Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 1
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 1

Recenze (301)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie je silnejší ako kvalita, no nedávno som si pozrel pár časti po rokoch a v rámci poobednej siesty to celkom obstálo. Nečakajte ale niečo viac ako priemer. Ak by som seriál videl prvý krát teraz, asi dám 2*. Na druhej strane, kebyže ho hodnotím v detstve tak by som dal asi aj 4*. Je tam cítiť odraz doby a niekedy fajn zápletky, občas je príbeh ale pekná nuda. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

To byla tak snaživá napodobenina dramatického a krimi žánru, že u mne vzbuzuje pobavení. Takový civilní made in checoslovakia seriál, úplně stejně nepovedený jako normalizační design, který je tam hojně k vidění, a bezpohlavní normalizační orchestrální hudba, která je tam také hojně ke slyšení. Dobový dokument po všech stránkách. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý pitaval z velkého města – průměrný detektivní seriál, jenž si mě získal především svým hereckým obsazením a to nejen bandou vyšetřovatelů VB v čele s Krampolem (Krejcárkem), Zedníčkem (Hamříkem), Haškem (Rudlou) a Peškem (Otradovcem), ale i řadou vedlejších postav čele s Bartoškou, Hrušínským či Preissem. Kvalita jednotlivých případů byla různorodá, některá více úsměvná než jiná, ale většina z nich si udržela slušnou úroveň, některé měli i zajímavou atmosféru či samotnou zápletku. Potěšila i Jaroslava Brousková či Ladislav Frej st. Určitě nelituji, že jsem tomu věnoval svůj čas, ale nadešel čas „jít zas o dům dál…“. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, tehdy headhunterům stačily papuče, psací stroj consul se dvěma kopírákama, fixem nakreslená cedule - NERUŠIT VÝSLECH a dvacet deka vlašáku v povoskovaným papíru. A desperáti neměli šanci... Vůbec k tomu nebyla potřeba nabušená laborka, nadupaný pécéčka napojený do Langley a vnadný kočky a metrouši co všechno znaj a všude byli. Z téhle socialistické kriminální série na někoho možná dýchne retro závan, na mne to však působí už mírně vyčpěle. Neříkám že tehdy v osmdesátejch jsem na to nečučel, ono ani nic moc jinýho od tohohle kromě Honzíka Zemanů v bedně nešlo... ale proč to dnes reprízovat? Opravdu je ještě někdo z diváků rozhicovanej, kdyš si hoši v šusťákovkách jedou pro vraha houkajícím žigulíkem? :-))) Jediné co možná zaujme jsou některé ty herecké výkony, kromě mladého Peška ovšem... ten byl na pěst. Dva rohlíky k tomu vlašáku. Víc nedám. * * ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. To, co napsal Sportovec podepisuju v plném rozsahu a to, co napsal Flaker.27 taky. Už jenom první díl, založený v podstatě na neuvěřitelné díře v "centrálním plánování" (plán čtverhranů, viz plán zabezpečení obchodů, viz opatření o způsobu uzavírání výloh, viz návrh na doplnění západek z vnitřních stran rámů, zajišťuje s. Šustrová, bude upřesněno, bude provedeno v pátém čtvrtletí) je velmi poučný, i když nám dneska může znít jako naprosté sci-fi... Obsazení je zpočátku trochu šok, ale člověk si vcelku rychle zvykne. Občas se navíc podaří vyrobit poměrně slušný vtípek a celkově je to natočeno vcelku příjemně uvolněným způsobem... Celkový dojem: 65% + body za rozhodnutí, zpracovávat skutečné případy. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (91)

  • Když volá Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek) paní Tesaříkové (Květa Fialová) z telefonní budky, tak vhazuje do telefonu korunu, tu ovšem nevhodí dovnitř, ale zpětně ji vytáhne ven. (Kubyk23)
  • V časti "Exot" hral Josef Kemr postavu odborníka na vtáctvo. Kvôli úlohe musel niekoľko mesiacov dochádzať k odbornému poradcovi. Nakoniec v tom našiel záľubu, a dokonca si potom domov zaobstaral papagája. (Raccoon.city)
  • Herec Vlastimil Hašek (nadporučík Pekař) bol medzi hercami ten, kto mal najmenší a tiež najlacnejší šatník. Kostým na celý seriál vyšiel Československú televíziu na iba 1000 Kčs. Za to sa v tej dobe dalo kúpiť 10 kilogramov bravčovej šunky. Herec si už aj ťažko zapamätal text a bez notesu neurobil ani krok. Rekvizita, ktorá mala slúžiť pre inú potrebu, mu slúžila ako ťahák. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama