Reklama

Reklama

Bradley James

Bradley James

nar. 11.10.1983 (40 let)
Devon, England, Velká Británie

Zajímavosti (44)

Vikingové: Valhalla - Pavučina osudu (2023)

  • Herec Bradley James (Lord Harekr) hraje v této 2. sérii také jednu z důležitých postav, i když jen v několika málo epizodách. Svou roli proto začal natáčet v Irsku o něco déle (od července 2021), než jiní herci stěžejních postav. (Lynette)

Medicejové - Ve jménu rodu (2019)

  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice), která si s hercem a svým seriálovým švagrem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici) vytvořila během natáčení druhé série v roce 2017 dobrý přátelský vztah, na něj prozradila, že si v říjnu 2018 v Itálii, kde se měla konat premiéra, o volných chvílích i mezi dalšími propagačními povinnostmi k seriálu krátil z nervozity chvíle pletením na hotelu s vypůjčenou sadou na pletení jeho maminky, která ho tam doprovázela. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Jednu z prvních věcí, kterou udělali herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici) s Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici) po příletu do Říma v Itálii v červenci 2017 než začalo samotné natáčení, byl výlet na italské pobřeží, aby si prohlédli místní moře. Jako rodilí Britové prý raději vyhledávají země s teplejším počasím a mají oba rádi moře. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici) a Bradley James (Giuliano de' Medici) museli absolvovat lekce jízdy na koni v jezdecké stáji poblíž města Florencie v Itálii v září roku 2017. Další jezdecký výcvik museli podstoupit společně v listopadu 2017 v italském městě Volterra. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Britský herec Bradley James (Giuliano de' Medici), který je znám mezi filmaři svou pečlivou přípravou, si dokonce zakoupil velmi obsáhlou encyklopedickou knihu o slavném florentském rodu Medicejských. Z té čerpal pak další potřebné a důležité informace. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice) prozradila, že největší legrace během natáčení seriálu byla s hercem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici). Také o něm řekla, že je známý tím, že se jen velmi nerad v soukromí nechává fotit a natáčet. Byla prý na natáčení výjimka v tom, že o dlouhých přestávkách mezi scénami či po natáčecím dnu o volnu jí bylo několikrát jím dovoleno, že si s ním může udělat selfie nebo si s ním natočit krátké video, což u něj prý nebývá obvyklé. Také poznamenala, že je pojí dodnes přátelství a když mají oba zrovna volno, jezdí ho občas navštěvovat do jeho londýnského domu. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Natáčelo se ve známé italské katedrále Santa Maria del Fiore ve Florencii, kde byl 26. dubna 1478 zavražděn skutečný Giuliano de' Medici. Jeho seriálový představitel Bradley James prozradil ze zákulisí natáčení druhé série, že když se natáčela tato emočně vypjatá a tragická scéna, ve které byl zákeřně napaden a ubodán během mše v epizodě Mše (2018), tak vlastně toto natáčení bylo chvílemi spíše humorné, protože někteří herci, kteří měli v panice vyběhnout z katedrály ven, zatímco on je napadený, kazili natáčení tím, že se špatně orientovali po značkách a běželi i tam, kam vůbec neměli, jako např. jeho seriálová švagrová, herečka Synnove Carlsen (Clarice). (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) proslul během několikaměsíčního natáčení druhé série v roce 2017 tím, že za ním prý často létali z Londýna z Velké Británie do Itálie jeho nejbližší rodinní příslušníci, jako například mladší sestra Stephanie s maminkou, či zejména pak jeho čerstvá snoubenka a bývalá roztleskávačka fotbalového klubu Crystal Palace FC Jane Ellen Slaughter, někdy i s jejími sestrami cca třikrát až čtyřikrát týdně, takže měl jen málo času se připravovat na svou roli. Na premiérové promítání druhé série v Itálii v říjnu 2018 pouze pro uzavřenou společnost (herci, ostatní filmaři a jejich nejbližší rodinní příslušníci) překvapivě nevzal svou tehdejší snoubenku, místo ní ho doprovázela jeho maminka, se kterou prý má dle svých vlastních slov velmi blízký vztah. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Během jarního lockdownu (kvůli koronavirové pandemii) v roce 2020 proběhlo živé vysílání „At home with the Medici“ na YouTube pro fanoušky tohoto seriálu s hlavními hereckými hvězdami z druhé série. Diváci se tak dozvěděli v přímém přenosu některé perličky ze zákulisí, například od herce hlavní role Daniela Sharmana (Lorenzo de' Medici), že přicestoval do Itálie cca o měsíc dříve, než začalo samotné natáčení, aby se začal připravovat na roli kupříkladu tím, že si bude užívat tuto jihoevropskou zemi a stravovat se jako rodilý Ital. Jeho seriálový mladší bratr v podání herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl otevřený, co se týkalo jeho milostných scén. Natáčení postelových intimních scén Giuliana a jeho velké lásky Simonetty Vespucci v podání herečky Matildy Anny Ingrid Lutz ve druhé sérii bylo pro něj prý velmi nepříjemné, nicméně první asistent režiséra byl prý velkým pomocníkem při natáčení právě těchto scén. Také poznamenal, že ačkoliv byla představitelka Simonetty ve velmi zranitelném postavení, právě ona jako první dokázala svým přístupem docílit toho, že se všichni nakonec cítili komfortně. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) řekl o své roli Giuliana, že ztvárnění této postavy spočívalo hlavně v tom, že měl herecky za úkol „prohánět ženské sukně a zamilovávat se a pak mít poněkud horkou hlavu, a proto neustále s někým bojovat“. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) se po velmi krátké několikatýdenní známosti na natáčení v italském Římě v říjnu 2017 zasnoubil s o sedm let mladší bývalou profesionální roztleskávačkou londýnského fotbalového klubu Crystal Palace FC Jane Ellen Slaughter, přezdívanou Jay. Jeho snoubenka byla často přítomna natáčení scén v Itálii, například důležitých klíčových turnajových scén rodu Medicejů a Pazziů (natáčely se v listopadu 2017), které byly k vidění v epizodě Hlava rodiny (2018). V srpnu 2018 oslavili společně opět v Itálii na místě natáčení první výročí vztahu, nicméně krátce po premiérovém uvedení druhé série v Itálii v říjnu 2018 se tento pár rozešel údajně kvůli opakovanému podvádění ze strany jeho snoubenky. (Lynette)

