Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Jezero smrti (2008) 

Poprvé jsem si říkal, že to nebylo špatný, ale už to asi nikdy nechci vidět. Napodruhé si možná i říkám to samý, ale navíc zvyšuju hodnocení a přehodnocuju svůj celkovej dojem z filmu. Jezero smrti je dobře natočenej a ještě líp zahranej film, v rámci žánru i slušně napsanej (chování postav většinou v rámci logických hranic, žádný vyloženě do očí bijící blbosti tam neprobíhají). Má ale trochu nevýhodu, že je až nepříjemnej na sledování. Ne kvůli drastickým scénám nebo něčemu takovýmu, ale kvůli tomu, jak reálně to celý působí. Člověk to sleduje a prostě ví, že na takový kkty může vážně někde narazit. Tento dojem z filmu ještě umocňuje celkem nekompromisní závěr. V rámci žánru docela silná záležitost.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Revenanta určitě nebylo jednoduchý natočit. Ta těžká práce je vidět, film vypadá skvěle. Ale bohužel má jeden velkej problém. Hlavní postava Hugha Glasse mi byla tak nějak ukradená. Prostě tam je a my s ním máme soucítit, bát se o něj, fandit mu. To u mě úplně nefungovalo. Ne že bych chtěl hlavní postavu po půl hodině vidět mrtvou, ale přikovanej k obrazovce jsem zrovna nebyl. Je sice hezký vidět Leošův boj o přežití, o to víc když to je +- pravda, ale když se celou dobu tak nějak víc těším na scény s Hardym, tedy vedlejší zápornou postavou, je asi něco špatně. A těch 156 předlouhých minut se pak celkem vleče. Revenant rozhodně není špatnej film (ikdyž to tak možná vyznívá), je dobře natočenej, zahranej (hlavně skvělej Hardy) a má i pěknou hudbu, ale...prostě působí docela prázdně. Znova ho asi vidět nepotřebuju. 3,5*

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Jestli s nulovým očekáváním hledáte nenáročný film, který na hodinu a půl slušně zabaví, tak Noc hrůzy účel splní řekl bych i nadprůměrně. Je někde na půl cesty mezi komedií (trochu) a takovým odlehčeným hororem a dohromady to docela funguje. Colin Farrell vypadá, že si svou roli docela užíval a mě taky dost bavil. Možná ještě lepší byl ale David Tennant - docela ukázkovej magor. Anton Yelchin pro mě není zrovna zajímavej herec, ale Imogen Poots zase dost můžu, takže se to asi vyvážilo. Celkově překvapivá spokojenost.

plakát

Laggies (2014) 

Sám se divím, ale sedlo mi to tak, že 4* mi prostě přijdou málo. Sam je klasicky skvělej, Chloe docela zaujala a na Keiru bych se vydržel dívat ještě další hodinu. Občas film nemusí být kinematografický zázrak aby zanechal dojem. Pro mě nejvíc feel good movie za hodně dlouhou dobu (a to jsem nedávno viděl We bought a Zoo)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Hodnotil bych i výš, ale bohužel mi nesedla ta vychvalovaná a na oscara nominovaná režie. Aspoň ne celou dobu.Chápu tu snahu tuhle problematiku, která je ve větším množství trochu nudná a ne zrovna pozornost udržující, nějak ozvláštnit a oživit. Ne vždycky to u mě ale zafungovalo, občas to spíš naopak rušilo. Kromě samotnýho námětu tak film stojí na hercích, kteří se dost snaží. Pokud k tomu teda mají prostor. Mám pocit, že někteří (Brad Pitt) tam jsou skoro do počtu, což je při 130 minutách trochu škoda. Spíš jen takový lákadlo na velký jména...ale co už. Každopádně Ch. Bale výbornej a Steve Carell mě překvapil, protože byl možná ještě lepší. Celkově zajímavej film, kterej má svoje silný momenty, skvělý herce a spoustu zajímavých informací, ale taky trochu moc snaživou formu a znovukoukatelnost, která se blíží nule. 3.5*

plakát

Perfektní den (2015) 

Mám pocit, že tenhle film celkem z mála vytěžil velký věci a to hlavně díky tomu, že je fakt výborně napsanej. Vynikající a nenucený spojení drsnějších situací a prostředí s výborným humorem, nemohlo mi to sednout víc. Benicio je borec a 2015 pro něj byl hodně solidní rok (+ Sicario). Olga je zas jednou nádherná a Tim Robbins si podle mě vystřihl jednu ze svých nejlepších rolí. No a tenhle španěl za kamerou, kterej mě dostal už u Princezen, si tady z mé strany řekl do budoucna o mnohem víc pozornosti.

plakát

Pokoj (2003) odpad!

I did not hit her, it's not true. It's bullshit, I did not hit her. I did noooot. Oh hi Mark :) Tak tohle je..já vlastně nemám tušení co to sakra je. Představte si film s nejblbějšími postavami, nejhoršími herci a nejstupidnějšími scénami, dialogy i hudbou. A teď to zase zapomeňte, protože tohle je ještě někde úplně jinde. The Room si zaslouží nějakou vlastní stupnici hodnocení, protože tohle už vážně ani nemůže být film. V podstatě nejlepší na tom jsou vytvořený titulky, zajímavosti z natáčení a zdejší komentáře. Ano, až tak smutný to je :D

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

5* sice trochu na hraně, ale Whatever works mi dost sedlo. Larry David hláškuje, Evan Rachel Wood je tady naprosto perfektní a zbytek je ve vhodných chvílích dobře doplňuje. Asi filmu i docela svědčí kratší stopáž ve které rozhodně není prostor pro nudnou chvíli. Možná trochu překvapení, ale rozhodně spokojenost. S Woody Allenem moc zkušeností nemám a asi už je pomalu čas to začít napravovat.

plakát

Vrať se mi (2000) 

Davida Duchovnyho i Minnie Driver mám hodně rád a tady by se mi ve svých rolích i líbili. Kdyby ale měli co hrát. Nebo co říkat. Film totiž podle mě bohužel nezvládla hlavně Bonnie Hunt. Ne jako herečka ve vedlejší roli, v té byla i docela fajn, ale jako režisérka a scénáristka. Přišlo mi, že ti 4 vedlejší dědci dostali ve filmu úplně zbytečně moc prostoru. Vypadalo to jako snaha o napodobení scén v holičctví v Cestě do Ameriky, bohužel ne tak vtipný jako spíš nudný, chvílema skoro i otravný. Nejlepší postavou pak zůstal James Belushi, kterej i na malým prostoru dost pobavil. Dojmu z filmu rozhodně nepomáhá fakt hodně špatnej českej dabing, ale i tak je film příběhově trochu nezvládnutej, Hunt se snaží o přehnanou romantiku, která jí moc nevychází a všechno podtrhuje závěr (s dědkama samozřejmě), kterej vyzní úplně do prázdna. Asi jako celej film. Škoda.

plakát

Rhinoceros Eyes (2003) 

Napoprvé mi to asi fakt nesedlo. Je pravda, že to má hodně netypickou atmosféru, některý zajímavý scény i postavy, ale nějak mě to bohužel minulo. Jsem zvědavej jak se na to budu dívat příště, jestli teda nějaký bude. To ale nic nemění na tom, že Michael Pitt hraje neskutečně.