Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celý film je viac menej nudný mutant Friday the 13th a pubertiackych filmov od STV zo začiatku 90s. Dialógy sú otrasné. A čo je ešte horšie - herci sú katastrofálni. Jedni z najhorších, akých som v živote videl - fanúšikom antiherectva odporúčam hlavne telocvikára (hrá ho podľa všetkého nejaký pornoherec), trápnu nafúkanú teenagerku (prehrávanie ako sa nevidí), všetky deti (o hereckom výkone sa nedá hovoriť) a starého deda (ehm). Vraždy sú fajn; síce tuctovo nakrútené, ale gore je presvedčivé a prevedenie originálne. To ale stále nestačí ani len na priemerný horor. Koniec je to, z čoho sa budem dlho spamätávať, pričom som pravdaže vedel, kto je vrah. Len som nevedel prečo a ako. Na konci som šokovaný len tak zíral na obrazovku a znechutene mi bilo srdce. Na ten posledný záber do smrti nezabudnem. Nech je film akákoľvek vykrádačka F13, ten koniec to ospravedlňuje a hoci si to film ako celok nezaslúži, dávam 80%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Buďto jde o vážně míněný avšak nechtěně praštěný film nějakého duševně lehce nemocného a sexuálně mírně ujetého takyumělce a nebo rafinovaně obskurní snímek, který má u diváků navodit jakousi zmatenou kontroverzi. Remake bych určitě svěřil Davidu Lynchovi a nechal mu absolutní svobodu. Škoda, že by to odmítl. Pokud tomu dáte šanci, připravte se, že většinu času se budete nudit a v těch zajímavějších momentech kroutit hlavou a přemýšlet, jestli se vám to jen nezdá. Vypadá to ale, že americká kritika se nad tímto edwoodovským slasherem vcelku rozplývala. A co vím, tak tamním divákům se Sleepaway Camp taky dost líbil. Dávám tři hvězdičky za divnost a možná se na to někdy zkusím ještě jednou podívat. (Původní Pátek třináctého je proti tomuhle ovšem skutečně mimořádně svěží veledílo.) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je naprosto typický představitel slasherového subžánru, který ničím zvláštním nevyniká, ale zcela splňuje daná žánrová kritéria, je docela zábavný a proto je dnes již považován za kultovní. Vedle tématicky identického Friday the 13th je to rozhodně slabší odvar, což jsem ale tak trochu čekala. Zabijáka zde sice neznáme od začátku, avšak domyslet kdo to je není těžké, vzhledem k tomu, koho zabíjí. Vražd je, na rozdíl od navazujících dílů, poměrně málo a většinou z nich ani nic nemáte, protože to podstatné se odehraje mimo záběr kamery, ale určité míra napětí, i když nevelká, zde je. Taky musím dodat, že to není nic pro někoho, kdo nesnáší filmy věnující se vztahům mezi teenagery, protože toho si v tomto případě užije až moc. Musím ale říci, že mě to docela bavilo a ani jednou jsem se nepřistihla, že bych se vysloveně nudila a tak Sleepaway Camp hodnotím jakožto průměr. P.S.: To "překvápko" na konci na mě působilo (sama nevím proč) takovým divným způsobem děsivě. ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Z dnešního hlediska má film hodnotu pouze jako studijní materiál a doklad toho, jak to určitý konkrétní období v USA vypadalo, jak se lidi oblíkali, jak se chovali, jak mluvili ap.. Takže jako dokument jistě poučné, ale jako hraný film otřesně špatné. Jde o právem zapomenutý brak. Závěrečná "šokující pointa" byla tak blbá, že jsem rovněž na to koukal s otevřenými ústy dokořán s nevěřícným výrazem, jen na ten existenciální výkřik jsem se nevzmohl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)

Reklama

Reklama