Medicejové - Lorenzo Nádherný (2018)

  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) řekl po několika letech po natáčení, že velkým zážitkem pro něj byla spolupráce se známým hercem Seanem Beanem (v seriálu Jacopo de' Pazzi). Sean Bean byl prý naprosto vyjímečný svým odlišným přístupem a stylem hraní oproti všem ostatním zúčastněným hercům, což ho prý velmi na Seanovi zaujalo, na place při přípravách na scénu i během natáčení scén ho proto pozoroval a snažil se od něj učit. Trochu paradoxní je, že v seriálu byli tito dva představitelé úhlavními nepřáteli dvou na život a na smrt znepřátelených mocných rodin. (Lynette)

Medicejové (2016)

  • Jistou další pracovní spojitost s rodem Medicejů má herec Richard Madden (Cosimo starší z rodu Medicejů), který si v minulosti zahrál bok po boku s hercem Johnem Bradleym v seriálu Hra o trůny (od r. 2011). Právě John Bradley si zahrál historicky pravnuka postavy Richarda Maddena v historickém seriálu Borgiové (od r. 2011), a to kardinála Giovanni de' Medici (budoucího papeže Lva X.). S Johnem Bradleym se v minulosti herecky sešel paradoxně Bradley James, který ve druhé a třetí sérii hraje vnuka Giuliana de' Medici postavy Richarda Maddena z první série (r. 2016). Bylo to v páté sérii seriálu Merlin (od r. 2008) hned v úvodní epizodě Artušova zhouba (2012) a v epizodě Lekce pomsty (2012), kde John Bradley hrál postavu Tyra Sewarda a Bradley James hlavní roli krále Artuše. Herec Bradley James se zase coby král Artuš pracovně sešel s herečkou Sarah Parish (Lady Catrina), se kterou společně hráli v epizodách s názvem Kráska a zvíře 1 a 2 (2009) ve druhé sérii. O několik let později si zahrála Sarah Parish (Lucrezia de' Medici) matku Bradleymu Jamesovi (Giuliano de' Medici) ve druhé a třetí sérii tohoto seriálu.. (Lynette)

Satan přichází (2016)

  • Herec Bradley James uvedl, že lidé všeobecně pociťují jisté předsudky vůči jeho postavě Damiena, kvůli tomu, že je to Antikrist. Představují si proto ryze hororovou postavu, která je a musí být stoprocentně negativní. Pravda je prý však taková, že Damien byl v seriálu ztvárněn dle scénáře především jako „obyčejný člověk“ s traumaty z války, který se svým dobrem či zlem nikterak neliší od ostatních „normálních“ lidí, protože i on má na výběr jako ostatní, jak se ve svém životě v jednotlivých životních situacích zachová. Proto postava Damiena získává podle něj v seriálu „lidský rozměr“ a nemá nic společného s Damienem z původního filmového zpracování a jeho dalších pokračování. (Lynette)

Herec

Filmy
2019

Kurýr

2016

Underworld: Krvavé války

2012

Fast Girls

2008

Dis/Connected (TV film)

Seriály
2023

Vikingové: Valhalla

 

Věže víry (S02E02)

2020

Liberator: Operace Avalanche

 

Domov (E04)

 

Nepřítel (E03)

 

Bitva o Anzio (E02)

 

Proč bojujeme (E01)

2019

Medicejové

 

Ti, kdo přežili (S03E01)

 

Strange Angel

 

The Tower (S02E06)

2018

Medicejové

 

Pouta, která svazují (S02E05)

 

Hlava rodiny (S02E02)

 

Staré účty (S02E01)

2017

Bounty Hunters

 

Episode 5 (S01E05)

 

Episode 4 (S01E04)

 

Episode 3 (S01E03)

  více epizod (2)
2016

Satan přichází

 

Ave Satani (E10)

 

Ďábel, kterého znáš (E09)

 

Zde je moudrost (E08)

  více epizod (7)
2015

iZombie

 

Mr. Berserk (S01E10)

 

Patriot Brains (S01E09)

 

Dead Air (S01E08)

  více epizod (3)
2014

Ve jménu vlasti

 

Královna dronů (S04E01)

Reklama

Reklama

2012

Merlin

 

Diamantový den (2. část) (S05E13)

 

Diamantový den (1. část) (S05E12)

 

Kresba z temnoty (S05E11)

  více epizod (10)
2011

Merlin

 

Meč v kameni: část 2. (S04E13)

 

Meč v kameni: část 1. (S04E12)

 

Srdce lovce (S04E11)

  více epizod (10)
2010

Merlin

 

Artušův nástup: část 2. (S03E13)

 

Artušův nástup: část 1. (S03E12)

 

Čarodějův stín (S03E11)

  více epizod (10)
2009

Merlin

 

Poslední pán draků (S02E13)

 

Ohně Idirsholů (S02E12)

 

Probuzení čarodějnice (S02E11)

  více epizod (10)
2008

Merlin

 

Merlin a staré síly (S01E13)

 

Smrt krále (S01E12)

 

Legenda jednorožců (S01E11)

  více epizod (10)
 

Vraždy v Oxfordu

 

Hudba, pro kterou se umírá (S02E02)

Dokumentární
2009

The Real Merlin & Arthur

Krátkometrážní
2009

Portobello 196

Host

Reklama

Reklama