Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (180)

Chen 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je po Mandalorianovi a Andorovi dalším důkazem, že Star Wars aktuálně fungují lépe na "malé obrazovce". Samozřejmě udělá radost to, že některé původně animované postavy uvidíme v hrané podobě, ale největším kladem pro ně je to, že Ahsoce nechybí ona nepopsatelná atmosféra, kterou měly původní filmy. Ne, seriál není dokonalý, občas je tempo pozvolnější (což mi ale osobně nevadí) a některá příběhová rozhodnutí jsou sporná, ale přesto jsem spokojen, protože mi seriál připomněl, proč mám onu dalekou předalekou galaxii tak rád. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další seriál ze světa Star Wars. Divák by si až mohl říkat, že už toho bylo dost a Disney by si mohl dát chvíli voraz. Jenže u Ahsoky by to byla škoda. Na celém seriálu je totiž patrné, že jej tvůrci točili s láskou, radostí a respektem ke světu Hvězdných válek. Děj se odehrává někdy po šesté epizodě původní trilogie, nabízí obrovské množství bojových soubojů s meči, roztomilost některých obludek Star Wars vlastní, hodně dobře napsané postavy a celé to má jako taková třešnička na dortu girl power vibe, což divákovi překvapivě nebude vůbec vadit. Naopak. Co mohlo, to se tady prostě povedlo a tak musím říct, že se pro mě Ahsoka po Mandalorianovi stala druhým nejlepším seriálem, co Disney z tohoto světa dosud přichystal. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje premýšľanie o tomto seriály sa v podstate zúžilo na jednu jedinú otázku. Je to horšie než Obi-Wan Kenobi? OWK mal lacný vizuál, k dispozícii najviac kultovú postavu + jednu z najzásadnejších a totálne premrhal svoj potenciál. Naopak chrlil Star Wars klišé a nudu. Ashoka pôsobí drahšie, nemá však atraktívne postavy a rovnako chrlí Star Wars klišé. Na záver väčšiny dielov sa dostavil pocit, že sa nič zaujímavé nestalo. Sledovať epické nakladanie nákladu či "dramatické" politicko-právne pojednávanie? To chceš. Pokus o Duna štýl tak isto vyšumel do stratena. Vytvárať "hororový" nádych zelenou parou akosi nestačí. Takže horšie než OWK? Nie, ale úplne rovnako zbytočné a nudné. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Po otřesné nové trilogii, kterou se snažím ignorovat vzniklo pár počinů, který byly fajn. Mandalorian, Boba Fett a Rogue one. Ale Ahsoka je z toho nejlepší. Hodně hraje na nostalgii, vychází dost jak z prequelů, tak z původní trilogie a je prostě fajn. Samozřejmě, pokud člověk neviděl Clone Wars nebo Rebels, asi nepochopí co se tam děje. Nicméně bylo strašně milý vidět zase Anakina s Ahsokou ve hrané podobě. Jediný minus jsou občas drobný kraviny ve scénáří. Oproti Kenobimu, který psali snad zfetovaní scénáristi to tady tak hrozný nebylo a jednalo se spíše o detaily, který jsem schopnej odpustit. Díky za tento seriál! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ahsoka nie je ďalší seriál zo sveta Star Wars, ale piata séria Filoniho seriálu Star Wars: Rebels! Ak by som nebol fanúšikom Star Wars a ak by som nevidel všetky filmy, seriály a aj animované seriály, asi by ma to toľko nebavilo. Dave Filoni ponúkne fanúšikom hromadu fan servisu a priznám sa, že som žral každú omrvinku a každé prepojenie medzi jeho seriálmi (Anakin!) a to si užijú skutočne len nadšenci jeho seriálov. Prejdime k príbehu, ktorý pekne pokračuje tam, kde skončila štvrtá séria Star Wars: Rebels a ta skončila hľadaním strateného kamaráta Ezru Bringera. Dave Filoni nám už pár animovaných postav v hranom prevedení ponúkol už v Mandalorianovi (Ahsoka, Bo-Katan), no tu dostaneme takmer celú posádku rebelov (Hera, Sabine, Ezra) či záporakov (Thrawn, Nightsisters). Keď už som pri tých postavách, bavil ma snáď každý herec vo svojej roli, no obzvlášť výborný a záhadný bol Ray Stevenson ako Baylan Skoll. Potešujúce plus je aj kombinácia praktický a digitálnych efektov, ktoré vyzerajú naozaj dobre. Tak isto musím pochváliť aj akčnú stránku, ktorá po dlhšom čase ponúkne niekoľko šermovačiek so svetelnými mečmi, ktoré snáď každý fanúšik ocení. No a hudba Kevina Kinnera, ktorý skladal už pre seriály Clone Wars a Rebels je tiež brilatná. Asi najlepší soundtrack od čias Lucasovej trilógie. Silná stránka seriálu je, že sa dokáže zavďačiť fanúšikom, ale zároveň ísť aj ďalej a ponúknuť niečo čo sme ešte nevideli. Netvrdím, že je to dokonalé, minimálne finále mohlo byť o chlp lepšie, viac uzavretejšie a menej cliffhangerové, no bavil som sa kráľovský a to sa mi pri Star Wars od Disneyho moc nestáva. 90% - 5* ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • V seriálu se během bojů se světelnými meči používá mnoho tradičních samurajských postojů. Baylan Skoll (Ray Stevenson) často používá postoje Jōdan-no-kamae, Hassō-no-kamae a Chūdan-no-kamae. Zatímco Baylan v seriálu bojuje v tradičním samurajském stylu Kendó, tak Ahsoka (Rosario Dawson) bojuje technikou Niten Ichi-ryū. Tuto techniku dvou mečů, neboli dvou nebes, proslavil samuraj Miyamoto Musashi. (Yoshitsune)
  • Při uzavírání koule s mapou si můžeme povšimnout zeleného plamene. Je to odkaz na dathomirskou magii, která je probojena s Temnou stranou síly. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama