Reklama

Reklama

Hvězdná brána

(seriál)
  • Kanada Stargate SG-1 (více)
USA / Kanada, (1997–2007), 157 h (Minutáž: 42–96 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(213)

Obsahy(1)

Seriálové pokračování slavného sci-fi filmu stejného názvu. Po dalším objevu Daniela Jacksona je zjištěno, že pomocí hvězdné brány je možné cestovat i na jiné planety. Americká armáda proto zřídí několik týmů pojmenovaných SG, které mají za úkol planety prozkoumat a pokud možno s jejími obyvateli navázat přátelské vztahy. Bojují také proti mimozemské civilizaci, která zotročuje planety, pátrají po původu hvězdných bran a snaží se vymanit z vlivu zkorumpovaných politiků, kteří chtějí bránu využívat kvůli vlastnímu prospěchu. (Sharlay)

(více)

Recenze uživatele Džejkop k tomuto seriálu (2)

Hvězdná brána (1997) 

V naší galaxii existuje celá síť hvězdných bran, která umožňuje cestovat vesmírem. Páni! Ne nebojte se, nesnažím se Vás mystifikovat. Neztratil jsem kontakt s realitou, uvědomuju si že svět Star Gate je fiktivní, ale přesto velmi blízký skutečnosti. Jednak se dějově odehrává v současnosti, ale především je princip samotného cestování založen na snáze uvěřitelném principu, než jsou meziplanetární lety. Za pomoci hi-tech zařízení, uloženém v přísně střeženém komplexu Cheyenne mountain, jsem spatřil mnoho planet a navštívil spoustu neprobádaných světů. V tomto bodě nutno podotknout, že Hvězdná brána není slepencem mnoha oddělených na sobě nezávislých epizod. Jedná se o komplexně propojený a propracovaný svět navazujících událostí. Proto aby vynikly nesporné klady seriálu, je třeba pravidelného sledování. Celek je víc než suma jeho částí. U formátu, který Hvězdná brána nabízí, to platí dvojnásob. Nicméně, k tomu aby byl seriál přitažlivý, je nezbytné i něco jiného, než jen zajímavý námět a kvalitní realizace. Potřebujete k tomu charismatické hlavní hrdiny. Tým SG-1 to z mého pohledu splňuje. Jack je sarkastický, ale sympatický lídr celé grupy. Teal´c toho příliš nenamluví, ale když už něco řekne, stojí to za to. Daniel toho většinu času namluví spoustu. Hádky s Jackem jsou tedy na denním pořádku. Cártrová do hry přináší ženský faktor. Je to až s podivem, ale i když je Samantha přitažlivá, je právě ona tím nejslabším článkem. Minimálně první sezónu je herecký výkon Amandy Tapping nepřesvědčivý, takový neosobní. Na závěr ještě podotýkám, že se ani tento seriál nevyhnul klasickým nedostatkům. Kvalita jednotlivých dílů kolísá. Za ty nejvíce povedené, lze s určitostí označit veškeré dvojdíly. Právě kvůli střídavé kvalitě jednotlivých epizod, nemohu seriálu udělit plné hodnocení. Ačkoliv bych to opravdu rád udělal. ()

Děti bohů (1997) (S01E01) 

Dr. Daniel Jackson a O´Neil jsou zpátky. Kdžyž jsem zjistil, že se tohle chystají dávat na naší komerční nejmenované stanici, byl jsem nadšený. Samozřejmě jsem si to nemohl nechat ujít a vlastně od té doby jsem se začal těšit na každou neděli dopoledne. Jenže, to by nebyla tv hnova aby zase něco neposr... Po několika dílech, bylo vše přesunuto do odpoledních časů v týdnů. Proto jsem logicky neviděl všechny díly a zájem o hvězdnou bránu opadal, protože tenhle seriál je opravdu nutné brát jako celek. Záchranou se o něco později stal internet, kdy jsem si dopřál všech dílů v libovolné dni a čase. Děti bohů platí za skvělý pilot, který připravil a vyšlapal cestičku pro seriál Hvězdná brána. ()

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama