Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po rokoch čakania, odkladania, zmeny termínov, útoku pandémie a nakoniec ešte aj výpadku prúdu v kine som konečne mal možnosť dopozerať "The New Mutants" a tak ukončiť toto prekliatie. Už som sa začínal báť, že tento film nikdy neuvidím. Ale podarilo sa. Tak ako to dopadlo po všetkých tých problémoch s ktorými film zápasil, mimo iné aj s fúziou Fox a Disney, kde sa hovorilo o tom, že film nakoniec nikdy nevyjde. Myslím si, že lepšie ako väčšina ľudí očakávala, no nemôžem to ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že film ako taký je okey a pod povrchom drieme skutočne zaujímavý príbeh so zaujímavými postavami. A dalo sa z toho niečo vyťažiť a priniesť tak skvelý zážitok. Ale film podľa mňa nemá úplne najlepšie prevedenie. Najväčším problémom je, že sa nás film snaží vydesiť momentkami, ktoré nepôsobia až tak strašidelne ako by mohli. Prečo? Lebo nie sú ideálne vybudované a venujeme sa im viac ako akčným, než ako hororovým momentkám. Myslím si, že najstrašidelnejšie si to asi vychytila Rahne v podaní Maisie Williams. A jej opätovné stretnutie so svojim najväčším strachom je spracované veľmi dobre. Inak však nemám pocit, že by film priniesol niečo, čo by sme už v minulosti nevideli. Usmievaví muži mi pripomínajú Slendermana v kombinácii s úsmevom Anne Hathaway z remaku "The Witches". Keby bol film poňatý viac ako horor a pridala sa do neho silnejšia atmosféra, tak to mohlo aj fungovať. No celú dobu mám pocit, že filmu niečo niekde chýba. Myslím si, že postavy sú celkom dobré. Máme možnosť vidieť ich vlastné strachy a trošku nám to niečo aj o nich povie. Možno film mohol povedať toho trošku viac, ale snaha sa cení. A vďaka nim som si sledovanie aj celkom užil. No problémy s príbehom to zakryť nevie a najmä (ako som povedal) malo byť prevedenie trošku iné. Hodnotenie: C+ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady včera kritizoval Dark Phoenix, netušil jsem že z X-Menovské stáje může být vypuštěno něco takového jako jsou The New Mutants, budu se snažit na tento průšvih zapomenout, že vůbec kdy vznikl. Jedná se o totální prznění podle mě povedené série, která nabídla (budu ignorovat Deadpoola) 6 výborných filmů, jeden slušný (Wolverine 2013) a 3 slabé kousky (Apocalypse, Wolverine: Origin, Dark Phoenix), ale nikdy by mě nenapadlo, že ze stáje vypadne i totální brak. Prosím kdo se na Nové Mutanty ještě nepodíval, ani to NEDĚLEJTE. Tomu filmu se VYHNĚTE a my ostatní se na něj pokusíme ZAPOMENOUT. 10% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení a pěkně vykreslené vztahy mezi postavami, dobrá atmosféra a celkově příjemně mysteriózní nádech. Kdyby to byl pilotní díl k seriálu, tak řeknu "hell yea" a bingnu celou řadu. Jenže pilot to není a na celovečerák je výsledek vlastně docela banální a působí dost neučesaně a nedořečeně (zřejmě vinou produkčních problémů). I přes objektivní výtky mě to však hodně bavilo a tenhle komornější styl mi k X-Menům, kteří vlastně nejsou X-Meni, sedí daleko více. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl a asi ani nebudu příznivcem a zarytým fandou zfilmovaných „Marvelovek“. Ač mi komiksová podoba všech těch hrdinů či animované verze nevadily, filmová zpracování jsou pro mne jedním velkým utrpením. Série X-Men mě tak rovněž zcela minula (tedy viděl jsem úplně první film a nějak zvlášť jsem okouzlen nebyl), takže tahle rádoby scifi-hororová podívaná pro náctileté mou krevní skupinou taktéž není. Dodívat se do konce, jo to byl pro mne ten pravý horor.    Nesympatické postavy, stupidní děj a hromada nudy – to je jen strohý výčet všech záporů, na které jsem tu narazil. Ona tajemství a noční můry z minulosti jsou tu u všech jen zhruba načrtnuty, pár pokusů o děsivé momenty by se tu našlo, ovšem vše je obaleno hromadou nudné vaty, u které jsem jen protáčel panenky. Máme tu lesbickou vložku, bez které by to v dnešní době už ani nešlo, jen ten černoch a nějaká ta „transka“ mi tu chyběli, aby se splnily všechny ty novodobé zvrácené kvóty.    Kreatury se smajlíkem na ksichtu, pedofilní kněz ani ohořelá přítelkyně moc nezabrali a tak jediné, co trošku potěšilo, byl ten digitální medvědí démon. Celé to však působilo, jako by to bylo natočené pro diváky do patnácti let, a když jsem se podíval na celkový rating – taky že skoro jo. Ty vole, na tohle jít do kina, tak odcházím děsně nasraný. Anya Taylor-Joy jasně nejlepší na celém filmu. I díky ní tomu dám alespoň podprůměrné ohodnocení, protože jinak bych šel s procenty ještě dolů. Malé děcka budou možná potěšeny, jinak ubohost. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sériu X-menov chceli osviežiť zavítaním do iného žánru a vzniklo také pseudohororové nič. Ani komix ani horor. Hororové scény sú smiešne. Trikové finále je klasický digibordel, akurát vzhľadom na malý rozpočet, tak je menších rozmerov. No a postavy sú síce vďaka kastingu sympatické, ale príliš do hĺbky sa u nich nejde, takže všetky tie kecy, kým sa začne niečo diať, dosť nudia. Ani pointa nie je príliš ohromujúca a tak nejak sa dala predvídať. Takže celkovo to je nudný priemer a úplne zbytočný prírastok do série. 5/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Herečce Rosario Dawson byla původně nabídnuta role k hraní postavy Cecilia Reyes, ale z neznámých důvodů odstoupila. (Sethlans)
  • Práce na filmu začaly již v květnu 2015, kdy režisér Boone potvrdil účast na filmu. V březnu 2016 byli do filmu obsazeny herečky Anya Taylor-Joy a Maisie Williams - svojí účast potvrdili v březnu 2017, kdy se začalo sestavovat herecké obsazení. Projekt odhalili jako horor inspirovaný povídkami Stephena Kinga a Johna Hughese. (Varan)
  • Na rozdíl od tohoto filmu v komiksech je Limbo místo, kam byla Magik (Anya Taylor-Joy) povolána a kde rozvinula své magické schopnosti, nikoliv které sama vytvořila jako místo úniku. (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama