Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pan Troška je v pohádkách jako na houpačce. Princeznu ze mlejna považduji za jednu z těch hodně povedených, tady tohle na druhou stranu nedokážu pochopit. Jak by v princezně ze mlejna knížepán se sluhou příjemnoui vtipnou spíše jen vložkou, tak tady je S. Laurinová i s jejím otcem (jako ve filmu) neuvěřitelně trapná. M. Šimůnek a jeho "skupina" to je otřesné.... Jak mám L. Vaculíka rád, tohle je k ničemu.... Pardon, ale to je otřesné.... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tím chtěl režisér navázat na úspěch Princezny ze mlejna, ale každopádně se mu to moc nepodařilo. Průměrná pohádka ve všech ohledech, žádné výrazné herecké výkony (snad trochu výraznější byl Vydra nejmladší), téměř bez humoru a hlavně bez pohádkového kouzla (a bez toho není pohádka pohádkou). Myslím si, že si měl Troška uvědomit, že tenhle projekt prostě nevyšel a už se k němu neměl vracet druhým dílem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebreč. Budeš to mít slaný.“ Zdeněk Troška má rozprávky rád a vie ich rozprávať (PRINCEZNÁ Z MLYNA 1 – 2). Tentokrát si ako predlohu vybral dielo Jana Drdy. Je to príbeh odvahy, lásky, cti, Zle a zbabelosti, zasadený do vizuálne podmanivých kulís (do tmy blikajúcimi sviecami vysvietená voňavá chalúpka na samote v lese, po nociach obývaná dvoma dobrými čertmi). Množstvo postavičiek obsadil začiatočníkmi, profesionálmi (najviac sa mi páčil dôveryhodne mužný kamarát do dažďa Vaculík, najmenej afektovaná Sabina Laurinová) i ľudmi, ktorých by ste tu nečakali (Hůlka). No, čo sa trikov týka (drak!), JURSKÝ PARK to práve nie je a len čo dôjde na masové scény či nebodaj akciu, je to stále bohužiaľ sto rokov za opicami. Bohatá výprava, vtipné hlášky („Co tě vede!“, „Od čertů? Zaplať pánbu.“) a príjemný scenár sa ale v mojich očiach postarali o 80% ()

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se dám do toho a okomentuji si všechny pohádky, co jsem viděla, ať mám databázi kompletní. A začnu hezky od odpádku. Protože tahle pohádka si to zaslouží. Jediná sympatická postava byl Vaculík. Jinak je to uječená, hloupá Troškovina, která nikdy nebavila mě a celou moji rodinu. Miroslav Šimůnek je dle mého vytříbeného oka hodně nehezký chlap, a tak mému pocitu z pohádky vůbec nepřidal. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá pohádka. Troška sice na ni sehnal dostatek peněz, takže je dostatečně výpravná. Navíc musím ocenit fakt, že hodně silně zariskoval a dal do ní trikově náročného draka (na naše poměry před 10ti lety je to solidní práce pánů trikařů). Bohužel scénář se Troškovi totálně podělal-děsně natahovaný děj, mizerné dialogy-opravdová hrůza. Kdyby měl alespoň štěstí na obsazení. Párkrát se mu to podařilo (Vaculík,Vydra, Kuklová,Brzobohatý, Brabec, Laurinová), ale spousta postav je mizerně obsazená (Šimůnek, Morávková a hlavně Kantůrková-tu měl ten drak sežrat). V konečném součtu se Z pekla štěstí nemůže s klasikou rovnat ani náhodou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Pouta, která měla na sobě Michaela Kuklová, vážila 25 kg. (M.B)
  • Ve filmu hrálo 100 koní a 600 komparzistů. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama