Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film bol podla skutočnej udalosti, tak to by som sa mal asi začať báť. Hneď od začiatku film ukazuje, že bude hrať hlavne na cynizmus, čierny humor a grotesku. Bláznivá výprava do sveta zombie,a je jedno z ktorého roku to je, ale hlavne, aby to malo mozog. Parádna šou a v hlavnej roli sú hladné a mierne ukecané zombie. Musíme myslieť to je pasáž z filmu, tak hlavné postavy vôbec nemysleli, lebo sa dopúšťali veľmi veľa chýb a tých nelogických scén tu bolo viacej, ale neprekážalo mi to, lebo som sa bavil. Ale som prekvapený, že okrem srandy, to malo aj napätie a po krvavej stránke niet čo dodať, proste paráda. Hudba bola parádna a k tomuto filmu sa hodila. Aj masky boli tiež podarené. Je to starší film, ale jeden z veľmi kvalitných zombie filmov a ktorý je medzi zombie horormi, ktoré pravidelne pozerám . ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zombie horor ktorý ničím neprekvapí. Je to postavené na už klasických postupoch. Skupinka ľudí sa zabarikáduje do budovy a nemŕtvy sa ich snažia dostať. čím ďalej je menej miesta na ukrývanie tým je ich viac. Vyzdvihujem hlavne kostýmy a masky ktoré sú naozaj kvalitné a ešte soundtrack ktorý je poskladaný prevažne s rockovej muziky s 80 rokov čo dodáva filmu ten správny ejtíns nádych. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný výlet do časov osemdesiatok. Aj zábava bola, miestami síce trochu trápne, no vždy sa to podarilo obrátiť na funkčný humor - "Mozgy, mozgy.... chcem mozgy....." Dejová linka je plná všakovakých divných a srandovných postavičiek, ako napríklad dvoch imbecilov, alebo tu bolo niečo, čo vyzeralo ako prsnatá bezpohlavná bábika (ženská čo chodila stále nahá). Ako predkrm k niečomu väčšiemu postačuje. Priemer. 60/100 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu blbá slátanina, která těží z Romera a jeho úspěchů. Co se mě týká, největší chybou je doslova nesmrtelnost všech zombií a taky to, že si za a) udržely intelekt a za b) jsou ukecaný jak ženská na pavlači. Romero se dokázal vyhnout trapným scénám, scénám čistě pro efekt, hloupým vtipům a dokázal do svého díla kromě pitomých žvástů vložit i ducha. Návrat oživlých mrtvol je ale jen bezduchá hloupost, která se pokouší lacinými fórky a zbytečně přemrštěnými jednáními hladových mrtvých (i přemrštěným vzhledem) vyrejžovat trochu peněz. Přeci jen mám radši, když je toto téma bráno vážně a bez zbytečných přehnaných nechutností. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako parodie je tu nedostatek nápadů a zábavy. Neustálé opakování jak to bylo v Noci oživlých mrtvol nefunguje, jak mělo a i když je závěr trefný, celkově film působí hloupě. Asi nejpříjemnějším okamžikem bylo svlečení jedné dobře stavěné herečky na hřbitově s pár pořádnými záběry:)). Viděna televizní "přístupná" verze na MGM (což podle informací je okleštěné o pár "super" scén, možná proto nízké hodnocení:)). ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)
  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno