Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (412)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér na nás nijako netlačil a pozvoľna, až príliš pozvoľna nás vťahoval do deja a zoznamuje nás s postavami. Väčšinou necháva pracovať našu fantáziu a domýšľať, čo sa to vlastne deje. Bábika Brahms s porcelánovou tváričkou síce nepôsobí na prvý pohľad hrôzostrašne, ale skôr znepokojujúco. Jej uprený nehybný pohľad v spojení s prázdnym domom by na pokoji nepridal asi nikomu. The Boy je takým hororom pre začiatočníkov, ktorý ponúka od všetkého kúsok. Slabšie povahy sa budú báť, tí ostrieľanejší sa dvakrát zľaknú a budú predýchavať záver. Nie je nutné všetko polopate vysvetliť a otvorené konce bývajú mnohokrát na prospech celkového vyznenia. Trochu zmysluplnejšie rozuzlenie, než tvorcovia ponúkajú, by však neurazilo. Lauren Cohan horúca ešte aj v hororovej tématike a je radosť ju sledovať. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

The Boy mi vo väčšine ohľadoch príde ako úplne štandardný americký komerčný horor poslednej doby. Hlavne po samotnej hororovej stránke tu nie je absolútne o čo stáť, atmosféra a napätie sú prakticky nulové, o nikoho sa tu nedá obávať, keďže o život tu s výnimkou jednej sekvencie nikomu nejde a scény, v ktorých sa má odohrávať to hlavné mi tiež prišli zanedbateľné, bez nápadu alebo čohokoľvek zaujímavého. Ale aj tak sa mi na to väčšinu času pozeralo pomerne dobre, dej síce väčšinu času neprekvapí, ale je príjemne svižný, pričom veľkým plusom sú aj postavy, samozrejme hlavne Lauren Cohan, ktorú som si po tých rokoch s Walking dead dosť obľúbil, ale vyhovoval mi aj Rupert Evans, ktorý je tu ten správny sympaťák. A našťastie nesklame ani ten hlavný prvok, samotná bábika, ktorá ukrýva tajomstvo a tak som bol zvedavý, čo z toho bude. Ale práve finále ma sklamalo najviac, síce ma to trochu prekvapilo, keďže som čakal niečo iné, ale nanešťastie len v zlom, keďže práve takéto finále mi zo všetkých ponúkaných možností pripadalo najmenej atraktívne. A po vizuálnej stránke je to úplne v poriadku, či už atraktívne prostredie domu, ale aj kamera a zvyšné zložky. Takže znovu si to už určite nepozriem, v rámci žánru je to len úplný štandard, na ktorý sa zabudne chvíľu po pozretí, ale inak celkovo určite nie som sklamaný, vďaka svižnému tempu, solídnemu vizuálu, sympatickému obsadeniu a zaujímavej bábike ma to celkom bavilo. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Konečné parádní horor. Od traileru jsem si sliboval skvělou atmosféru hezkého domu, děsuplnou hudbu, temné nasvícení scén a taky dva sympatické herce v hlavních rolích. Od začátku do první konce hodiny je film vážně povedený. Greta (Lauren Cohan) je panenkou kluka příliš překvapená a od prvních chvil mu vůbec nevěnuje pozornost. Tady by se dalo očekávat, že ze začátku mu bude „přistupovat“ na pravidla z papíru, ale ona se na ně naopak hned zezačátku vykašle. Zajímavé je pak sledovat, jak panenka chlapce docílí svého. Ztrácí se věci, dětský pláč je slyšet na chodbách a nakonec se zaklapnou dveře na půdu. Zkrátka povedené jak má být. Z lekaček bych považoval pouze jednu, za vcelku podařenou. Nicméně film se mi líbil především pro jeho atmosféru, než pro přemrštěný počet infarktových scén. Bohužel, posledních dvacet minut se z geniálně vytvořené atmosféry vytratilo díky zápletce celé kouzlo a film sklouzl do typické vyvražďovačky. Která už má za cíl – pouze kdo z koho. Škoda, ztráty původního nápadu. Takhle je z toho pouze vydařený výjezd do děsivého domu s porcelánovou panenkou. Největší plus na filmu jsou tím pádem herci, kdy Rupert Evans je sympaťák jak se sluší a patří. (Celý film jsem přemýšlel odkud ho znám) a Lauren Cohan je TA holka ze Supernaturalu, později TA holka z Walking dead. Nicméně se mi Cohan herecky, i vizuálně dost líbí a za tuhle její roli jsem rád a považuju jí za dobře napsanou, i zahranou. [Csfd projekce9] (78 %) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako horor je The Boy až trestuhodně přiškrcený, neřku-li slabý, za toto jsem dlouho zvažoval trojku, ale vzhledem k tomu, co vyšlo za první tři měsíce tohoto roku, je to pěkně natočená, příjemné obsazená a taky dostatečně kvalitně napsanaá jednohubka. Takový spokojenější průměr. 70% dám, ať nežeru.... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama