Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Maq 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mýlce - nemám nic proti čtení Grishama. Nicméně je dobré vědět, že byste se zesměšnili, pokud byste jeho knihy vychválili ve společnosti lidí v literatuře orientovaných. Grisham není velký spisovatel, nepíše uměleckou prózu, nýbrž pracuje podle šablony dobře spočítané na vysoké prodeje. Nikdy nenapíše nic co by čtenáře namáhalo či zpochybňovalo jejich představy. --- Proč to říkám? Protože ani v nejmenším nepochybuji, že Pollack toto dobře ví. Jestliže si zvolí takovou předlohu, rozhodně nejde o nějakou uměleckou inspiraci. Je to čistě obchodní počin. Nenazývejme to uměním. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Pollak reziruje profesionalne a z Firmy ma clovek i pocit ze sa vratil v case do doby paranoidnych thrillerov (cloveku sa vybavia okrem ineho i 3 Dni Kondora, prave od Sydneyho ci Polanskeho Cinska stvrt ktoru napisal jeden zo scenaristov Robert Towne), ale neubranil som sa dojmu ze by sa filmu hodilo o takych 20 minut ho skratit aby odsypal este lepsie, to by vsak malo za nasledok odstranenie niekoho z vedlajsich uloh ktore ale patria k tomu najlepsiemu, ci uz ide o Hackaman, Holbrooka, Brimleyho (v prenho netypickej zaporackej ulohe) ci vynikajuceho Strathairna. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

I přes dvou a půl hodinovou stopáž se tvůrcům podařilo udržet tempo skvěle obsazeného filmu (nejvíc mne potěšil Gene Hackman a Hal Holbrook), který navíc finišuje vskutku napínavě a originálně. Pollack si však mohl odpustit pár lehce sentimentálních "rodinných" záběrů před titulky. Jinak nemám výhrady. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sice to trvalo třicet let, ale můžu si škrtnout další z restů (byť ne nijak veliký) a za mě dobrý. Osobně mám rád právnická dramata a i když Firma není úplně čistá nese si hodně podobných znaků. Navíc je to grishamovka a k tomu ještě typický devadesátkový thriller a pro ty já mám prostě slabost. Snad jen ta stopáž je trochu přetažená. Nejsou ti sice vyloženě slabá místa kdy by to byla nuda, ale zkrácení o 20-30 minut by ničemu nevadilo…70% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mitch McDeere se ve škole výborně učil, jeho zánovní diplom se správně červená a již se poohlíží po odpovídajícím zaměstnání. Zaměstnavatelé nabízejí různé firemní výhody, ale stravenky zdarma ani hodinová pauza na oběd nejsou tím, co Mitch hledá. Ovšem luxusní vůz, vila a pohádkový plat - na to pilný student slyší. Brzy však přijde na podivné nesoulady v předkládaných číslech, vážené firemní zákazníky z řad organizovaného zločinu i na to, že jediným důvodem ukončení pracovního poměru je úmrtí pracovníka. S těmito detajly nebyl při podepisování pracovní smlouvy seznámen a je rozhodnut dát věci do právního souladu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama