Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

cariada 

všechny recenze uživatele

Horor z mého dětství na ,který jsem si pomatoval jen matně ,ale když jsem to po letech dostal a pustil si to ani jsem netušil že je to na co jsem si občas vzpoměl jen mlhavě. Nevlastní otec se snaží udělat si spořádanou rodinu jenže nevlastní dcera je jiného názoru a nemůže si zvyknout na ztrátu svého otce a k tomu přijmout nového. Na kterém ji pořád něco nesedí. Do toho je tu Jim bratr jisté ženy ,kterou s celou rodinou zavraždil její manžel a pak beze stopy zmizel a Jim se snaží přimět lidi se tím zabývat a najít vraha. Jenže tatík Jerry řeší problémy po svém a kdo se mu postaví do cesty toho se snaží zlikvidovat. Smyčka se začíná stahovat a tatík se kouká po další rodině a přitom se snaží s tou současnou vypořádat po svém...... ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno s prihlednutim k faktu, ze jsem film videl poprve nekdy v roce 91 s prisernym dabingem na kazete od legendy Intersonic ... po 20 letech stazeno opet s puvodnim dabingem - sila zvyku, scena kdy hlavni hrdina dava na party cepici z novin tak sestiletymu klukovi a ten mu podekuje slovy ,, dekuji vam pane blaku " je nechtene komicka tim ze onoho sestiletyho prcka dabuje tak ctyricetiletej huhnal, jinak zaporak skvelej pribeh taky v pohode 7/10 ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Otčíma už nechci vidět, protože hodnotit bych musel dvěmi hvězdami. Nenechte se mýlit, že jde o horor. Některé scénky mě přišly lehce úsměvné a trochu přehnané. A to v hlavní "roli" byla krev!!! Nebýt hlavního herce, který si moji oblibu získal díky seriálu Ztraceni, tak bych si film vůbec nekoupil. O českém dabingu je zbytečné se rozepisovat. Hudba se také dala vybrat lepší. Ostatní herecké výkony zůstávají ve stínu Otčíma. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, kdy si budoucí Jerry Blake balí kufry a razí za novým životem, je jednou z nejlepších. Beze slov jen kamera sleduje muže, co mění podobu, a pak s pátravým pohledem ukazuje vnitřek domu, kdy stačí rozmázlá krvavá ruka na zdi, aby bylo jasno... Až do poslední čtvrtiny jde především o psychotriller a je třeba na rovinu říci, že Susan s dcerou si to tak nějak zasloužily, páč vzít si do baráku chlapa, o kterém nic nevíte...je na pováženou. Nemluvě o tom, že Jerry není žádný sympaťák, nýbrž slizoun, z jehož úsměvu odkapává jed. Ač bych měl drobné výtky typu - policie nezjistila, že auto nesjelo, ale bylo ze silnice zpola odtlačeno?, přesto mé původní hodnocení zvedám. Celý film táhne samozřejmě T. O´Quinn, z něhož jde fakt hrůza. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Blake (Terry O'Quinn) je více než dokonalý manžel Susan a výborný (i když nevlastní) otec Stephanie. Jenže nikdo netuší, že Jerry má svoji temnou minulost - stejný scénář s milujícím manželem zde byl již několikrát, ale vždy skončil tragicky - ve chvíli, kdy zjistí, že jeho rodina není ideální - rozloučí se s ní (nejčastěji za pomoci bodných nástrojů) a vydává se hledat novou rodinu o dům dál. Stephanie sice jeho minulost odhalí, ale nikdo ji nechce věřit - a Jerry se pomalu chystá na další "štaci" .. Když jsem před pár měsíci viděl remake tohoto filmu z roku 2009, který mne nijak nezklamal, řekl jsem si, že by bylo záhodno shlédnout taktéž původní film. Sice většinou bývá remake o několik tříd horší než původní film, ale v tomto případě to není pravdou, oba filmy jsou rovnocenné - příběhová linie nachlup stejná, ani jeden z filmů nevybočuje z kvalitativního průměru ani nahoru ani dolu. Herecké obsazení ucházející, i když mohl dostat Terry O'Quinn trochu více prostoru ukázat svoji pravou tvář. Jo a docela mne zklamal hudební doprovod - takhle hroznou hudbu jsem u filmu dlouho neslyšel.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Stephanie je 16 let, kdežto její představitelce Jill Schoelen bylo v době natáčení 23 let. (henrycruel)
  • Film byl volně založen na Johnu Listovi, účetním z New Jersey, který vyvraždil svou rodinu v listopadu 1971 a zmizel. Byl nalezen téměř o osmnáct let později žijící pod pseudonymem, když ho jeho soused poznal v pořadu America's Most Wanted (od r. 1988) a nahlásil ho policii. (veronikajel)
  • Joseph Ruben byl zpočátku neochotný film natáčet, protože nechtěl, protože se nechtěl podílet na dalším slasheru. (henrycruel)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno