Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě to teda opravdu moc nezasáhlo. Prvních 45 minut o zombíka skoro nezavadíte a když, už tak je to teda dobrý, jenže stejně je zombií málo a většinu času zabíraj špatní herci. Zombie jsou tu docela hnusné (zvlášť ten zalitej v dehtu se povedl) a umějí všechno co lidé (mluvit, běhat, myslet) touží po lidských mozcích a nejdou nijak zabít, kromě toho že je naprosto rozmetáte do prostoru (spálíte atd.) Hodně to vytahuje ta nahá holka, protože má fakt dobrou postavu a dobrá hudba u které je poznat velká nadsázka. Jinak mi to ale až zas tak koulervoucně legrační nepřišlo a strašidelné vůbec ne. Uvidím po druhém zhlédnutí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Podarena pocta/parodia romerovych zombiarni, ktora vdaka niekolkym dobrym napadom a zanrovym obmenam stoji na vlastnych nohach. Na druhu stranu, co sa tyka masiek a gore efektov, film sa drzi dost pri zemi. To je z mojho pohladu asi najvacsi zapor, pretoze gore, to by malo byt dolezitou vyplnou kazdeho zombie filmu. Takto sa mi zdalo ze film si nieje miestami isty ci chce byt hororom, alebo komediou, a ani v jednom nie a nie poriadne pritlacit na pilu. Inak film ale slusne odsypa a bavi. Na skutocne pecky (Romerova trilogia, Brainddead, Bad taste) vsak zdaleka nema. (7/10) ()

Véča 

všechny recenze uživatele

*(spoilery)*...Zvenku je to sklad docela obyčejný, ale jakmile do sklepa vlezou první skladníci, začnou se tam dít podivuhodné věci...z nádrží zafouká, skleněný kryt praskne a teprve potom se objeví Asfalťáček...je to skřítek neposeda, zvědavý jako opička a hned se rozkouká, kde by se nabaštil nějakých mozků...Mozky, mozky, mozky....(dominanta? to není špatná otázka Burte)...jasně, jsou jich tam stovky...aneb milujeme béčkové filmy. Jenže je Návrat oživlých mrtvol klasickým béčkem? Explicitně se k tomu hlásí - mozky, partička silně kontrastujících postpubertálních výrostků, opakování stejných záběrů, řízná muzika umocňující topornost hereckých projevů. To vše je ale jako těsto koblihy, uvnitř ní možná je marmeláda, jen se zakousnout a vychutnávat implicitní významy a různé detaily skryté pod explicitní slupkou béčkového těsta. Detaily o nichž je řeč se ve velké části nacházejí mimo informačně nejdůležitější centra filmového obrazu. Ač v nás film vyvolává pocit neustále kontinuitně navazujícího děje, tam někde vzadu na stěně visí hodiny ukazující přesný čas a když nejsou poslouží nápis psaný přes obraz. Nápisy ve filmu skýtají další prostor pro odkaz na něco nepříliš souvisejícího s dějem. Ať už je to Bertův vzkaz na vchodových dveřích skladu zdravotnických potřeb - Žádná hotovost není v bezpečí po 5:30 P.M. (čas, kdy chlapci skladníci vypustili plyn (z barelu samozřejmě)) anebo písmena na tabuli v kanceláři "Burt is a slave driver and a cheap son of a bitch who's got you and me here". Osobně mám ale nejradši nápis na vnitřní stěně kaple - Beyond this fleeting bay the rest from which no man wakes. A mistrem malých implicitních významů je hodný strýček Ernie. Není shoda náhod, že jeho oblíbenou muzikou je německý pochod z druhé světové Panzer rollen in Afrika vor! ( http://www.trilulilu.ro/empor/de628968d4bfd3 ) ani portrét vnadné Evy Braunové v márnici na nástěnce. Přihoďte pár náhodou uklouznutých německých slůvek, pistoli zn. Walther P38 a krásný kožený kabát á la gestapo a máte nacistu jak vyšitého. Vrcholem všeho je Ernieho jméno odvolávající se na Němce zodpovědného za konečné řešení židovské otázky. Kde přišel Ernie ke jménu záhada, ale nedůležitá, spojitost s válečným zločincem je více než zřejmá. Až nádherně béčkovitá je vtíravá myšlenka, opakující jestli to není pravý Ernst, když je takovým odborníkem na poli kremace a balzamování (aby ne, když studoval chemii). Všechno sečteno a pdtrženo se ještě násobí jednomužným dabingem, který vnáší do filmu komický prvek z tak trochu jiné stránky :-)...Hey, wait up, you guys! Wait, I got no shoes!. P.S.: Pacco...ta kozatice měla uměláky!!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)

Reklama

Reklama