Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Prvně mi Návrat oživlých mrtvol před několika lety nesednul, ale dnes již jsem ho vstřebal lépe. Je to opravdu především komedie až parodie, o hororu nemůže být moc řeč. Ale o zábavě určitě ano. Z postav stojí za zmínku Ernie (Don Calfa), ostatní mi moc sympatičtí nebyli a vůči Freddyho kamarádům jsem pociťoval vyloženě odpor. Zrovna tuhle nesympatickou partu jsem si z první projekce filmu po letech pamatoval nejvíc, teď to snad už bude jinak. Brains, more brains! ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Béčková blbina na druhou, ale bavit se u toho docela dá. Hlavně zombíci jsou povedení a výborně si dělají legraci sami ze sebe. Určitě jste ještě neviděli oživlou mrtvolu, která zlikviduje dva doktory a vysílačkou si řekne o další posily. Škoda, že všechny sekvence se zombíky jsou tak divně sestříhané a to nejlepší nám kamera nikdy neukáže a že prvních 40 minut příběhu by se klidně mohlo vystřihnout a divák by o nic nepřišel. Jako horor je to směšné, ale jako legrační pocta zombie filmům se s tím musí počítat. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film bol podla skutočnej udalosti, tak to by som sa mal asi začať báť. Hneď od začiatku film ukazuje, že bude hrať hlavne na cynizmus, čierny humor a grotesku. Bláznivá výprava do sveta zombie,a je jedno z ktorého roku to je, ale hlavne, aby to malo mozog. Parádna šou a v hlavnej roli sú hladné a mierne ukecané zombie. Musíme myslieť to je pasáž z filmu, tak hlavné postavy vôbec nemysleli, lebo sa dopúšťali veľmi veľa chýb a tých nelogických scén tu bolo viacej, ale neprekážalo mi to, lebo som sa bavil. Ale som prekvapený, že okrem srandy, to malo aj napätie a po krvavej stránke niet čo dodať, proste paráda. Hudba bola parádna a k tomuto filmu sa hodila. Aj masky boli tiež podarené. Je to starší film, ale jeden z veľmi kvalitných zombie filmov a ktorý je medzi zombie horormi, ktoré pravidelne pozerám . ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nó, tak teraz som dosť prekvapený. Veľmi často sa mi totiž nestáva, žeby som tým kultovým zombie klasikám dával také nízke hodnotenie. Doteraz som nevidel ani jednu časť z tejto série (ja viem, je to hanba), a tak som sa to rozhodol napraviť. Neviem, čím to je, ale toto ma jednoducho nebavilo. Ani ako komédia (nezasmial som sa ani raz), a ako horor už vôbec nie. Do prvej polovice som bol dokonca na odpade, potom sa aspoň konečne začalo niečo diať. Vzhľad zombíkov bol ešte ako tak zvládnutý, ale bol by som radšej, keby držali zobák. Gore na moje počudovanie takmer žiadne (!), zvláštne. Ale skúsim aj ďalšie časti, snáď ma zaujmú viac. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)
  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)

Reklama

Reklama