Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, chápu tu nadsázku i tragikomedii, chápu tu sociální kritiku, i to, kam ty případy právníky dovedou (jednoho do cvokhausu, druhý se stane obětí mamonu atd., vyšinutí jsou všichni), a proti tomu můj oblíbenec Al Pacino, kterého ale také zapletou pomaličku do pavučiny. Je to dlouhé, prvotní nadšení ze skoro dokumentárního formátu s civilním herectvím a dobrými hláškami se brzy změní v otupění, a vlastně kromě několika málo signifikantních případů se neodehraje nic až tak světoborného. Je to prostě kritika špatně nastaveného soudnictví a právníků, dobře udělaná, ale přece jen u nás to nemá takový ozvuk, protože česká justice je Kocourkov sám pro sebe. Navíc mi ten film vlastně přijde hrozně černobílý. Jediný hodný advokát. A všichni ti zavření jsou zavření vlastně omylem, a jinak jsou to hodní pracovití chlápci. Černobílé vidění světa. Ale pár scén je tam dobrých - s letadlem a běh s joggery po ránu. Trošku to předznamenává Forresta Gumpa. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Povolání právníka je vyhrazeno takřka výhradně pro kariéristické mamonáře, kteří tradičně slabého smyslu slepé spravedlnosti využívají ke kroucení práva dle svých interpretací. Proto mne vždy potěší, když do spolehlivě prohnile fungujícího systému vstoupí idealista s kacířským názorem, že všichni by si před soudem měli být rovni. A spokojeně vrním i proto, že dramatické okamžiky se střídají s vtipnými scénami v podobě létajících talířů v budově soudu či soudce balancujícího na hraně adrenalinové sebevraždy. Morálně je tento snímek za jasných pět pěticípých, ale já bych přece jen očekával o trošku větší aktivitu od střihačových nůžek. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Miestami som fuckt nevedel, ktorá bije! Uletené situácie a ešte uletenejšie dialogy. Až sa mi nechcelo veriť, že pozerám drámu/thriller. Takýto humor, ktorého som bol svedkom, sa vidí hlavne v súčastných indie 'dramédiách', ktoré ja osobne milujem. Nastavil som sa na nejaké súdne spory a právnikov, ale to, čo som tu dnes dostal, predčilo moje očakávania! 90% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl tolik parádních filmů od soudu, že může být Al Pacino nominován třeba na nejužitečnějšího hokejistu základní části paraolympijských her, a je mu to na houby, protože tady se kromě trochy řvaní vůbec nic neděje. Celou každodenní Arthurovu rutinu sledujeme s podivným odstupem, žánrově se motáme mezi dramatem, komedií a krimi, ale z té je tu nejmíň. Sympatickou postavou je Jakc Warden, nesympatickým pak obsazení dabingu, kde si několik málo herců s výraznými hlasy (Trávníček, Musil, Pípal, Vlach) střihlo ještě asi desítku vedlejších postav - každý. Další velká legenda zlomena. Jestli chcete koncert, pusťte si 12 rozhněvaných mužů v původním dabingu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Al Pacino předvádí další ze svých bravurních výkonů, jeho one man show se nezastaví před ničím a ve vší „kráse“ předkládá odvrácenou tvář justice. Holt, každá právnická role musí mít své sólo. Coby idealistický právník je postaven před náročné rozhodnutí – chránit stárnoucí soudní prase za brutální znásilnění nebo dát přednost vlastní cti? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)
  • Druhý film, za ktorý bol Al Pacino (Arthur Kirkland) nominovaný na Oscara za najlepší mužský výkon, kde hral po boku svojho učiteľa herectva Lee Strasberga (Sam). Prvýkrát to bolo vo filme Krstný otec 2 (1974). (Spilvo)
  • Název filmu je odvozen od posledních čtyř slov Slibu věrnosti (Pledge of Allegiance), který se denně cituje v Kongresu Spojených států amerických, na tamějších školách a na řadě veřejných shromáždění. Jeho celé znění je: "Přísahám věrnost vlajce Spojených států amerických a republice, kterou představuje: jednomu nedělitelnému národu, před Bohem, ve svobodě a spravedlnosti pro všechny." (StarsFan)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama