Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Jsem připraven být!" Tenhle film se dá podle mého hodnotit třemi způsoby. Buď dáte odpad s tím, že pokémony nenávidíte (za rozhazování odpadů se vám penis opravdu nezvětší), nebo švihnete pár hvězdiček z nostalgie, a nebo se oprostíte od jakýchkoliv předsudků a zkusíte film spravedlivě ohodnotit. Jenže k poslední možnosti se přikloní málokdo a je to škoda, protože první (jiný jsem ani neviděl) pokémonský film má krásný příběh, který sice nemá bůhvíjaký drajv a ani nepředkládá velké akční scény, ale místo toho má docela slušnou hloubku (ano čtete dobře), protože je to příběh o síle přátelství, poznání sebe sama a vzájemné toleranci. Navíc je vyzbrojen krásnou hudbou a ucházející animací, která občas vykouzlí vizuálně zajímavý pohled (temný úvod, souboj draků nad mraky) a pokud vás ani jedna z těchto složek nezaujme, tak ho pořád můžete použít jako agitku proti klonování. Navzdory všem místním zaslepeným ignorantům dávám 4* ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento počin hledal a konečně našel. Nemůžu si pomoct, ale Pokémon je prostě moje srdcovka. Ať už mi je "náct" nebo "cet", pořád mě to baví a udrží u obrazovky, o čemž jsem se přesvědčil již po několikáté zopakovaným zhlédnutím původních seriálových dílů (pozn.: pouze těch základních, než se počet Pokémonů nesmyslně navýšil na několik set). Na tomto filmu je zajímavé, že Pokémon poprvé mluví, místo aby hekal nebo v nekonečných smyčkách opakoval své jméno. I když to není mluva jako taková (neotevírá ústa), připomíná to spíše hlas z podvědomí. Co se týče "filmovosti", tak si snímek nevede vůbec špatně. Mewtwo a jeho hledání sama sebe, důvodu bytí a stvoření, a závěrečné uvědomění s poselstvím. Zajímavý a neodfláknutý děj. Začátek, který nás uvede do děje a posléze do něj samozřejmě zamotá i partičku našich známých hrdinů. Nesmí chybět ani dvojka Rakeťáků s Meowthem, kteří už mě ale nebaví tak, jako když jsem byl malý (stejně, jako mě teď nebaví ani v seriálu, jejich party jednoduše přetáčím). A ten happy end? No skoro i SLZIČKA ukápla :)). U mě spokojenost a považuji to za velice povedený film s pěkným soundtrackem doplňující seriálová dobrodružství našich pokémonových hrdinů. Dávám 3* plus 1* za ty odpady od lidí, kteří tento film beztak ani neviděli. ()

Reklama

Bieseger 

všechny recenze uživatele

Po 13 letech jsem se rozhodl že si zase připomenu dobu kdy jsem miloval kreslené pohádky a různé příšerky a rozhodl jsem se podívat na první Pokémon film. Je to skutečně dlouhá doba kdy jsem naposledy ráno hltal příběhy Ashe a jeho roztomiloučkých příšerek a tudíž můžu říct že jako nezaujatý divák jsem si po těch letech film naprosto užíval. Kouzelná animace + perfektní akční scény a jemný humor tomuto filmu nelze vytknout. Proč má tento film hodnocení pod 40% jde mimo mé chápání a nestydím se přiznat že já si film užíval. ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

Lidi, co nenávidí Pokémony z principu tento film ani neměli hodnotit. Osobně jsem si z nostalgie pustila Pokémony po více než 12 letech. Nikdy jsem nebyla extra fanouškem jako moji tehdejší desetiletí vrstevníci, ale i tak jsem si seriál znovu zamilovala, ať už pro jeho fantazii, humor nebo naivitu. Po první sérii jsem si našla i film, na který jsem tehdá byla v kině. A víte vy co? Já u něho i brečela (zároveň jsem se celé té situaci teda smála, ale brečela jsem). ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Pokemon film je lepší než samotný seriál. Zatiaľčo ten ma nikdy nedokázal nejakým spôsobom zabaviť a bolo v ňom viac vecí, ktoré ma od sledovania skôr odradzovali ako priťahovali, film sa tých nedostatkov zbavuje alebo ich je menej. Čo ma dosť prekvapuje je, že som od filmu očakával zážitok príšerný a hrozný (t.j. jedna hviezda z piatich), avšak nakoniec film dopadol ako solídny priemer. Niektoré momenty sú tu silné (zábery, ako musia medzi sebou nedobrovoľne bojovať roztomilé tvore), niektoré slabšie (začiatok a až príliš unáhlený záver), avšak vo výsledku sa jedná o fajn zážitok. Sú tu emócie, je tu fajn hudba, rozvitejší príbeh,.. film obsahuje to, čo by mal seriál mať no nemal, a naopak nemá to, čo seriál mal, avšak obišiel sa aj bez toho (už to, že tu Misty nie je tak otravná z toho robí omnoho lepší zážitok). Z mojej strany spokojnosť. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)

Reklama

Reklama