Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná hovadina. Jednu střední školu napadnou emzáci, kteří postupně přebírají kontrolu nad učiteli i studenty. Zbyde poslední nesourodá skupinka přeživších, kteří vše prokouknou a budou vzdorovat. Děj je absolutně o hovně. Vše je šíleně zahrané. Nezachránil to ani mladý Frodo. Příšerka se ve filmu objeví asi na 30 sekund. Prostě hrozná nuda, kterou mohou docenit snad pouze malé děti z minulého století. Za sebe dávám jednoznačně odpad! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z môjho pohľadu prišlo hneď na začiatku a to je pesnička od The Offspring - The Kids Aren't Alright, lebo to je proste pecka. A potom sa to už tak viezlo, postupom času sa film v hororových prvkoch aj vylepšoval, ale Fakulta stále nebol taký horor, aký vychádza z našich fakúlt každý rok. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)

Reklama

Reklama