Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já to milovala... Navíc i teď si film kdlidně pustím a je mi šumák, co si kdo o tom myslí ;-)) Akorát přemýšlím, proč je to pro vás tak špatný film. Kvůli tomu, že tam figurují pokémoni? No a co? Příběh je někdy snad i stokrát lepší než lecjaké americké oblbováky a to dostávají za 4* ... No nic, pokémoni jedou... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Po dvou překvapivě pozitivních zkušenostech s pokémoními filmy (tohle a hlavně Detektiv Pikachu) jsem konečně našel odvahu podívat se na aspoň jeden z celé té téměř nekonečné série, protože i když mi seriál nesedl ani jako děcku, kdoví, třeba by mi to teď sedlo. Přesvědčil jsem se sice že ne, ale zároveň si myslím, že si to tolik odpadních hodnocení fakt nezaslouží. Vlastně od Pokémonů dostanete co chcete - je tam Ash, je tam Pikachu, jsou tam nějací ti Ashovi kamarádi, které si jménem nikdy nezapamatuji, jsou tam Rakeťáci, je tam hromada soubojů pokémonů. Mě osobně všechny ty souboje většinou nudily, příběh taky nebyl žádná sláva a mohlo z něj vypadnout víc, do toho všeho Mewtwo filozofuje (!!, ale teoreticky to nejsou úplně špatné myšlenky) a každá podstatná událost je minimálně pětkrát zopakována, kdybychom to náhodou ani na třetí pokus nepobrali. Mimo ty souboje mi to ale celkem rychle uteklo a třeba samotný úvod se mi líbil docela dost, navíc tu zazní tak dvě vtipné hlášky, které to taky o něco oživí. Kouzlo těch mých dvou pozitivních zkušeností byly ale v tom, že to jsou vyloženě příjemné pohádky a na víc si to hrát ani nechce, možná jen krapet specifickou atmosférou, ale jinak ničím. Tohle je taky pohádka, ale hlavně v duchu toho seriálu a to už není nic moc pro mě. 2* ()

Reklama

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Snad kvůli té nostalgii, snad kvůli tomu, že jsem znova začal (občas...) sledovat Pokemony... nebo snad kvůli tomu, že se jedná o skvělý film (pro děti...) se správným "pokemoňáckým" příběhem a s dojímavým a poučným koncem... opravdu mě překvapilo, jak málo se tomu dá vytknout (snad jen ta úvodní, katastrofálně přezpívaná píseň), ale jinak skvělá podívaná - takže pokud máte alespoň trochu rádi Pokémony, užijete si, pokud nenávidíte tu "žlutou krysu" klidně si hoďdte ten odpad! ať si spravíte sebevědomí ;) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobrovolně se přiznávám, že i já to jako malý žral a teď se tomu směju, takže mě to v podstatě baví pořád. Pustil jsem si film už dlouhých deset let po velké pokémánii a našel jsem ty důvody, proč mě to jako děcko bralo, protože to bylo pitomí a barevný a bylo toho hodně. Zřejmě mi dřív stačilo ke spokojenosti opravdu málo. Dnes mě už ani nepřekvapilo, že jsem si pořád jména některých "zvířat" pamatoval. Opravdu fascinující blbina s opravdu fascinujícím příběhem a dialogy. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem si po těch letech střihnout opakování a tenhle téměř celovečerní film byl ideální volbou. Když si vzpomenu jak dlouho jsem kvůli tomuhle nesmyslu kdysi trávil brzká rána u televize, tak je mi zle. Zjistil jsem, že i po těch letech si pamatuji jména téměř všech tamějších nestvůr. Bohužel, se mi film nelíbil ani trošičku. Nevím, zda jsem na to příliš starý, nebo příliš chytrý, ale nic tak blbého jsem nějakou chvíli na poli animovaných filmů neviděl. Příběh je naprosto debilní. Hrozně mi vadilo účinkování kokota Mewtwo, který ostatní likvidoval myšlenkami a byl tak zcela nepřemožitelný. Samozřejmě mu nakonec síla přátelství Ashe a Pikachua obměkčila jeho geneticky vytvořené srdíčko. A o tom je vlastně celý snímek. V samém závěru si pokemoni dokonce hromadně popláčou. Film není dlouhý, přesto jsem asi v polovině kvalitně usnul. Rád bych v sobě vybudil nějakou nostalgii a napálil sem alespoň nějaké hvězdy, ale nezmohu se na víc, než na suché konstatování, že jestli tohle není odpad, tak už téměř nic. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)

Reklama

Reklama