Reklama

Reklama

Polina

  • Francie Polina, danser sa vie (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Polina (Anastasia Shevtsova) se už jako malá holčička stala žákyní profesora Bojinského, významného učitele klasického tance a přísného perfekcionisty. Ten ji od prvních tanečních kroků směřuje na dráhu klasické ruské baletky a Polina je na nejlepší cestě stát se členkou baletního souboru prestižního moskevského Velkého divadla. Ale když se jednoho dne zúčastní představení francouzského souboru moderního výrazového tance, nečekaně ji to rozruší a rozhodí. Zažije totiž umělecký šok, který ji naprosto vykolejí a změní její dosavadní život. Tímto okamžikem končí vše, v co dosud věřila a o co usilovala. Vzdává se nadějných začátků na prestižní, ale konzervativní scéně Velkého divadla a odcestuje do Francie, do Aix-en-Provence k slavné choreografce Lirii Elsaj (Juliette Binoche). Zarputilost, odhodlání a tvrdá práce Polinu postupně přivedou až k posedlosti tancem, přesto se nedokáže prosadit. Stále se v povědomí pohybuje v zajetí ruského klasického tanečního drilu a nedokáže prosadit svou osobnost, své jedinečné já. Nedokáže v tanci najít niterný prožitek, místo něj stále hledá především dokonalost. Zoufalá a zklamaná Polina se stěhuje se do Antverp, kde začíná nový život a kariéru jako servírka v baru. Přesto v tanci nepřestává hledat svou vlastní cestu. Učí se pozorovat život kolem sebe a objevuje v něm novou inspiraci i tanečního partnera. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (37)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Umelecky premakané, scenáristicky funkčne zvládnuté a civilne vyobrazené dielo, ktoré môže ašpirovať ako artový počin roka. Každopádne ale mne tam chýbalo trošku viac emócií a väčší "ťah na bránku", akosi som sa miestami nudil a tie baletné pózy na mňa vo všeobecnosti až tak nezabrali, čo bude asi tým, že balet veľmi nemusím. Avšak pre milovníkov artu a baletu je toto vyslovená povinnosť. 65 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Žít svůj život v rytmu tance, nebo lépe řečeno tančit svůj život. Tak by se ve stručnosti dal charakterizovat tento povedený film. Na rozdíl od ostatních recenzentů se mi Anastasia Shevtsova v titulní roli moc zamlouvala, a to nejen proto, že krásně tančila. Ještě víc se mi líbilo téměř dokonalé propojení baletu s hudbou, ať už klasickou či moderní. Úplně mě to zvedalo ze sedačky, měla jsem chuť si taky zatrsat. Příběh se přeci jen trochu liší od podobně laděných snímků, za což dávám jednoznačně palec nahoru. Celkové vyznění je poněkud sladkobolné. (80%) ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Film pro milovníky klasického i modernějšího pojetí baletu. Je pravda, že hlavní představitelka i děj nejsou nijak moc originální a natočeno je to spíše jako hraný dokument. Osud Poliny se podobá mnoha mladým lidem utíkajícím z Východu za svým tvůrčím snem. Ovšem i ve vysněném prostředí může být vše jinak. Hvězdu navíc jsem dala za taneční scény, zajímavou dynamickou hudbu a pěkné ztvárnění hledání sama sebe a svého talentu. Některé scény mi připomněly vynikající dokumenty Tanečník a Pina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V závere ma už z tej hudby bolela hlava, nemusela byť taká intenzívna a dlhá. Kombinácia baletu a ťažkej driny, aby človek dosiahol úspech je hlavným námetom filmu a preto tematicky dosť špecifický. Pre mňa až nezaujímavý. Jedno, čo sa vypichnúť, je fakt, že Ruska musí poriadne zamakať, aby sa v Európe presadila. Dnes už má po problémoch. Dnes protiruskú hystériu previedli aj do športu, aj do umenia, čiže talentovaný Rus musí ostať doma. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

nafúknutá umelá vata s pokusmi s nudnou kvázi melancholickou  kamerou a ultra nudným príbehom .v hlavnej postave bolo nadšenia z úlohy ako v mokrom popole. Nemala žiadnu iskru, aká je viditeľná pri profesionálnych tanečníkoch v každej krajine. NIe porfesionálne ..nesedelo tu nič s ničím, okrem potreby ohúrenia pri kladení na dôraz, že bola vydretá,lebo  bola z Baľšovo ťeatra..  prepálená muzika s tupo pomalými a zle natočenými sekvenciami to celé zahodila do kopru. akoby vám chceli vymyť mozog, že špekáčik je vlastne fillet mignon. po 30 minútach som sa čudovala, prečo to ešte pozerám ,tak som to odpískala. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama