Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (28)

Zachraň mě

Zachraň mě (2004) (seriál)

Ve 12. díle se objevuje i hokejová legenda Bostonu Bruins Cam Neely.

Sousedská hlídka

Sousedská hlídka (2012)

Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets.

Prezidentské volby

Prezidentské volby (2012) (TV film)

Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings.

Mladí a neklidní

Mladí a neklidní (1973) (seriál)

V roce 1981 se jako dvacetiletý mladík objevil v jedné epizodě Wayne Gretzky, a to v roli mafiánského neurvalce, jehož jediná vyřčená replika zněla: „Jsem Wayne z operace Edmonton“. V té době hrál „The Great One“ opravdu za Edmonton Oilers.

Con Air

Con Air (1997)

Pilot uneseného letadla je bývalý kanadský hokejista Marty McSorley, který působil v několika týmech NHL jako "zlý muž".

Everybody Hates Chris

Everybody Hates Chris (2005) (seriál)

V seriálu se objevuje i legenda NHL Willie O´Ree, první černoch, který hrál NHL.

Everybody Hates Chris

Everybody Hates Chris (2005) (seriál)

Ve stejném díle jako O'Ree můžeme zahlédnout i bývaleho kanadské brankáře NHL Kevina Weekes, kterému se přezdívalo Černý panter.

Šampióni

Šampióni (1992)

Ve filmu se objevil i nejúspěšnější americký hokejista všech dob Mike Modano.

Přežít!

Přežít! (2008) (seriál)

Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu.

Přežít!

Přežít! (2008) (seriál)

Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS.

Přežít!

Přežít! (2008) (seriál)

Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu.

Přežít!

Přežít! (2008) (seriál)

Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů.

Přežít!

Přežít! (2008) (seriál)

Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla.

Svéráz sovětského hokeje

Svéráz sovětského hokeje (2009) (TV film)

kanadsky hrac Esposito, ktery ve filmu vypravi o Summit Series je chybně označen jako Tony a brankář. Ve skutečnosti je to útočník, jmenuje se Phil, Tony se jmenuje jeho bratr.

Guru lásky

Guru lásky (2008)

Ve filmu se ve finále NHL o Stanleyův pohár setkávají týmy Toronto Maple Leafs a Los Angeles Kings. Ve skutečnosti se však tyto kluby ve finále nikdy nesetkaly.

J. Edgar

J. Edgar (2011)

John Edgar Hoover byl od 40. let několikrát podezřívaný z homosexualního vztahu se svým přímým podřízeným, zástupcem FBI Clydem Tolsonem, se kterým trávil hodně času jak profesně, tak mimo práci.

Grindhouse: Auto zabiják

Grindhouse: Auto zabiják (2007)

Hlavní postava (Kurt Russell) ve filmu kouří cigarety Chesterfield, které jsou běžně v prodeji. V ostatních Tarantinových filmech (i na jiném místě tohoto) však většinou postavy kupují a kouří smyšlenou značku Red Apple.

Reklama