Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (872)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Díky Wolverinovi, protivníkům formátu Gandalfa a kapitána Picarda (a samozřejmě také velkým shakespearovským osobnostem) a děsivě povědomému osudu těch, kdož mají tu drzost se v tomhle světě něčím lišit, jednička X-Men mírně vybočuje z popcornožroutské a mozek vypínající tradice komiksových adaptací. Tvůrci českého dabingu by si zdaleka nejen za tento film zasloužili ukřižovat Wolverinovými drápy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komiksovych adaptaci. Prvnich 45 minut je spis takovejch seznamovacich (zly mutanti, hodny mutanti, skola, zakon), ale to neznamena, ze by nudily, jen proste nejsou tak nabuseny akci, i kdyz tu samozrejme nejaka je. Ale pak se to rozjede, mutanti jdou do boje, akce strida akci, do toho bezchybny triky, slusna hudba a sem tam nakej vtipek nebo hlaska. Vsichni predvadi nadprumerne herecke vykony a do roli se skvele hodi. Misty me hodne zaujala kamera, nektery najezdy sou fakt hodne dobry. Velky plus tohohle filmu je, ze oproti jinejm komiksovejm filmum se na tohle da koukat klidne i po paty, protoze to nesazi jen na slusnou akci, ale i zajimavej dej a propracovany dialogy. Tohle se Singerovi fakt povedlo. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějaká velká fanynka komiksů - znám Rychlé šípy, Asterixe, Trolí války a Garfielda :-) Americké sešity typu X-Men, Spider-man, Batman, Hellboy, atd.neznám, takže když se objeví nějaký komixový film, nevím, co si od něj mám slibovat. Obvykle to skončí příšernou, v USA komerčně úspěšnou slátaninou typu Liga výjmečných, ale X-Meni u mě v tomto směru hodně vybočují. Kromě tradičních akčních a trikových pasáží totiž jde scénář víc do hloubky, obzvláště v první polovině filmu, kdy se seznamujeme s mutanty, jejich školou a ostatními problémy. Tahle část mi přišla nesmírně zajímavá a chytrá. Navíc nenajdeme ve filmu jediného špatného (nebo špatně hrajícího) herce. Samozřejmostí jsou výkony Iana McKellena a Patricka Stewarda v rolích "bossů" obou klanů mutantů, výborní jsou i Hugh Jackman a Anna Paquin. Ostatní herci už bohužel nedostávají moc prostoru, až to někdy zamrzí. Výprava, triky a akční pasáže jsou také na dostatečně vysoké úrovni. Jediná složka, která mi přišla docela nepovedená je hudba Michaela Kamena - ne že by byla vyloženě špatná nebo se do filmu nehodila, ale podle mě je trochu odfláknutá. To je věc, která byla napravena až ve dvojce Johnem Ottmanem. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Od ostatnich komisku ma tohle hlavu a patu, apeluje to na urcity problem a neni to jen bezmyslenkove bojovani proti zlu, jako je tomu vetsinou u podobnych del. Proto si mylsim, ze filmove zpracovani bylo tezsi a presto zvladnuto perfektnim zpusobem, obsazeni nema chybu a "rosomak" (omfg) v podani Hugha Jackama byl naprosto presny a verny svemu kreslenemu predchudci, cimz si ziskal muj obdiv a v dalsich filmech mi ukazuje, ze to nebyla spatna volba. Ve svm "rybnicku" naprosto nadpurmerna vec stejne tak, jako jsou dalsi dve pokracovani. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obrovský fanoušek komiksů a komiksových filmů a vůbec nechápu, jak jsem se mohl X-menům 12 let vyhýbat. Ten film je skvělý. Bryan Singer nastartoval nadvládu komiksových filmů, nebýt jej, možná by tak velký zájem nebyl. Ačkoli se jedná o komiks, míra uvěřitelnosti je na vysoké úrovni. O tom svědčí i výměna Wolverinova typického žlutého elastického obleku za průměrný černý. A vůbec, angažmá Hugha Jackmana byla tou nejlepší volbou, co kdy Foxové udělali. Jiného Wolverina si prostě nedokážu představit. Jinak je to klasický origin, chvíli trvá než se všechno rozjede, a na dnešní poměry tam moc akce není. To však nevadí, vy si budete užívat seznámení se všemi mutanty a v hlavě vám uvíznou především nezapomenutelní Magneto s Profesorem Xavierem, které hrají Patrick Stewart a Ian McKellen . Škoda jen nemožného propojení do budoucna s Marvel univerzem ...95% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (100)

  • Natáčelo se od 22. září 1999 do 14. února 2000 v New Yorku, Kalifornii a v Kanadě. (Varan)
  • Když Scott Summers (James Marsden) rozbíjí zrakem dveře, chytá si pro spuštění svých schopností brýle levou rukou, ale hned v dalším záběru pravou. (Hem.m)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama