Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Úžasný film, který vhání slzy do očí. To čeho může film dosáhnout tento film dosáhl. Tim Robbins a Morgan Freeman si nahrávají s takovou samozřejmostí až člověk žasne. Je to (ne)lidské prostředí věznice, je to postavou Andyho, je to boj člověka o naději v beznaději.... film má vše, co má nejlepší film mít.

Špatná výchova

Špatná výchova (2004)

Krásný příběh hodný Almodóvara. Do posledních minut filmu nevíte vůbec, o čem ten film vlastně je, ale když složíte poslední díl skládačky, je to krásný obraz. Almódovar servíruje po částech své hlavní dílo jako nějvětší delikatesu ze všech chodů. Dramatický a spletitý příběh, jak je u tohoto režiséra zvykem. Líbí se mi rukopis režiséra, který je velice patrný v každém jeho filmu. Skvělé je, že existuje osobitost a originalita, za to považuju Špatnou výchovu za jeden z nejlepších filmů.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Jak krásný může být takto "jednoduchý" film. Skvělý herci a jedna místnost. Henry Fonda je geniální představitel hlavní role a taky Jiří Voskovec se neztratil. Mám tento film strašně ráda, protože dokazuje, že když máte skvělý scénář, výtečné herce tak můžete natočil úžasný film. Člověk si uvědmí díky tomuto filmu, jak lehko je zmanipulovatelný, že život je plný předsudků, které máme o druhých a oni o nás... a pravda? kde je pravda a najdeme ji? Víc se mi líbí tato verze s Henrym Fondou, než verze s Jackem Lemmon z roku 1997.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Silný námět Dostojevského románu dal Petru Zelenkovi těžký úkol. Zpracovat toto velké ruské dílo, převést ho na plátno a přitom jen nenatočit divadelní hru a dát tam něco ze svého. Zelenka nezklamal. Šokoval trochu, jen trochu ale tou civilní línií, ještě dlouho budu přemýšlet, co to vůbec mělo znamenat, ale jedno vím, že se mi tohle pojetí líbilo. Něco na něm bylo, něco co vás fascinuje, ne jen skvělý čeští herci - to, že Ivan Trojan nezklame jsem nepokrytě předpokládala :-) - překvapil mě David Novotný, který roste v úžasného představitele dramatických rozporupných postav, jeho Míťa byl věrným obrazem Dostojevského předloze... člověk by tu mohl popsat každou postavu dopodrobna a recenzovat a vykádrovat každý momentík děje, ale lepší než psál o filmu, je ho vidět. Pokud tohle vás nedonutí přemýšlet o životě a smrti, lásce a nenávisti, vztazích a všem tom kolem, tak už nic Je toho hodně.... moc.... člověk film musí vidět víckrát, protože když film skončí tak máte takový ten pocit. Wow, co to jako mělo být?

Truman Show

Truman Show (1998)

Nejlepší film Jima Carreyho, geniální kousek je odrazem reality show v 21. století. Tento film ukazuje náš svět, který si vytváříme a jak je snadné manipulovat s lidmi. Spoustě lidí by nevadilo žít v takové Truman Show, lidé neustále chtějí žít v ideálním světě. Spolu s Matrixem je to jeden z nejlepších filmů a virtuální realitě.

Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové (2001)

Moje oblíbená Bridget, není nad lepší blondýnu :-)) Prostě kultovní film, klasika. Má spostu hlášek a skvělých dialogů, to se nedá popsat, to se musí vidět! :-))

Ecce homo Homolka

Ecce homo Homolka (1969)

Tyto dialogy by se měly tesat, jsou naprosto geniální. Krásná tragikomedie českého střihu, humor jak má být. Skvělé herecké výkony hlavních čtyř postav - to udělalo tento film tak skvělý.

Slunce, seno a pár facek

Slunce, seno a pár facek (1989)

Kultovní klasika, jak kdybych viděla naši vesnici. Lidi na vesnici tenhle film milují a lidi z města ho nechápou a pohrdají jím, je to ale výkvět toho nejpozemštějšího humoru z pozemských humorů. Hlášky jako - Místo mozku, z piva kostku, Blaženooo, Kelišová! to provází můj život neustále. Vždycky, když se na tento film dívám, tak v něm najdu další vtip, i když jsem ho viděla snad stokrát.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Tak do tohohle kluka se musíte postupně zamilovat. Jde to pomalu, ale nakonec vás dostane. :-)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Krásný film, nádherná hudba, kdy není třeba slov, ale ten film "žije".