Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teraz neviem či bol lepší Pitt alebo Duchovny. Človek si často kladie otázku, či by nebolo lepšie prehodenie postáv, teda že by bol Pitt kladná postava a Duchovny záporná. Každopádne Michelle Forbes bola trefa do čierneho. Asi prvýkrát som videl Brada Pitta v zápornej úlohe a zahral to famózne. Naozaj brutálne výborným štýlom si zahral šialeného psychopata. Výborný road-psycho movie, ktorý sa odohráva presne v štýle klasických amerických vyvražďovačiek tzv.masovými vrahmi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V té době oslnil nejen diváky, ale hlavně producenty. Mohl se zachovat jako devět z deseti herců a koketovat s nějakou diváckou superjistotou. Těžko. Brad Pitt, nový idol ženských srdcí, sáhl léta páně 1993 po smažkoidní postavě v černočerně prokleštěné gangsterce Pravdivá romance i po roli masového vraha ve velmi atmosférické a ponuré Kalifornii. V obou případech za jeho razantní změnu image oba palce nahoru!! V případě Kalifornie pak zaujme i lehce retardovaná vrahova přítelkyně Juliette Lewis, která miluje kaktusy, své naivní představy a nechává se řezat, protože si to prý zaslouží. Připojí se k dvojici, která se vydává na místa hromadných vražd a která se snaží pochopit nekontrolovatelné šílenství vrahů, netušíc, že ti dva na zadním sedadle, kteří mají údajně namířeno stejným směrem a kteří jim mají přispět na cestovní výdaje, jsou těmi, kterými jsou „fascinovaní“. Pittova postava tu zabíjí v tichosti, s netečností zvířete, lhostejně. Mě osobně by přesto potěšilo, kdyby tehdy poměrně zajímavý Dominic Sena spolu se scénáristou provokovali ještě o krapet víc. I tak ale dobré.. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Road movie mixnuté kriminálkou, tzn. pofidérní živlové na cestě nebo útěku, to už tady bylo mnohokrát, ale tentokrát není kladen důraz na akci, ale spíš na psychologii postav. A tím nemyslím, že se tvůrci snaží objasnit, co za vražděním Earla stojí. Jen poměrně věrohodně ukazují spirálu, po které se spustil. Je to neřízená střela, nevíte jakým směrem poletí, ani kdy vybuchne. Jen to, že je velmi nebezpečná a žádná z postav v dotřelu si nemůže být jistá... . Tvůrci tento příběh vypráví relativně nezúčastněně, navíc je to proloženo klidným, až apatickým hlasem Briana, takže atmosféra je velmi vzdálená podobným příběhům, které jsou často stylizované v duchu Tarantina, nebo Coenů. Nicméně ani dobrá režie, by takový scénář neutáhla bez špičkových hereckých výkonů. Na nich to celé stojí a při vší úctě k té druhé dvojici...Pitt i Lewis byli pětihvězdičkoví. Nejde o vrchol žánru, zdráhal bych se takový film doporučovat, ale pokud poběží v nějakou rozumnou hodinu v TV, stojí za shlédnutí. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Well, you're a widow now, Peaches..“ Road-movie do hlubin duše vraždícího maniaka, při kterém Mulder s vizáží člena New Kids on the Block až na samý závěr vypátrá, že za tímhle běsněním stojí absence pocitu viny a výčitek svědomí. Umaštěný Kentucky-vidlák Pitt je vskutku nechutný (hodně z této role ukradl i do Jeffreyho Goinese z Tuctu opic), ale jeho „máma“ Juliette Lewis, to byl mnohem větší killer. Z těch jejich husích keců musely umírat mozkové buňky Duchovneho partnerky po milionech.. Potenciálně atraktivní téma, na jehož brzdový pedál se postavily klišé a omezené schopnosti režiséra (myslím, že Dominic Sena v pokračující kariéře dostatečně potvrdil svoje kvality). Tři o futra otevřené lahváče a víc ani boha.. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama