Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sólo pro nevlastního taťuldu Terryho O'Quinna, který vám v oblečení často sladěném do barev svetru Freddyho Kruegera musí předat otcovskou lásku, jinak budete Ztraceni. Inspirace masovým vrahem Johnem Listem, pestrobarevné podzimní listí zdobící předměstí Seattlu, nepříliš sofistikovaná psychologická rovina a docela agresivní gore při očekávaném deadlistu. Finiš i přes klišé zajímavý. Přítomnost Jerryho Blakea (nebo jak se zrovna bude jmenovat) v pokračování o dva roky později se dá vysvětlit jedině tím, že nemá srdce.. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené béčko, které se od poměrně mdlého začátku zhruba v půlce výrazně zlepšuje a spěje k nijak originálnímu, ale povedenému konci. To samé platí i o výkonu výkonu O´Quinna ( okatě se nabízí srovnání a koncertem Corbina Bernsena v Yuznově DENTISTOVI ), který mě v první půlce nijak zvlášť neohromil, ale v závěru bylo jeho bleskurychlé střídání nálad velmi uvěřitelné. Samotný závěr pak jednou scénou připomene geniální Kubrickův SHINING. Milé překvapení. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hoci za najlepsiu hororovu periodu stale povazujem kultove 70. roky 20. storocia /Deliverance, Alien, Jaws/, aj v 80,. rokoch sa tocili kvalitne strasidelne filmy, ako napriklad Stepfather. Vysoko chvalim az prehnane Jerryho neznosti a starostlivost /nieco mal aj realne za lubom/, pomaly hustnucu strasidelnu atmosferu, herecke vykony pomerne neznamych hercov a kvalitnu reziu. 81 % ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré bezprostredne po pozretí zhodnotím ako priemer, resp. lepší štandard, no po zhliadnutí desiatok a stoviek podobne neutrálnych záležitostí sa stane, že jedna-dve z nich uviaznu v pamäti ako trvalejšie hodnoty. A toto je presne prípad Otčima. Silný film, cez klasický príbeh nezabudnuteľne upriamujúci pozornosť na množstvo psychopatologických osobností nevlastných, ale aj vlastných otcov, nachádzajúcich zdroj svojho najvnútornejšieho potešenia v psychickom, či fyzickom ubližovaní, ponižovaní a týraní. Uvedené zvrátené potešenie v pošliapaní partnera a rodiny je im vlastné a neobmedzuje sa na konkrétnu osobu, skôr alebo neskôr si to uplatnia na každej ďalšej partnerke i dieťati. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Shelley Hack, která ztvárnila postavu Stephaniny (Jill Schoelen) matky, byla ve skutečnosti jen o 16 let starší než Jill Schoelen. Terry O'Quinn, který ztvárnil otčíma, byl pak oproti Schoelen starší jen o 11 let. (henrycruel)
  • Scenárista Donald E. Westlake vytvořil charakter Stephanie podle jeho skutečné dospívající nevlastní dcery, se kterou si nerozuměl. (henrycruel)
  • Režisér Joseph Ruben původně chtěl, aby si Jerry Blake pískal písničku "The Way We Were" od Barbry Streisand, ale práva na ni byly moc drahé. (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno