Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (412)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Konec to úplně zabil. Jako kdyby scénárista nevěděl jak dál, tak v zoufalství napsal uspěchaný a odfláklý finále. Velkej zvrat byl ještě OK, ale pak následuje už jen stereotypní nuda a předvídatelnou poslední scénu si tvůrci mohli odpustit. Když se člověk zamyslí, co by tak mohlo logicky následovat, tak to nemá ten správnej efekt. Jinak je The Boy příjemně mrazivá atmosférická duchařina. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena prijme výhodnú prácu babysitterky a sťahuje sa z USA do odlahlého domu v Anglicku. Po prvom stretnutí s dieťaťom zisťuje, že majitelia majú radi humor, pretože jej predstavia bábiku. Lenže po malej chvíli zistí, že sa nejedná o vtip, ale jej noví zamestnávatelia naozaj používajú bábiku ako náhradu za dieťa, o ktoré prišli pred dvadsiatimi rokmi. Po ich odchode Greta urobí to, čo by urobil každý. Hodí bábiku do kúta a užíva si rozlahlý dom. Keď sa však v dome začnú diať čudné veci a bábika sa presúva bez príčiny z miesta na miesto, uvedomí si, že rodičia tejto bábiky nie sú úplní blázni. - Od The Boy som kvôli ratingu PG-13 a chvastaniu sa na internete tým, že má najstrašidelnejší trailer všetkých čias, neočakával vôbec nič. Meno režiséra tiež nepôsobí oslnivo, ale cením si ho za jeho snahu a neutíchajúci záujem o najlepší žáner. Preto ma tento horor velmi milo prekvapil. Má velmi zaujímavý námet a Brahms sa medzi hororovými loutkami (všetky slovenské ekvivalenty tohto slova sú totálne odporné) určite nestratí. Lauren Cohan, ktorú fanúšikovia hororu poznajú z The Walking Dead, je v hlavnej úlohe úplne perfektná. Dom je parádne rozlahlý a ideálny pre horor, ktorý sa snaží vybudovať strašidelnú atmosféru. Príbeh sa mi páčil, aj keď bol v niektorých miestach dosť prehladný. Záver mi vôbec nesadol, ale našťastie nebol nejaký rozťahaný, takže nestihol výraznejšie pokaziť môj výsledný dojem . Keby tento horor dostal do rúk kvalitný hororový režisér, určite by sa nachádzal v červenej farbe. Takto sa zaradí len medzi nadpriemerné horory posledných rokov, ale nestane sa nijako výrazným. + herec z The Canal + herečka z Wer ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Modernistická směs hororové gotiky, duchařských klišé a tuctů žánrových odkazů, která určitě neurazí a formálně se celkem bez problémů drží ve vyšší řemeslné lize (jakkoli samotný dům vypadá spíše jako útulný pohádkový palác než strašidelné sídlo s koncovkou -ville ve svém názvu), ale co do úrovně prožitku, obsahové manipulace s divákem či atmosférické gradace je film slabý a nevýrazný. První hodinu jsme sice svědky sympatické snahy o pár neotřelých lekaček a originální příběh, který slibuje velké vypointování, strach z očekávaného se ale tvůrcům nedaří stupňovat a ona pointa, která udeří jako blesk z čistého nebe, degraduje (v očích někoho jiného ale třeba posouvá) scénář do sfér ukázkové béčkovosti a vícežánrového patlalství. Nebudu spoilerovat, ale taková charakterní proměna celé výpravy, přestože obecně nejsem odpůrcem takového postupu, sem příliš nezapadá a působí jako pěst na oko. Nejpozitivnějším prvkem tak v mých očích zůstává přítomnost fajnové šťabajzny Lauren Cohan, které to k smrti vyděšené sluší snad stejně jako po horké sprše v přiléhavém ručníku... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor by měl v první řadě děsit. To se tomuhle snímečku nepodařilo ani náznakem. Atmosféra byla absolutně bez šťávy. Přemisťování panenky mimo záběr kamery opravdu není věcí, která by měla potenciál povolit moje svěrače operující v zadní části těla. Panáček se přemisťuje zhruba hodinku, takže zíváte a sledujete vesměs stále to samé. Milým překvapením pro mě byla účast Meggie, která si odskočila z Walking Dead. Před zhlédnutím jsem si její účasti nevšiml, takže jsem byl minimálně zvědav, jak si povede v celovečerním filmu. V seriálu patřila k nejpěknějším herečkám. Než se rozhodla zkrátit si vlásky a vytvořit si účes, který ji absolutně nesluší. Nicméně neměla tam ani žádnou pořádnou konkurenci. Když už se tam někdo přitažlivý zjevil, tak ho dlouhý osud mezi živými nečekal. Zde Lauren ukázala, že je fajn herečka. Jen si nevybrala ideální půdu. Totálně nepřitažlivý děj bych nevytáhl na výslunní ani já. Jedinou koukatelnou částí pro mě byla, shodou okolností, právě část, která se většině zdejších uživatelů nelíbila. Zdejší uživatelé ovšem zpravidla absolutně nerozumí filmům, takže je třeba brát jejich hodnocení s rezervou a nepřikládat mu váhu. Snímek nabral alespoň nějaké grády a nebyl na moment trapnou uspávačkou. Proto nedávám odpad. Celkově ovšem cítím intenzivní zklamání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brahms Under the Stairs. Lekačky, které by diváky Televizního klubu neslyšících nechaly netknuté, dám protentokrát stranou, na nich budování atmosféry Bellovy decentně staromilské duchařiny nestojí. Spíše na pozvolném vkrádání se nejistoty, které funguje bez jediné kapky krve či násilného momentu a vy si říkáte, že na tom chlapci, co v souladu se svým jménem přerušuje cizí soulože hlasitě puštěnými Uherskými tanci, něco bude. Obvykle si u pointy hororů přeji vítězství racionality nad spiritualitou a nadpřirozenem, tady však přišla čestná výjimka. Podle náznaků se sice nedala moc předpokládat, ale přesto jsem v koutku duše doufal, že Chuckie bude moci jezdit za kámošem na prázdniny do staré dobré Anglie.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama