Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 1
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (634)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějakej "divnej" film občas neuškodí, ale co je moc, to je moc... Nechápu, proč se ve filmu pořád střídá černobílá a barva. Nechápu, proč kamera snímá obraz pod takovym úhlem, že to na mě působilo dojmem, že kameraman celý natáčení musel bejt vožralej jak dělo. Nechápu, proč je to tak zběsile sestříhaný. Nechápu, proč někdo takovou blbost vůbec natočil. Hodně mi to připomínalo různý nesmysly od Lynche. Ani jsem to nedokoukal a v půlce jsem to vypnul. Kromě filmu WTC je to další důkaz, že Oliver Stone se musel zbláznit. Tento člověk je opravdu neuvěřitelnej. Mít na kontě tohle, WTC a Četu, to je opravdu hodně divná kombinace. No možná se někdy na to zkusim podívat se zásobou lahváčů při ruce, protože nerad hodnotim filmy, který jsem neviděl celý. Ve střízlivym stavu jsem na to fakt neměl nervy. Dávám 1 hvězdičku za ten sitcom. update: Tak ani pod vlivem mě to nebavilo. Hodnocení ponechám. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Největším vtipem tohoto geniálně zrežírovaného snímku je skutečnost, že tím největším zabijákem nejsou klasičtí sérioví vrazi Mickey a Mallory Knoxovy, ale reportér Wayne Gale a detektiv Jack „vím, co je vražda“ Scagnetti. Tito dva jako zástupci dobra, tedy vyšetřovatel - policista a vyšetřovatel - publicista. Snímek tak nepřímo ukáže, že to oni jsou ti zlí, protože se tak prvoplánově nejeví, jako dvojice vyšinutých vrahů Knoxových. A nepřímo záporných postav je tam celá řada. Od vyšinutých rodičů Mallory, přes vyšinutého ředitele věznice (vynikající Tommy Lee Jones) až po vyšinutou sobeckou milenku novináře Wayna Galea. Všichni jsou vyšinutí, jen Mickey a Mallory Knoxovi jsou takový normální zabijáci. Kromě toho všeho jsou ve filmu obsazeni vynikající herci, je brilantně zrežírován, má netradiční vypravěčskou formu a scénář z rukou samotného Tarantina. Co na tom, že scenárista měl k filmu nějaké hemzy. Je to unikátní podívaná s jasně daným poselstvím: Je zločin glorifikovat zločin? ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Roztomilé samoúčelné nic, na které se hrozně pěkně kouká. Nevím, jestli si Stone myslel, že je tímto filmem nějak hlubokomyslný nebo cynicky trefný - i kdyby si to myslel, tak se mu to nepovedlo, ale Zabijákům to beztak nechybí - je to prostě drsná zábava, co se nesmí brát vážně. Jako takový ten film umím ocenit. Nicméně přemýšlet nad ním odmítám, to by dopadlo pro Stonea špatně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě hned něco napadlo. Tohle je jako od Tarantina, nespletl jsem se náhodou? Film jsem si vyhlídl už před dlouhou dobou a tak nějak jsem zapomněl, do čeho jdu a náhle se objeví titulek, že námět skutečně byl od mistra z videopůjčovny. A i když se snažil od filmu co nejvíc odtrhnout, místy mi film připomínal Pulp Fiction (ten začátek!) i Gaunery. Samozřejmě za to může má neinformovanost a po více než 20 ti letech mé poznatky už nikoho nepřekvapí. Nicméně co předvádí Oliver Stone v druhé půlce, to jsou opravdu neskutečná jatka, na které je i Evil Dead krátký. Zíral jsem, nevěřil jsem, na konci mi spadla čelist. Ať už jde o neskutečného Tommy Lee Jonese, o nic horšího RDJ nebo nekompromisní střih střídaný komiksem, černobílou a bůh ví čim ještě. Stona jsem měl vždycky radši jako mesiáše historických reálií, ale takhle by to nezvládl ani Quentin a podle mě tehdy jen suše záviděl, jelikož trůn Pulp Fiction byl tehdy silně ohrožen. Škoda, že tenhle kousek vesměs zapadl, asi i kvůli tomu, že už ho asi žádná televize jen tak neodvysílá...7,5/10 ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Parádní Tarantinův scénář, fanatický výkony Woodyho a Toma Lee Jonese, Dokonalej střh a režie. Stylová jízda která nemá jediný hluchý místo a na kterou se můžu koukat pořád dokola. DVD navíc obsahuje spoustu vystřiženejch scén, který podle Stonea brzdily tempo filmu a proto je nakonec do finální verze neumístil. To je ovšem škoda, protože např. brutální masakr během soudního přelíčení je fakt povedenej. Mezi bonusama je i alternativní zakončení filmu. Jediná věc co mi na jinak nabitym DVD trochu chybí je českej dabing. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Quentin Tarantino se nechal slyšet, že se mu Harrelson vůbec nelíbí, protože si Mickeyho představoval úplně jinak. Všem říkal, že Stone pokazil scénář, a měl strach, že film bude nakonec jiný, než zamýšlel. Celá situace ho rozčílila natolik, že požádal, aby nebyl uváden v titulcích. A to četl jen polovinu přepracovaného scénáře. Téměř všichni, kteří původní scénář četli, jej označili za mnohem lepší, což vedlo Tarantina k jeho vydání. (SallyZen)
  • Původně se měl na soundtracku podílet Snoop Dogg, ale studio si to rozmyslelo kvůli soudnímu procesu, který postupoval rapper v době produkce. (don corleone)
  • Mickey a Mallory zabijí přesně 50 lidí. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama