Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rodriguez natočil film podle cizího scénáře a výsledek je opět skvělý. V první chvíli si řeknete, že to snad nemyslí vážně, ale po druhém zhlédnutí si vychutnáte jeho typický styl, který dokázal vnést i do tohohle veskre komerčního teenegerovského sci-fi hororu. Nadhled ve scénáři Kevina Williamsona opět nemá chybu a ve spojení s Rodriguezem sice vzniká zvláštní "guláš", ale velice zábavný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka postmoderní vyprázdněnosti kdysi tak produktivní kategorie "ukradených těl". Fakulta se nezmůže než na upocené a nedůsledné citace (ve Invazi zlodějů lidských těl přeci nešlo o cizopasení, ale o nevratnou krádež identity), na neškodné konspirace, které naprosto likvidují existenční neklid původní verze a rozuzlení, které mimozemskou invazi v tupém slova smyslu redukuje na možnost zrodit se dokonalejší a dosáhnout ukojení (všechny postavy se nakonec napárují podle svých představ). Ideologický guláš, v němž se motiv ukradeného těla mění v užitkový a efektní trik v jinak klasické "high-school" zápletce o potřebě označkovat si svoje teritorium v kolektivu, působí o to více plytce, že se odvolává na skutečné klasiky, které dokázaly něco víc než jen opisovat archetypální lidský strach z cizince v nás. Navíc je ten film ve vší pubertální tuposti nudný a afektovaný. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný béčkový teenage horor, který se narozdíl od svých žánrových kolegů nebere příliš vážně a podobně jako Od soumraku do úsvitu si v některých okamžicích utahuje sám ze sebe. Ocenění za příjemně strávený večer patří především Rodriguezovi, ten svou nápaditou a svižnou režii dovede divákův zájem prostrkat i přes pasáže, které se scénaristovi Williamsonovi příliš nepodařily. Trochu mě mrzelo, že děsivost úvodní scény se již dále nikde nezopakovala a závěr snímku se příliš nepovedl (místo rychlé gradace na díváky čeká roztříštěnost a ne zrovna dobré triky) a tím pádem Fakulta nemá takový dopad, jaký by snadno mohla mít, avšak jinak jsem byl vcelku spokojený. Tři poctivě vydobyté hvězdičky + jedna z protekce (za ten fotbal ;-)). P.S: Český překlad názvu filmu je poněkud zmršený. Copak jsou na střední škole nějaké fakulty? V tomto případě se pod kouzelným slovíčkem "faculty" skrývá americký termín pro učitelský sbor. Více pozornosti, páni překladatelé! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce parodický fi-ho teenagerský úletek s (přes občasné logické dírky) vcelku vypointovaným scénářem a blonďatou emzačkou s krušným koncem. Pro emzačku tedy... U tohohle horourku si raděj šlehněte něco z rourky, protože bát se u něj jistě nebudete. Tak ať vám to na tom tripu aspoň směje... Dobré. Zábavné. Nic víc. Za tři. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Film se natáčel v americkém Texasu. Ragbyové scény se natáčely u střední školy Austin High School v Austinu, což je hlavní město Texasu. Škola je mj. známa tím, že ji v letech 1996 – 2000 studovaly obě dcery prezidenta George Bushe Barbara a Jenna. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)
  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)

Reklama

Reklama