Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej samovražde mníšky sa nastávajúca Sestra Irene (Taissa Farmiga) vydáva do Rumunska, kde sa udalosť odohrala. Vatikán nariadil, že má robiť spoločníčku skúsenému kňazovi. Po príchode na miesto zisťujú, že už dávno nie je posvätným, ale že ho ovládlo desivé zlo, ktorému sa osamelí návštevníci budú musieť postaviť. - Bez rozmyslu môžem povedať, že tento horor mal asi najlepšie promo za posledné roky, pretože aj ludia, ktorí horory nikdy nepozerajú, sa ma naň neustále vypytovali. Rozhodnutie zveriť réžiu tvorcovi, ktorý má za sebou len jeden, aj keď dosť slušný, horor, trochu nechápem, ale tak James Wan a jeho tím vedia čo robia. Dejovo je The Nun citelne slabý, ale v rámci atmosféry dokáže fungovať, pretože ten majestátny kláštor je neskutočne creepy zvonku aj zvnútra. Taissa Farmiga je v hlavnej úlohe presvedčivá, čo nie je prekvapením, keďže má možnosť učiť sa od jednej z top hororových herečiek vôbec. Ako pohodový horor na víkend The Nun zafunguje, ale jeho ambície boli mnohokrát vyššie, takže nie je prekvapením, že takýto výsledok velkú časť hororových fanúšikov nepoteší. Som zvedavý na The Conjuring 3, ktorý bol zverený tvorcovi, ktorého debut ešte ani nevyšiel, a hlavne dúfam, že sa z tejto série nestane nástroj na zarábanie na oddaných fanúšikoch. + Mark Steger + herečka z American Horror Story a The Final Girls + herec z Alien: Covenant + herečka z Extinction + herec z Would You Rather + herec z Outpost a The Hallow ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trojka s přimhouřenýma očima. Scénář psal snad opravdu automatický hororový generátor, divím se, že si Warneři své temné universum neošéfujou po téhle stránce lépe. Ale konzumentům to asi stačí, no. Nejvíc mě na Sestře vyděsilo, že stejný člověk je podepsaný i pod scénářem druhé částí To. U něj se snad bude snažit víc. Pokud u Sestry stojí něco za pochvalu, tak výběr lokace a celkově prostředí starého hradu (vylepšený rumunský hrad Hunedoara). Ty staré chodby, sklepení, kaple a hřbitovy, to prostě atmosféricky působí, ne že ne. Bohužel tvůrci z toho svými schopnostmi nevytěžili nic moc navíc. Což mě celkem překvapilo, protože Hardyho předchozí The Hallow bylo boží. Je to celé takové nemastné, neslané, děj nezaháčkuje (ono to ani moc děj nemá - postavy přijedou, pak se nějakej čas jen tak potloukaj a motaj v kruhu, pak jedna z postav doslovně vysvětlí, co se děje, následuje naháněná se zlou jeptiškou a je konec), postavy jsou nezajímavé, lekačky pro děcka. V roce, kdy jsme se dočkali už poměrně nadstandardního množství povedených hororů různých subžánrů, musí tenhle mainstreamek nutně prošumět. Pro povedenou poctu starým Hammerovkám sáhněte radši po Léku na život či Ženě v černém. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Znáte tu legendární nemocniční lekačku z filmu Vymítač ďábla 3? Tak tohle je její devadesátiminutová verze. Hrátky s kamerou jsou fajn, i když je škoda, že vyskočení bubáka tradičně prozrazujou minutu předem. Bubák samotnej OK, není ho moc, není ho málo - trochu komický ovšem je, že byl děsivější v druhým Conjuringu, kde byl jenom namalovanej... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Krásné lokace a dějové zasazení (pro stylový duchařský či okultní horor jak dělané) ve službách matného, nevýrazného a snadno zaměnitelného "příběhu". Atmoféra po celou dobu příjemně temná, hororových scén je slušná porce a většinou jakž takž fungují (tzn. že při lekačce se občas leknete), ale celek silnější dojem prostě nezanechá. Jako chutná jednohubka v rámci Conjuring série s tím však nemám žádný větší problém. 60 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jistý a duchařskými atrakcemi od hlavy až k patě nabitý přírůstek do oblíbeného univerza, který nenudí a minimálně prostředím svou vyčerpanou tematiku vítaně osvěžuje. Zároveň je to však napěchované očekávanými klišé, předvídatelné a nepochopitelně zlehčované momentkami či hláškami jak z béčkových akčňáků. Titulní strašidlo je vizuálně cool, ale jeho neschopnost poradit si s pouhými třemi odhodlanými protivníky (z nichž jeden je mladá vyjukaná novicka a druhý vesnický floutek s brokovnicí) jeho auru postupně čím sál více oslabuje. Solidní práce, ale nepřístupný, řádně krvavý dekadentní tón by tomu zkrátka slušel daleko, daleko více. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • Ještě než vyšel oficiální trailer, vyšel krátký teaser, který měl sedm vteřin, ve kterých divák viděl černo, až na poslední 2 vteřiny, kdy nečekaně a velmi nahlas zakřičela démonická jeptiška (Valak). YouTube tento teaser krátce po vydání zablokoval z důvodu, že byl příliš děsivý. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno