Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Jednu věc je třeba přijmout, ještě než se na film půjdete podívat: Ano, JE to bezesporu příšerné a laciné a sedmdesátými lety skrz naskrz prosáklé dílko, které se v televizi vysílalo pouze jednou. :-) Nicméně za tu dobu, která od jeho vzniku uběhla, se z něj stal jakýsi "maskot" a "miláček publika" pro všechny neradikální fanoušky STAR WARS. Tento televizní film představil spoustu prvků, které nyní tvoří právoplatnou součást Star Wars universa (nájemný lovec Boba Fett, wookieeská planeta Kashyyyk, Chewbaccova rodina, wookieeský Den života, šéfkuchařka Gormaanda, noční barmanka Ackmena). Navíc jsou některé scény opravdu vtipné nebo jinak povedené (holonetový pořad o vaření v podání vynikajícího Harveyho Kormana, scény s obchodníkem Saunem Dannem v podání Arta Carneyho, nebo výborná píseň od skutečné kapely Jefferson Starship) . Naproti tomu je televizní film v některých scénách hodně naivní až trapný. Některé z těchto scén už stačily "zlidovět" (např. zpěv princezny Leiy, mystická oslava Dne života) a staly se legendami v negativním slova smyslu a některé už asi "nezlidoví" nikdy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je ukrutná zhovadilost, opravdu nesmírných rozměrů, už jen, jak to začíná - dva podivní kříženci piskořů, panenky Chukie a příliš dlouho používaných kartáčů na schody, kteří se pokouší vydávat za rodinku Chewbaccy/Žvejkala, se tu dívají na jakousi odpornou galaktickou verzi ein kessel buntes s něčím, co vypadá jako zběř jugoslávských válečných prchlíků v homoerotických oblečcích zářivých barev, co se vydávají za cirkusáky, aby je pustili přes hranici a proto se snaží improvizovat, když jim někdo řekne, ať ukážou, co cirkusálního dokáží. Což, pokud by někdo nepochopil, tak tím myslím, že to opravdu vypadá nedobře. A veškeré humory jsou tu rakovinotvorné, třebas když se Žvejkalovo manželka (popis viz výše + zástěra) pokouší vařit podle tv kuchařky, nebo.. Nebo cokoliv jiného, ok je tu relativně snesitelná animovaná část, která by se klidně hodila do animované sbírky krátkých scifi povídek Heavy Metal, ale to je zoufale málo. No.. Na druhou stranu, je to prostě poplatné totálně béčkové, soudobé, televizní zábavě a vzhledem k tomu, že se vysílalo jen jednou a pak se to zavřelo do trezoru, tak jsem nakonec lehce smířlivej. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

U svatého Yody co bylo tohle? Nemít asi 5 piv v sobě tak bych nevydržel ani minutu. Jestli jsou dnešní vánoční speciály uděsné a trapné, pak ty před 30 lety byly ještě horší. Lucas źdímal prachy jak to šlo, herci ždímali ze sebe křečovité cosi a ten kdo tohle celý napsal a zrežíroval ždímal asi lysohlávky. Psycho-alko hvězdný úlet. ()

Karlosik_4 odpad!

všechny recenze uživatele

ÍÍÍÍÁÁÁU UÁÁÁÍÍ ano, přesně tohle a mnohem víc se toho ve filmu dozvíte, že nevíte co to znamená? Já taky ne, protože tento film má vysvětlí tak maximálně to, jak udělat nějakej koláč, ale neřekne vám to celé. Přejdu to, že tam bylo nějaké mezigalaktické Péčko, protože tam byl i fajn animák s  Bobba Fettem. Děkuji pěkně, ale podruhé již opravdu ne. ()

Ramnit2402 odpad!

všechny recenze uživatele

huuguughghg uughghhhgh uggguh wrrhw aarrragghuuhw uuh awwgggghhh uughghhhgh hnnnhrrhhh aarrragghuuhw aaaaahnr uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr huurh huurh huurh huuguughghg raaaaaahhgh uughghhhgh uugggh huurh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh huuguughghg huurh aarrragghuuhw uughghhhgh aarrragghuuhw aaahnruh huuguughghg wrrhwrwwhw huuguughghg raaaaaahhgh raaaaaahhgh uughguughhhghghghhhgh aaaaahnr wuuh aguhwwgggghhh. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (15)

  • Z rozhovorů a dotazů bylo zjištěno, že divákům se nejvíce líbila animovaná část s Boba Fettem. (Terva)
  • Na premiére filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), dostal Harrison Ford otázku, ako by sa cítil, ak by mal hrať Hana Sola v ďalšom vianočnom špeciáli. Herec odpovedal: „Zabil by som sa.“ (ČSFD)
  • Ve chvíli, kdy se moderátor pořadu Noční Show Conana O’Briena (od r. 1993) Harrisona Forda na film zeptal, herec zavrtěl hlavou a pronesl, že na film už zapoměl. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno