Hudson)
  • Když malá Elizabeth (Keira Knightley) kouká na Černou perlu, je záběr na její oči, kde je má blankytně modré. Po probuzení ze snu a otevření očí je však má tmavě hnědé. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy Elizabeth (Keira Knightley) padá po ceremonii do moře, jsou všude kolem ní útesy. Jakmile je záběr ve vodě, není kolem ní ani jeden útes. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy Will (Orlando Bloom) s Jackem (Johnny Depp) jdou pod člunem k lodi, má Will má vyzuté boty. Je to vidět v momentě, kdy se zachytí do bedničky. Když však vylezou na loď, má už boty nazuté. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy jede Jack (Johnny Depp) na stožáru potápějícího se člunu, vykračuje na molo pravou nohou, avšak v následujícím záběru můžeme vidět, že dopadá na levou nohu. (Timak)
  • Ve scéně, kdy Jack Sparrow (Johnny Depp) ujíždí na laně (a v mnoha dalších), je vidět, že vojáci ze svých zbraní střílejí víckrát než jednou. Ale princip opakovací pušky byl vynalezen až o dost později. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy Will (Orlando Bloom) přinese meč do Guvernérova (Jonathan Pryce) domu a čeká na Guvernéra, je na hodinách 9:45. Poté, co Guvernér přijde do pokoje, je na hodinách o pár minut méně. (hippyman)
  • V momentě, kdy Elizabeth (Keira Knightley) padá do vody a potápí se (udušená korzetem), se jí pirátský přívěšek vznáší nad hrudí. O chvíli později, když ji Jack (Johnny Depp) zvedá ze dna, má přívěšek opět v korzetu. (hippyman)
  • V poslední scéně filmu, kdy Jack Sparrow (Johnny Depp) křičí na posádku: "Na palubu, vy prašiví psi!", je v levém rohu vidět člen štábu v kovbojském klobouku, bílé košili s krátkým rukávem a slunečními brýlemi, jak kouká na moře. (hippyman)
  • Spoiler: Když na začátku filmu padá Elizabeth (Keira Knightley) ze skály do moře, jsou všude kolem kameny. Když však na konci ze stejného místa padá Jack (Johnny Depp), kameny zde již nejsou. (tb_23)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama