Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Machete (2010) 

Je to presne takovy,jaky sem to chtel videt uz od puvodniho fake traileru. Danny Trejo uz patrne vyraznejsi postavu nestvarni (krome tedy moznych sequelu). Co me ale opravdu potesilo,je vicero zloduchu - nekteri jsou vyborni (Fahey, Johnson) a nekteri slabsi (De Nirova role mela zustat u camea a Seagaluv WTF moment se mi vylozene nelibil). Beckovitost a exploatace z toho primo čiší,pritom scenar neni tak hrozny a plny nelogicnosti jak by zanr napovidal.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Letos sem ještě neviděl lepší akční film. Je to tak, Matthew Vaughn namíchal ultimátní koktejl (pubertalni) frustrace, touhy se pomstít a nerdovitosi. Nic Cage předvádí jeden z lepších výkonů, určitě alespoň na úrovni Obchodníka se smrtí. Ve filmu se hláškuje jako o život, exceluje v tom zejména Hit-Girl, která padouchy nešetří. Neméně důležitou součástí celku je tu soundtrack, který je výborně zvládnutý (prominentní roli v něm mají mí oblíbenci Prodigy). Slyšel sem názor od jednoho die-hard fanouška komixové předlohy, že je to splácanina, která má s původním komiksem pramálo společného. To ale nemusí moc vadit, jelikož film funguje i sám o sobě. Je sice pravda, že na roli Kick-Asse by se dle komiksu hodil spíš "McLovin" Mintz - Plasse, Aaron Johnson opravdu nevypadá moc jako lůzr, kterého zajímá, jak skončí Lost.

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Jeden z nejhorších českých filmů vůbec. Horší dialogy jsem už dlouho neslyšel, námět dost pochybný. Konec pořád ne a nepřijít... 1 * za MILF Ester Janečkovou.

plakát

Cliffhanger (1993) 

Ten z lepsich Harlinovych filmu, scenar sice obsahuje par nedokonalosti, ale hned nekolik veci to vynahrazuje. Jednak atraktivni prostredi, solidni Sly a hlavne dabelsky zaporak v podani Johna Lithgowa (Dexter). Ani Sly nema takovy hlasky jako on. Mozna to bylo trochu natazeny,o 15 minut by to slo zkratit, ale nenudil sem se. Jen Leonovi (Oz) ta role moc nesedla.

plakát

Železný Schwarzenegger (1977) 

Jeden z mála filmů o bodybuildingu,který stojí za to vidět. Takové legendy tohoto sportu (ano,na takové úrovni už to sport je) jako Arnold Schwarzenegger,Franco Columbu,Lou Ferrigno nebo Mike Katz určitě neuškodí znát. Nicméně když Arnold přirovnával cílený efekt posilování (pump) k orgasmu a k vystupování na pódiu, klepal jsem si na čelo. Inu, cílevědomost.

plakát

Noc v muzeu 2 (2009) 

Film trpi na mnoho postav - Stiller hraje svoji klasiku,nepohorsi,ale ani moc nenadchne. Hank Azaria je jeden ze svetlych momentu filmu. Triky jsou na slusne urovni a ani moc nebiji do oci,ale koho zajimaji osudy tolika postav,kdyz by stacily ctyri? Preplacanost,to je vystihujici vyraz pro tento film. Cesky dabing je priserny,jedine,co to jakztakz zachranuje,je Amy Adams.

plakát

Moucha (1986) 

Tohle je síla. A porod? Ufff...

plakát

Muž bez stínu (2000) 

Na zacatku byl zajimavy napad a dost mozna slusny scenar. Ale rezie neni nic extra,vrazdy sou sice krvave,ale konec tenhle film,jak uz napsali prede mnou,zabiji. Nicmene specialni efekty jsou celkem promakane a zvlast prvni polovina filmu ma spád. A prsa Rhony Mitry taky potesi.

plakát

Firma (1988) (TV film) 

Zrejme jeden z prvnich snimku o "modernich" hooligans. Temto lidem organizovanym v tzv. firmách o fotbal prakticky vubec nejde,jezdi se poprat. Co na tom,ze nektere prvky ve filmu neodpovidaji praxi firem,snimek je to dost sugestivni a nasilny. You wanna know how I got those scars? Vetsinu lidi,kteri videli Temneho rytire asi zajima co to za jizvy vlastne je. Ve Firme je "glasgow grin" proveden hned nekolikrat. Ve filmu exceluje Gary Oldman,nicmene neni to tak komplexni dilko jako treba Football Factory nebo uvodni cast Rise Of The Footsoldier. Zas je to ale urcite presvedcivejsi nez Green Street Hooligans. Jako TV film hodne dobre.

plakát

Bruno (2009) 

Pokud jste byli sokovani a znechuceni Boratem,Bruna nezkousnete ani omylem. To,co Cohen predvadi v inkarnaci rakouskeho gay moderatora je totalni vrchol v guerillovem dokumentarismu. Strukturou je tento snimek hodne podobny Boratovi,ikdyz to pusobi vic jako sled skecu nez souvisly pribeh. Jsem zvedavy s cim prijde Sacha priste.