Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

T.L. Jones + S. Sarandon + A. LaPlaglia + W. Patton + mladý D. Speck = strhujúca kombinácia do trileru. Z hercov ma skutočne nikto nesklamal, dominujúci sú však, tradične T.L. Jones, a v doteraz životnej roli D. Speck. Keby hodnotím tento film podľa detstva, považoval by som ho za vynikajúci. Dnes však viem, že má niektoré nedostatky - spomeniem predovšetkým akýsi nedotiahnutý, nevybrúsený záver filmu i niektoré pasáže v priebehu deja. Pre mnohých, akiste, bol film dokreslením knižnej predlohy; ja si však dovolím tvrdiť, že pokiaľ by sa J. Schumacher s tímom tak nedržali knihy, mohlo z toho vzniknúť čosi ešte lepšie. To by sa určite dalo... Záverom: v nadväznosti na detstvo sa nakoniec pripájam k štyrom bodom. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ničím výrazným mě film sice neohromil, na druhou stranu ale ani neurazil. Pár světlých momentů se najde vždy, místy velmi napínavé no a herecké výkony také nejsou z nejhorších, nejvíce bych vyzdvihl asi představitele malého chlapce, který se nemusel přetvařovat, aby hrál tak jak bylo třeba. No a konec je pochopitelně staré klišé, nicméně na lepší průměr to stačí úplně. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Pozreté po rokoch. Skvelý film, ktorý je dosť podceňovaný. Skvelé herecké obsadenie. Výborné herecké výkony. Príbeh je zaujímavý a napínavý. Je tu aj dosť humoru, čo ma prekvapilo na daný žáner. V podstate nemám čo vytknúť filmu. Dĺžka filmu je 116 min čo je akurát. Charaktery postáv sú veľmi dobre napísané. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)

Reklama

Reklama