Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Cimr k tomuto seriálu (5)

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Když jsem Karty na stole četl, nenapadal mě žádný způsob, jak to natočit, aniž by před zhlédnutím člověk musel vypít šedesát litrů kafe, aby vůbec v čilém stavu vydržel do konce. Ne že by kniha byla nudná, to vůbec! Jenže je prostě málo akční a spíš hodně komorní. Okruh podezřelých je zde omezen víc než jindy a nikdo tam (až na závěrečné ,,topení na loďce") nic nedělá. Všichni jen sedí a Poirot chodí od jednoho k druhému a ptá se, jaký nábytek si z místnosti zavražděného pamatují, jak si pamatují průběh karetní hry... Byl jsem tedy mile překvapen, že tým kolem Sucheta zase vyvázl s čistým štítem. A i když podívaná ve stylu Kill Billa nebo Vetřelců se z toho samože vykřesat nedala, aspoň neunudili. ,,Nuže, zahráli jsme si. A já jsem opět vyhrál." ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Jo, jo, jo! Ukázalo se, že Suchet má Poirota zkrátka v krvi a už si na jeho místě neumím představit nikoho jiného. Teď když skutečně dospěl do ,,poirotovských" let a nemusí si na to jen s pomocí make-upu hrát, je to ještě lepší! Každý kdo dokáže vycítit atmosféru knih Agathy Christie musí uznat, že právě filmům se Suchetem se ji povedlo vystihnout nejlépe (především když si člověk vybaví nechutně komického Hercula Petera Ustinova). Konkrétně v tomhle případě hráli dobře i ostatní (především pachatel(ka) a ta jeho/její závěrečná proměna, z toho mrazilo!). Absolutně proti tomuto ztvárnění nemám námitek! ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

David Suchet je Poirot!!! A nikdo jiný! Vždy, když se objeví na scéně, člověk má tendenci otevřít pusu. Má neskutečné charisma a pro roli Poirota se zkrátka musel narodit! To jsem si nemohl odpustit, ale teď k filmu. Ačkoliv ještě trochu zamotanější než obvykle, pochopit se to dá a má to neskutečně pěknou atmosféru, která se knihám Agathy Christie velmi přibližuje. V tomhle filmu bylo navíc úžasně natočeno i konečné rozuzlení - to tzv. rybí oko a změna barvy zde byly použity velmi správně a prostě jo... Angličani minimálně dvě věci umí lépe než všichni ostatní - skutečně vtipný seriál a detektivky s atmosférou. ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

Tohle pro mě bylo naprosto fantastické! Pokud se bude série filmů se Suchetem pořád takhle zlepšovat, tak Opona: Poirotův poslední případ bude nejlepší film na světě. Opravdu jsem nadšený - úžasná atmosféra plná mlhy, tmy, depresí a melancholie. Velice černý díl, jestli mi rozumíte. Úplně všechno tu na mě zafungovalo - herecké výkony, hudba, scénář, celkový příběh a hlavně kamera! Za tu bych dal snad kameramanovi Oscara, protože ony zmiňované krouživé pohyby, melancholická příroda nebo jen obyčejný dialog dvou lidí, to vše je nasnímáno totálně úžasně. ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

U detektivek Agathy Christie dávám přednost mlhavé deštivé Anglii před exotickými místy, připadá mi, že se do nich elegán jako Poirot moc nehodí, ale což. I na horkem sálající poušti se dá vytvořit skvělá atmosféra, třeba když monsieur vypráví ve tmavé kobce starý mýtus o schůzce se smrtí. Souhlasím ale, že tady už je vyřešení trochu překombinované - není tu vysvětleno, proč byla lady Boyntonová zavražděna tak složitě a dočkáme se rodinného setkání po x letech ála argentinská telenovela. Přesto ne špatný díl, rozhodně zhlédnutíhodný. ()

Reklama

Reklama