Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

otík 

všechny recenze uživatele

V tomto postkatastrofickém snímku, kdy lidstvo je ohroženo morem a jakýmisi vojáky, uvidíme mladičkého Van Damma, pár otřesných akčních záběrů, hodně flashbacků, mnoho zbytečných a špatných záběrů, úsměvné (ale špatné) projevy herců neherců v čele s otřesným hlavním padouchem, absolutně žádné napětí nebo náznak děje. Je to slabota, ketrá se dá zapamatovat snad jen díky ukřižování Van Damma, které jakoby vypadlo ze scény Arnieho Barbara Conana. Hudba: Kevin Bassinson ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +taková zvláštní atmosféra, kterou jinde neuvidíte, akce -ze začátku příšerný, vypadá to strašně než si zvyknete/// Trvalo hodně dlouho, než jsem si vzpomněl, že jsem to v dětství vlastně viděl. Připomněla mě to až scéna na kůlu. Ono se na to dá dívat i po letech, hlavně kvůli té akci, která je drsná, je jí hodně a má tzv. koule. Ale je to na hranici, za takových deset let to bude opravdu nekoukatelné. Rozhodně tu ale Van Damme dostane pořádně zabrat./// Celkem 50%/// ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som belgického majstra bojových umení Jeana-Claude Van Dammeho zaregistroval niekedy koncom osemdesiatých rokov vo filme "Karate Tiger". I keď tam nehral hlavnú postavu, upútal moju pozornosť skvelým stvárnením charizmatického ruského záporáka Ivana Kraschinskyho. Druhým filmom, kde som ho potom videl bol "Cyborg". Tam už sa ocitol v hlavnej úlohe. Je to béčkový postapokaliptický sci-fi thriller. Po rokoch som si tento titul pozrel znova a musím uznať, že to nie je žiaden klenot, ale vďaka nostalgii mu tie tri hviezdičky dám. *** ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Albert Pyun měl pocit že točí hluboký příběh o rozervaném mesiášovi přinášejícím novou naději do trpícího světa. Jenže co čert nechtěl, vyšlo mu z toho plytké béčko jakých byly osmdesátky a devadesátky plné. Kyborg se směle zařadil po bok takových pokleslých sci-fi, jako je Útěk z Absolomu s Rayem Liottou, nebo Fortress s Christopherem Lambertem. Pohříchu je z nich nejhloupější, nejméně zajímavý a nejhůře zahraný. Kladem není ani Jean-Claude Van Damme v hlavní roli, ani urputně budovaná, přesto úplně jalová atmosféra. Jestli chcete vidět jak vypadá béčko s přesahem a myšlenkou, podívejte se radši na Běžícího muže. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)
  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)
  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno