Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neodpustím si zmínku o soundtracku, protože ten byl pro horor skutečně velmi netypický. Přesto docela pěkný. Jako horor film nepůsobí ani vzdáleně. Za celou stopáž se před kamerou prožene snad pouze pár dost špatně udělaných světýlek. Atmosféra téměř nulová. Film se dostal na výsluní spíše díky několika skutečným úmrtím kolem filmu. Sám o sobě se mi nezdá příliš povedený. Sympatičtí herci jsou snad tím jediným, co bych zde mohl vyzvednout. A ještě se mi líbilo pánovo pózování u zrdcadla ve stylu before - after. Myslím, že ani ty 2* nedovedu vykouzlit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) POLTERGEIST, další slavný horor z 80. let. Rozhodně staršími dílky neopovrhuji, dokážu ocenit mnoho starších filmových záležitostí, ale ne každý takový film mi sedne. Jako horor to až tak věrohodně nepůsobí. Nepřijde mi to moc strašidelné, i když se sem tam nějaká ta hororová scéna objeví. Navíc je to stopáží moc dlouhý, takže třeba když už si divák řekne, že je konec, tak poté následuje ještě jedno finále, které mi přijde už zbytečné – ale nemůžu mu nic technického vytknout, natočeno je to solidně. Stejně jako většina scén. K tomu ta obstojná atmosféra a výborná hudba od Jerryho Goldsmithe – hororový prvky ta atmosféra s hudbou moc nevylaďuje, ale tyto aspekty se filmu vydařily. Postavy jsou na tom tak na půl, někteří mě vůbec nebavily, někteří ok. Nicméně, ve výsledku nejsem nijak pohoršen, svým způsobem mě to bavilo, ale až taková klasika to určitě nemůže být. Prostě mírně nadprůměrný a neškodný počin, který se dá vidět. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

V 80. letech to možná za něco stálo, dneska se na tom hodně podepsal zub času. Příjemná atmosféra na začátku se proměnila s příchodem paranormální síly v rodinný film, který sice obsahoval napětí, atmosféru ale hodně minimální. Scénáristická práce mi přijde spíše k smíchu než aby se brala vážně. Celkově jsem neodbytně dostával pocit, že snímek rozhodně předbíhá pověst nad jeho skutečnými kvalitami. Místo tohoto zmetka si raději sežeňte film Entity, uděláte rozhodně lépe. [4/10] (MGM) (Metrocolor /// Produkce: Steven Spielberg /// Scénář: Steven Spielberg, Michael Grais, Mark Victor /// Kamera: Mathew F. Leonetti /// Hudba: Jerry Goldsmith /// Nominace na Oscara: Stephen Hunter Flick, Richard L. Anderson (kamera), Richard Edlund, Michael Wood, Bruce Nicholson (vizuální efekty), Jerry Goldsmith (hudba)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Na to, že POLTERGEIST nemá ani celé 2 hodiny, se mi tento Spielbergův kousek neskutečně táhl. Neodpustím si parafrázi slov "Pánů Sklepáků", že "tento film má jeden zásadní problém - je příliš dlouhý... a kdyby byl i o polovinu kratší, byl by stále příliš dlouhý." ;o) U Spielberga mám tento problém u více filmů - někdy se bohužel nedokážu zbavit pocitu, že některé imho nastavované věci nám Steven servíruje především proto, aby ukázal čemu novému se zase přiučil. ;o) Stejně tak je pro mě malou záhadou 3 nominace na Oscara, a to v oblastech, které mi v tomto filmu připadaly jako imho jedny z nejslabších - hudbu bych si dokázal představit v řadě jiných filmů, do POLTERGEIST (resp. do hororu) se mi však ani za mák nehodila. Vizuální efekty mile překvapily v pár momentech. Ve chvíly, kdy však měly budovat napětí a strach, jejich klady skomíraly a já si připadal jako při sledování z-komedie. Samostatnou kapitolu pak tvoří některé/mnohé repliky - v některých chvílích se mi nechtělo věřit, že POLTERGEIST není béčko, ale Spielberg. Ale ať jen nekritizuji... tento film není zas tak špatný. Má pár hodně silných momentů - bohužel to však nejsou ty, které měly být pro tento film těmi elementárními. Přijde mi, že v době natočení tohoto Spielbergova kousku vznikaly již podstatně podmanivější a hororovější horory. Shrnuto a podtrženo: Imho průměrný horor s pár hodně silnými momenty a závěrečným morálním apelem k developerům všech zemí světa. ;o) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Duchařský čajíček, jaký můžete celkem bez výčitek pustit i malému dítěti a snad až na jednu scénu by to na něj nemělo mít výraznější negativní dopady… Přijde mi docela vtipný uvědomit si, jak Hooper ani ne 10 let po ultra děsivém Texaském masakru přišel s něčím takovýmhle, tedy ’rodinným’ hororem vyloženě bez koulí. V současnosti už to nemá šanci postrašit, když je ten (nový!) dům pořád plný lidí a dochází výhradně jen k prostému hýbání věcí a světélkování, (OK, klaun, megalebka a nebožtíci budiž výjimkou). Zastaralé efekty, tak to je další věc, plus celková hloupost… Dobře ale, zase ne že by to byla nějaká katastrofa. Oceňuji absenci takového toho osmdesátkového teen balastu a ne, není to přímo špatný horor. Chcete-li se dneska postrašit a má to být haunted house, koukněte třeba na PARANORMAL ACTIVITY nebo HOUSE OF THE DEVIL, a tohle si nechte až budete jednou chtít postrašit svoje zlobivý fakany. Snad je to zabaví lépe než mě. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Scéna, ve které je matka vytažena na strop, byla natočena ve studiu, kde byl vytvořen její pokoj a celý otáčen kolem své osy. (kriplozoik)
  • Scéna, kde sa Heather O'Rourke (Carol Anne Freeling) drží postele, aby ju nevtiahlo do dverí, bola jediná, kde sa malá herečka skutočne bála, pretože odtrhnutie čela postele nebolo v scenári. Steven Spielberg prerušil natáčanie a Heather sľúbil, že scénu už viac točiť nebudú, avšak vo filme ju ponechal. (Raccoon.city)
  • Brat Carol Anne má pri posteli postavičku Dartha Vadera a na bunde Chewbaccu, taktiež postavu zo Star Wars. (Paldiny)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama