Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V 91 roce jsem to coby sedmák u kámoše na videu v sedm ráno před prvním zvoněním sledoval napjatý jak struna. Od té doby jsem to neviděl, až dnes a po těch 22 letech to ze svého kouzla napínavého jemně (přesto mrazivě) krvavého horrorového thrilleru s úžasným Terrym Ouinnem v hlavní roli, neztratilo ani zbla. Malý velký film. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Dost dobře natočený thriller o psychopatickém Otčímovi, který musí mít "dokonalou rodinu" a jakmile ji nemá, tak si jde hledat novou "dokonalou rodinu". A hádejte co se stane s tou starou rodinou? Celkem dobře napsaný scénář, výborně vykreslana postava Jerryho ,,Otčíma" Blake a výborný herecký výkon Terryho O´Quinna v roli Otčíma. Film se dočkal dalších dvou pokračování. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tohle je film ukazující spoustou prvků na styl 80. let (v dobrém). Na začátku leží mrtvé zmasakrované dítě s matkou na podlaze, což už v dnešní politicky-korektní době nehrozí. Terry O´Quinn hraje (dobře) vyšinutého cvoka, co touží po dokonalé rodině, není nad to vidět začátky dnešní hvězdy. K tomu přidejme pár skvělých hlášek, násilí a zajímavý příběh. Joseph Ruben se později etabloval jako režisér thrillerů o smrtících ohrožení manželů/rodin a očividně mu to šlo dobře, takže bych v tom hledal nějakou obsesi. :) ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Skvělý psychologický horor který jednoznačně táhne Terry Quinn, ten maniakálního otce přiženěného do rodiny hraje skvěle. Jeho postupné opouštění fasády idylického tatínka a postupné prosakování jeho šíleného já, je naprostá slast sledovat. Což právě také kompenzuje poměrně fádněji znějící zápletku. Quinn si to prostě celé kradě pro sebe a fakt nechápu že se o této jeho roli nemluví více. Samozřejmě ani další herci na tom nejsou o nic hůře a Jill Schoelen bavila taky (samozřejmě oceňuji mnou nečekanou obnaženou scénu ve sprše, to mě solidně zaskočilo). Další aspekt je i atmosféra blížícího se podzimu a menšího městečka. Fakt mě bavilo že tu měl i divák možnost postavy více poznat a vybudovat si k nim vztah, což není v těchto filmech úplně tak časté, proto jsem to prožíval ještě o něco víc. K tomu navíc musím pochválit skvělý soundtrack který to celé jen dokresloval. Je to k nevíře jak fádní námět může takto skvěle šlapat a přitom k tomu není ani tak moc potřeba. Fakt jsem se bavil a hltal jsem každou minutu. PS: Je to sice mimo, ale takovej Halloween tomuhle nesáhá ani po kotníka, nevím proč ale měl jsem úplně potřebu to srovnat a dodat jak Halloween je příšerně overrated sračka :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sólo pro nevlastního taťuldu Terryho O'Quinna, který vám v oblečení často sladěném do barev svetru Freddyho Kruegera musí předat otcovskou lásku, jinak budete Ztraceni. Inspirace masovým vrahem Johnem Listem, pestrobarevné podzimní listí zdobící předměstí Seattlu, nepříliš sofistikovaná psychologická rovina a docela agresivní gore při očekávaném deadlistu. Finiš i přes klišé zajímavý. Přítomnost Jerryho Blakea (nebo jak se zrovna bude jmenovat) v pokračování o dva roky později se dá vysvětlit jedině tím, že nemá srdce.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Joseph Ruben původně chtěl, aby si Jerry Blake pískal písničku "The Way We Were" od Barbry Streisand, ale práva na ni byly moc drahé. (Chatterer)
  • Terry O'Quinn byl za svůj výkon nominován na ceny Saturn a Independent Spirit Award. (Chatterer)
  • Volně založeno na příběhu Johna Lista, který v roce 1971 vyvraždil celou svou rodinu a byl dopaden až po odvysílání jeho portrétu v relaci "America's Most Wanted". (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama