Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neodpustím si zmínku o soundtracku, protože ten byl pro horor skutečně velmi netypický. Přesto docela pěkný. Jako horor film nepůsobí ani vzdáleně. Za celou stopáž se před kamerou prožene snad pouze pár dost špatně udělaných světýlek. Atmosféra téměř nulová. Film se dostal na výsluní spíše díky několika skutečným úmrtím kolem filmu. Sám o sobě se mi nezdá příliš povedený. Sympatičtí herci jsou snad tím jediným, co bych zde mohl vyzvednout. A ještě se mi líbilo pánovo pózování u zrdcadla ve stylu before - after. Myslím, že ani ty 2* nedovedu vykouzlit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdepak, z televize přijde málokdy něco dobrého. Atmosféra první poloviny je milionová (i když strom si mohli pánové Spielberg s Hooperem v klidu odpustit), s druhou už to tak bezchybné není. Člověk musí občas kroutit hlavou nad chováním postav, především, když se dobrovolně rozhodnou v domě strávit ještě jednu noc, a někdy je to až příliš přitažené za vlasy (klaun), ale klady přece jenom vítězí. Moc bych za to nedal, že Spielberg začal scénář připravovat pro Neuvěřitelné příběhy, ale bylo mu líto ho krátit, a tak Poltergeista na chvíli schoval do šuplíku (hehe). Myslím, že na výsledku je velice poznat, které scény točil on (ty nejlepší, jako třeba noční návštěvu) a které Hooper. Co mě mile překvapilo, byl svěží černý humor při příchodu odborníků do domu a výkon malé Jobeth Williams.__P.S. Jerry Goldsmith zase zabodoval a z americké hymny jde ještě větší strach než normálně. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Spielbergova ruka je na tom znát, což rozhodně nemyslím jen jako pozitivum. Jeho megalomanství a velikážství jsou sice pěkné, ale pro mě tím nějak tak ztrácí duši a náboj. Tohle je jasný příklad velmi precizního filmu, jenž ale asi právě kvůli oné preciznosti a možná až přeplácanosti místy ztrácí atmosféru. Čtyři hvězdy to sice dá, ale pořád mám pocit, že v té látce bylo víc... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu vypadá Poltergeist v porovnání s pozdějšími duchařinami jen jako slabý čajíček na dobrou noc, ale přesto ten film prakticky definoval podžánr a stal se klasikou. Upřímně, sám jsem si ho docela oblíbil. Pár scén je opravdu dobrých a většinu z nich mám doteď v živé paměti. Tvůrci možná mohli trochu přitlačit, ale nevidím to jako závažný problém a nahlížím na tenhle snímek jako na velmi zábavnou hororovou podívanou se sympatickým obsazením a výbornou hudbou. PS. Hrobové finále je skvělé. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poctivá hororová osmdesátková duchařina, pod taktovkou legendárního Stevena Spielberga (jeho jedinečný filmařský rukopis je tady až podezřele znát :)) a Tobeho Hoopera, režiséra mj. Texaského masakru. Pěkná atmosféra i efekty, sympatické herecké obsazení (plus povedený český dabing - perličkou je Aťka Janoušková) a tradičně výborný hudební part Jerryho Goldsmithe. Jen mi nejde do hlavy, proč stavební dělník Sonny Landham už v úvodu filmu neodhalil, že v tom stromu něco je... ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Film se přiřadil k dalším městským legendám. Podobně jako k filmu Vymítač ďábla vznikly pověsti, že snímek je prokletý. Jedním z důvodů byl také fakt, že nedlouho po premiéře byla zavražděna představitelka vedlejší role Dominique Dunne. (Pavlínka9)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama