Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (532)

misterz 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, je tu poznať, že scenár písal veľký maestro, celkový dojem pripomína jeho staršie snímky. Mám však taký pocit, že sa v ňom zameral na iné veci ako zvyčajne a s rozdielnym dôrazom na jednotlivé žánrové prvky. Mne to prišlo skôr ako oddychovka, pri ktorej sa človek príjemne zabaví a pritom nemusí veľa premýšľať. Je tu vynechaná typická Tarantinovská koncová úderná a šokujúcejšia pointa (aj keď nábeh by tu bol, avšak je to zámerne ľahko predvídateľné). Miesto toho sa pridalo na humornej stránke, o ktorú sa stará hlavne dejová linka s B. Pittom, ten je tu boží :). Pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je nasnadě se ptát, co by byl tenhle snímek bez Quentina Tarantina. Jistě by měl stále k dispozici jedno z nejhvězdnějších hereckých obsazení vůbec, k tomu zručného kormidelníka Tonyho Scotta a naprosto skvělý soundtrack od Hanse Zimmera. Ovšem chyběla by mu duše, kterou mu vtiskl úžasně uvolněný Tarantinův scénář, a celý příběh by vyzněl úplně do ztracena. Ovšem takhle se vším všudy je Pravdivá romance jedním z nejkouzelnějších a nejpůsobivějších kriminálních příběhů, jaké jsem kdy viděl, a Christian Slater s Patricií Arquette stvořili možná nejlepší pár od dob Bonnie a Clyde. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"People have asked me: So would you ever do a romance movie? like that's not what I would do. Well, I did a romantic movie, True Romance. No, no, I mean like a real romantic movie. Well that is a real romantic movie. No, like one without violence? Well there'll be a lot of things in any movie I do that will be contradictory, but anybody who's a fan of the movie can tell you, the title - True Romance - is not ironic...this is true romance." Q.T. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott hodlal dokázat, že zvládne i víc, než jen hluché emoce a masivní akční sekvence, získal od Quentina Tarantina scénář k Pravdivé romanci a výsledkem jest černočerným humorem prokleštěná gangsterka. Scott se odrazil a začínal točit i slušně napsané thrillery (Nepřítel státu, Muž v ohni). Romance mezitím zkultovněla, což se není čemu divit. Tucet kvalitních herců, hodně brutální násilí.. Nezapomenu, jak si James Gandolfini něžně hází s Alabamou.. a i solidní režie, která by možná v rukou Tarantina nebyla občas se zaváháním. Úžasný je i rozhovor hereckých legend Walken-Hopper. A pochopitelně v každém záběru Patricia Arquette!! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Boží Tarantinovka, rozhodně lepší než Kill Bill, nebo Jackie Brown. Patricia Arquette je zde okouzlující, Gary Oldman je psychopat, Pitt zkuřka atd. Nejradši mám scénu, kde vede Hopper s Walkenem dialog o maurech. Další nezapumenutelný moment je, kdy Patricia vyřeší toho tlusťocha. Škoda, že už Tarantino od dob Pulp Fiction nenapsal takhle dobrý scénář. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Film byl v roce 2012 britským časopisem Total Film zvolen jako nejlepší Scottův snímek. (Vrata88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama